אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
שבת אצל סבתא
לידיה נוה
פורסם: 22.05.03, 11:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 130 תגובות ב-127 דיונים
91. מה עם הקאי של שבועות, קיצ'רי של יום חמישי.
אייל איבן יחזקאל ,   ת"א איבן ר"ג   (25.05.03)
המאפה המתקתק שמורחים עליו לבן או דבש, טעים ב20 רמות ממופלטה של המרוקאים, או מכל דבר אחר. ולעולם העיראקים לא מכינים את זה ביום אחר, חוק זה חוק. וביום חמישי, חוק אוכלים קיצ'רי - אורז עם עדשים כתומים ושום (ולבן) מאכל מס' 1 אין עליו.
92. אין כמו עיראקים בחדוות העדה - זה מדהים.
אייל ,   ת"א   (25.05.03)
תמיד עיראקים שמגלים שמישהו אחר עיראקי - בעבודה נגיד. מדברים על זה שעה - וזה לא קורה בעדות אחרות. אם יש מישהו בטלוויזיה שהוא עיראקי, יזכירו את זה מייד ועוד כמה עיראקים נוספים. נכון?!?!?! לא יודע כמה פעמים בילדותי שמעתי בבית של דודי שדורון ג'מצ'י הוא עיראקי, ככמות המשחקים שהוא שיחק במכבי כפול 2. יאללה ביי.
93. חבל שבזבזנו מורשת שכזו (לא רק האוכל) בעבור קיטש מערבי
merav   (25.05.03)
עכשווי אופנתי וחד פעמי. לאוכל לא יהיה את אותו הטעם בלי סבא בית-הכנסת הקידוש וכל הקשור.
94. מסעדות עיראקיות
משה ,   ת"א   (25.05.03)
האם מישהוא מכיר מסעדות עיראקיות טובות וכשרות באזור ת"א או השרון?? חייב להסכים עם כולם, אין אבל פשוט אין כמו אוכל עיראקי.
95. שופתה כופתה- תגובה ל-11
גם אשתו של   (25.05.03)
שופתה- 1 ק"ג ג'ריש (להשרות במים חצי שעה אח"כ לסנן ולסחוט. 1 ק"ג בשר טחון, 3 בצלים גדולים. לטחון הכל ביחד במגימיקס (לא כל הכמות בבת אחד אלא לחלק ל-4 פעמים). ללוש הכל להוסיף מלח ופלפל שחור. לזרוק לתוך המרק הרותח. מרק - לקצוץ בצל גדול לאדות מעט בסיר גדול, להוסיף מים, מלח, פלפל שחור וכפית כורכום.
96. עדה מספר אחת
(25.05.03)
כל שנותרהוא לארגן טיול שורשים לנהרות בבל שם ישבנו גם בכינו. אין ספק -האוכל הטעים ביותר של העדה המשובחת ביותר
97. תגובה ל- 94
נזים אבו-אל-פול   (25.05.03)
מסעדת "מאמא סוהם" ברח' סלור בפ"ת). ראה גם תגובה מס' 89.
98. ומה עם הפאצ'ה ?
עיראקית פרסית   (25.05.03)
וגם האוכל הפרסי הוא מעולה. מאוד מאוד עשיר. בתור חצי עיראקית חצי פרסיה נהניתי משני סוגי המאכלים ושניהם נהדריםםםםםםםםםם
99. ל- 30
אנא גוען   (25.05.03)
לא לשכוח את סלמון מפ"ת.
100. לכל מי שביקש מסעדות עירקאיות טובות
oni ,   מרכז   (25.05.03)
יש בנוה צדק בת"א מסעדה שנקראת "מסעדת הסביח" - מקום מגניב ומהמם. כמו כן יש מסעדה שנקראת "אצל נדרה" באור יהודה.
