אוכל  טעם החיים
התימנים מחממים את הבטן
חנוך פרבר
פורסם: 27.01.04, 10:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 149 תגובות ב-149 דיונים
61. אין כמו אוכל אשכנזי
מאיר ,   קרית מלאכי   (27.01.04)
האוכל האשכנזי הוא האוכל הטעים ביותר. אין כמו חמין בשבת, אין כמו גיפלטע פיש בליל שבת. לכן אני ממליץ לבוא לאחת מהמסעדות ההונגריות שנמצאות בקרית מלאכי
62. זה מה שקורה כש..
מיכאלה.   (27.01.04)
לאחר קריאה דקדקנית של כל התגובות, לא נותר לי אלא לומר בצער:זה מה שקורה כשיש יותר מידי כבוד על פחות מידי שכל וכישרונות אחרים... אם היה לנו קצת יותר מהאחרונים (ואולי גם קצת יותר כסף ומעמד חברתי..)אף אחד "מבני העדה" (אנחנו תמיד "עדה"-האשכנזים-לא.) לא היה נזעק מרות להגן על כבוד האוכל. כאילו דא? אוכל? מה יותר פשוט מלהגיד- היינו במדבר ,היו שם תנאים גרועים,ועשינו את הכי טוב? ביג דיל כולה אוכל 54 תגובות- השד לא קפץ-הוא יצא בלחץ. הכבוד נפגע,ואין לו מקורות אחרים להיות ניזון מהם. חבל.
63. טעם וריח
שוהרי אלי ,   ארציכם   (28.01.04)
יש כאן ריח גזעני וזה לא לעניין בכללל. זה הכל עניין של טעם. עובדה ! הפרסום בעיתון לא מזמן ,על אורך החיים של התיימנים,ושהם הבריאים ביותר מכל העידות. תחיו ותתענו :(
64. אופרה בחדרה הכי הכי למבינים!!!!
מוני ,   עפולה   (28.01.04)
א: יש אכל תימני ב: צריך לדעת איפה ג:אופרה היא התשובה התימנית אוי.... כמה טעים...
65. 2004
א ,   ת"א   (28.01.04)
לא להאמין מדינת ישראל שנת 2004
66. ל-30 אני רוצה להכיר אותך
נשופ   (28.01.04)
את מהזה נשמעת סבבה
67. לא מאמינה שאתם ממליצים על "חוויאג'"
פולניה שאוהבת אוכל ,   טעים   (28.01.04)
אכלתי שם פעמיים - יש לזה טעם של אוכל תימני מכובס כמו של פולנים. ממש ממש פיחסה. לכו לרינה וזכריה ברחוב "הכובשים", חני פרבר המליץ עליהם מזמן, וממש מעולה וחמים וטעים שם.
68. תרגעו ואל תצעקו על התמנים כי אין כמו אוכל מרוקאי אסלי
מרוקאית שפית   (28.01.04)
69. איפה משיגים קובנה ביום שבת??
אורלי ,   השרון   (28.01.04)
השכנה התמנייה שלנו הייתה נוהגת להכין גם לנו קובנה שזה פשוט מד-הים! אם יודעים איך להכין את זה. יש למישהו מושג איפה ניתן להשיג את זה ביום שבת. כמובן שאוכלים את זה רק ביום שבת זה כמו חמין לאכול ולהתעלף מעייפות.
70. איך, תסבירו לי, מדור לאוכל הופך להיות מדור לגזענות!!!
על טעם ועל ריח..... ,   ארץ הציניות   (28.01.04)
תעברו כולכם לכתבה על יאיר, נער אוטיסט, שמנגן כל ימי שישי לחיילים הפצועים... אולי זה ירכך לכם את הנשמה!!! אם לא..אתם אבודים!!! יום טוב עם ג~חנון, ביצים חומות ורסק..לא מהעולם הזה!!!!
71. חשוה לקרוא!!!!
אמיר ,   תל- אביב   (28.01.04)
אינני יודע מדוע לעדות המזרח יש את הזכות להגיד מגעיל על רגל קרושה או גפלטע פיש, ולנו האשכנזים אין זכות לבקר את המאכלים המזרחיים ובמידה ואנחנו מבקרים אז אנחנו גיזענים........ לדעתי, האוכל התימני, דל ,שמן,בסיסיולמען האמת,לא טעים במיוחד,אני לא גזען, אלא אנין טעם...........
72. השנינות חוגגת
מיכלי   (28.01.04)
אין ספק שיש שנינות בהערות גם אם אני לא מסכימה עם כולן
73. אוכל תימני ,לידיעתך אני תימני ,מה שעשו
ציון ,   השרון   (28.01.04)
האחרים מסוגך, זה שמה שהם רואים זה מה שהם יודעים כמו שנאמר "חכם יודע מה שהוא אומר וטיפש אומר מה שהוא יודע" בדקת? בררת? שאלת? התעניינת? ככה סתם לזרוק רפש? את שטפף אטפוך
74. הוריי מתימן, ובילדותי בשנות הששים המוקדמות
חיים ,   חיפה   (28.01.04)
לא אהבתי את הבצקים ולא רעבתי וכי למה.? אם אתה יודע מה זה זוום? האם אתה יודע מה זה פאתווה? האוכל התימני בגלל האוויר היבש והנקי היתבסס הרבה על שימור ויבוש בישראל הארף מאוד לחה אז אי אפשר הייה להכין את המאכלים המיוחדים בשביל זה נשאר רק הבצקים המיוחדים או סוגי המרק הבשר למיניהם אז נא לא להלעיז,לקנטר לסבר ,וללכלך
75. תסתכלו רגע במראה...
הנטראלית   (28.01.04)
נהנתי לקרוא את הכתבה (איך בכלל מצאת את המקום הזה?) והשתעשעתי בקריאת התגובות אבל מסקנה אחת היא בלתי נמנעת - אנשים לא יודעים לפרגן!!! היום הכתבה היא על אוכל תימני ומחר היא על אוכל ארגנטינאי וכו'... אז על מה כל הבאלגן?! שכל אחד יעצור רגע מול המראה ויחשוב מאיפה כל ה'נסטיות' הזאת ולמה היא אצלו?
76. ל-76 כותבים גזענים
נשופ   (28.01.04)
77.  תימנים=נחמד,ראש גדול,חום,קשה
פיינשטיין יחיא   (28.01.04)
78. אוכל תמני
גיל ,   תל-אביב   (28.01.04)
מס' 1 היא עיראקית שלא מבינה באוכל שום דבר, חוץ מזה שהיא יושבת ליד תמניה
79. אוכל..זה לא עניין של גיאוגרפיה אלא של טעם..מי שאוהב רגל קרוש
הצרפתיה.... ,   נשואה לתימני..ילדים   (28.01.04)
קרושה..יבורך לו!! מי שנהנה ממלווח טעים או ג~חנון על הבוקר עם כל המשפחה ..והחברים של המשפחה..מה רע!!!! אני אוהבת את השבלולים שלי והצרדעים שלי ונהנת גם מכל המאכלים האחרים כי..אני אוהבת לאכול..ומה זה משנה מאיפה זה..העיקר טעים לייייייייי טעים..ואם לא טעים לא אוכלת ופתרתי את הבעיה!!
80. ומה עם החילבה? זה תימני לא?
A33 ,   יהודים, ישראלים, דיי   (28.01.04)
אני לא תימני אבל חולה על מרק תימני עם חילבה וחלה!!! אין!!! חוץ מזה בשעות הפנאי אני אוכל חילבה עם כפית :)
81. תגובה ל66 אוכל אשכנזי=אוכל תפל
תימני גאה   (28.01.04)
מה הקטע שלך לדבר על אוכל אשכנזי כאילו שהוא יותר טוב מאוכל תימני....מלבד זאת אוכל אשכנזי בכלל לא אהוד בארץ אלא רק על ידי קומץ ואף האשכנזים הם שממלאים את המסעדות המזרחיות ומתענגים על האוכל המזרחי העדיף על האוכל התפל של האשכנזים
82. סיכום הסיכומים
תימני   (28.01.04)
זו הפעם הראשונה שבמדור זה יש כל כך הרבה תגובות כנראה בכל זאת יש משהו בעדת התימנים ולתימנים שציינו בהתלהבות של פרובנציאליים שגם אשכנזים נהנים לאכול את האוכל התימני, חישבו לרגע למה שרוסים , אוקראיינים, רומנים, יוגוסלבים ,פולנים, בקיצור כל אלה שהגיעו ממזרח אירופה ויצרו מותג שנקרא "אשכנזים"לא יאכלו את האוכל הזה, הלא גם המנימום שהיה בתימן לא היה בארצות שהגיעו מהן, לא לשכוח שהם באו ממדינות נחשלות ועניות, לכן בבקשה לא להתלהב כשאוכלים אצלכם.
83. למספר7איפה היה מחבת טפלון בתימן?
שלומית   (28.01.04)
84. 86 צודק..חילבה טעים..אבל הריח!!!!!
(28.01.04)
85. אם כבר אוכל תימני אז אמיתי ראש העין זה המקום
צנעני זכריה   (28.01.04)
אוכל תימני אמיתי באזור המרכז אפשר להשיג רק בראש העין אוכל שנעשה על ידי תימנים בישביל תימנים ללא מוטיבים מערבים-שנקנאים-תל אביבים. החילבה