101. עלי גפן ממולאים
נעמי   (25.05.03)
עלי גפן ממולאים: בשפות אחרות : יפרק, יברא, דולמה, וורא עריש. להכנה: עלי גפן טריים או משומרים (יש לחלוט במים רותחים ולסנן) בסופר מרקט יש צנצנות של עלי גפן במי מלח - שהם מעולים. למילוי - בשרי - (למילוי צמחוני - להשמיט את הבשר) בשר טחון (חצי ק"ג) אורז (בערך כוס) מלח , פלפל שחור, בהרט עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות בצל קצוץ (לא הכרחי - אפשר טעים מאוד עם) ירק (אפשר נענע/ פרוזיליה) מערביבים את חומרי המילוי לוקחים את העלה עם כיוון הגבעול אליך במידה והוא בולט מידי להוריד בזהירות עם סכין. לוקחים מעט מתערובת המילוי (בכפית קטנה) ומניחים על העלה. מקפלים צד ימין , מקפלים צד שמאל - שיראה כמו חבילה קטנה, מקפלים את החלק התחתון ומהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה ומניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים השלמים, אבל לא לזרוק את הקרועים. הם משמים להדבקת טלאים ולריפוד הסיר . נא להשתמש בסיר רחב - ולהשתדל לא יותר מ- 3 שכבות להניח שתי וערב. כך עושים עם כל העלים בקערה שמים מים (בערך כוס וחצי) מלח, פלפל שחור, שום (כתוש או חתוך לפרוסות) נענע קצוצה (אפשר טרי או מיובש. לשפוך על העלים עד שיכוסו. חשוב מאוד - להניח צלחת שקוטרה קטן יותר על העלים - זה ימנע מהם לטייל בזמן הבישול מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש - ומבשלים עם מכסה חצי פתוח. המים יתאדו - כך שאם תראו שזה עדיין לא מוכן אפשר להוסיף מעט מים נוספים. לאחר שמוכן מכבים את האש ושופכים על העלים - מיץ לימון טרי שהוכן מראש מ- 1עד2 לימונים טריים.ומעט שמן זית. זהו - מוכן - וטעים מאוד. בתיאבון -
102. פשוט מחמם את הלב
רוני ,   רמת השרון   (25.05.03)
103. תגובה ל- 100 מסעדות
משה ,   ת"א   (25.05.03)
תודה על המידע. האם אתה יודע יותר פרטים כמו רחוב או טלפון?? רק לפי שם המסעדה לא יכולתי לאתר אותם ב- 144 תודה.
104. לידיה - בדלק!!!
שאול ,   רמת גן   (25.05.03)
105. תגובה ל90
אלי   (25.05.03)
ג'נגנה? יש לך קשר לשלמה בעל חנות הטכשיטים?
106. שבת אצל סבתא
(25.05.03)
כל הכבוד על הסיפור הניפלה .
107. שבת אצל סבתא
איציק   (25.05.03)
סיפור מרגש מעלה געגועים .
108. מסעדות עיראקיות אמיתיות
מכור לאוכל עיראקי   (25.05.03)
1.אצל נאדרה- אור יהודה סקיה א 2.פונדק משה-אור יהודה כפר ענא 3.מאמא סוהם-פתח תקוה רח' סלור 4.חביב- שוק שכונת התקוה 5.סלומון-אוכל לקחת הביתה קרית אריה בדרך לפ"ת 6.חאן הדקל-אוכל הביתה צמוד לאולמי חאן הדקל אור יהודה בטח יש עוד מקומות שאני לא מכיר, הערה:האיכות לטעמי,לפי הסדר ברשימה. תאכלו תהנו ותשמינו כמוני.
109. מה קורה עם הסמבוסק בג'בן (גבינה)
רמת גן   (25.05.03)
פשוט ריח של בית סבתא
110. תשובה ל- 85 לא עירקית
דייב ,   מערת המכפלה   (25.05.03)
נראה כי הבנתך בגדה בך, שאם לא כן, היית מבינה שאני לגמרי לא גזען. אני בסך הכל חושב, וזכותי לחשוב כך, ואני מספיק בוגר לחשוב שהעדה העירקית היא הכי פחות "בעייתית". ואם עד כאן לא הבנת, אז בכל עדה יש את המינוסים ואני לא אמנה אותם כאן, רק לצורך הדוגמא, ישנה עדה שלעניות דעתי היא יותר קמצנית עד כדי טירוף (ולא פרסים) , החיים שלהם הם טפלים ומגעילים. וכך לגבי כל עדה ועדה. אני רק מתכוון שאצל העירקים הממוצע הכללי הוא הרבה יותר נמוך ככל שהדברים קשורים למחלות נפש, קמצנות, איכות חיים, וכאלה. ואם גם זה לא ברור, אז את באמת לא עירקית.
111. תגובה ל- 52 וכן ל- 90
דייב ,   מערת המכפלה   (25.05.03)
אתם שניכם קמצנים. מה זאת אומרת מארצות ערב, באופן יחסי, מה כל הקישקוש הזה. צריך לציין באופן הכי ברור, בעדה העירקית יש הכי הרבה חיים וכי פחות תרבות רעה. אין כמעט עירקי רע. באשר לרמת ההשכלה, הרי ברור לכל שהעירקים הם היותר אנטלגנטים ומשכילים ושלא נדבר על סוחרים. מה לעשות, זו המציאות. אני מודע לזה שישנם כאלה עירקים שפשוט מתביישים ליד החברים האשכנזים שלהם שהם עירקים ספרדים (כן יש כאלה) , אלה השוליים והפחות מתקדמים בעדה, הם מנסים להשתכנז. אבל יאמר כי התנהגות זו היא לזמן קצר וקצוב עד להתעוררות והבנת החיים ואז הם מגלים שבעצם להיות עירקי זה יותר מעניין ויותר טוב מאשר .......כל עדה אחרת וזאת מבלי לפגוע באף עדה. כולנו יהודים.
112. קובה במיה
tt ,   tt   (26.05.03)
תגידי קובה במיה הסבתא שלך לא נתנה לך? כי אם כן אז איך שכחת להזכיר את אחד המאכלים הכי מדהימים עלי אדמות. לכן אני רוצה לברך את סבתא שלי שתוודא לחיים ארוכים על הקובה במיה שלה על הבקלאווה ועוד המון מטעמים מדהימים.
113. אשכנזיה שגדלה ברמת גן
ורדה   (26.05.03)
כל מי שגדל בשנות החמישים המאוחרות ברמת גן לא ישכח את הריח הנפלא מבתי השכנים - העירקים - איך לא? שנים שאני מנסה לשחזר את ריחות הילדות הנפלאים הללו של מוזלי ופרחה שגרו מרפסת ממול והיו זורקות, בהנפת יד אדירה, את גרעיני האבטיח המיובשים בשמש וקלויים בתנור - למרפסת שלנו... את הפיתות הריחניות שהיו קונים במאפיה העירקית במעלה ההר - ובעיקר את הבאבות - העוגיות הממולאות תמרים שהיו מכינים בחג פורים. אוי... כמה אני מתגעגעת אליהן. האם מישהו מכיר את המתכון לעוגיות הללו? האם ניתן לקנות אותן במקום ראוי.
114. וואלה ממש הבית של סבא וסבתא שלי!!שכחת את הריח של קפה עם הל..
יאצפאן ,   רמת בגדד   (26.05.03)
115. חקאקה
אביבה   (26.05.03)
חקאקה, לדברי אמי, זו מה שנדבק בתחתית הסיר/המחבת.
116. בקשה למכון נוסף - באבא
אביבה   (26.05.03)
לידיה המהממת אפשר מתכון של באבא ?
117. מבקשת מתכון לפיתות עירקיות!
קרן   (26.05.03)
הפיתות העירקיות עם הדגים החריפים, זה המעדן הגדול מכולם... כבר המון זמן אני מחפשת מתכון לפיתות עירקיות אבל אני לא מצליחה לאתר אותו... אם יש למישהו מתכון אשמח לקבל.
118. לקובה בורגול - חייב גם קמח
דנה המצריה ,   מת"א   (26.05.03)
המצרים אלופים בקובה נבולסייה, ניסיתי את הקובה העירקית, אבל אם לא הייתי מוסיפה 3/4 כוס קמח על 1 כוס בורגול זה פשוט מתפורר וטיפ קטן ממני, במקום שקדים וצימוקים להוסיף צנוברים ולתבל עם הל טחון ובהרת
119. האדום האדום הזה !!!
איציק ,   הוד השרון   (26.05.03)
מתכון דחוף לשוונדר ......
120. קובה באורז
איציק ,   ירושלים   (26.05.03)
היי לידיה אני יליד הארץ ואנחנו עדיין אוכלים כך בשבת בבוקר.שכחת לציין את הסלט הפשוט והטעים שמכיל רק בצל, פטרוזיליה ותבלינים. אגב, לכל מי שלא יודע, החנויות שמוכרות "סביח" מוכרות למעשה ארוחת שבת בבוקר. ויש לי בקשה... מחפש בנרות מתכון לקובה עשויה מאורז שגם אותה מטגנים.תודה.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה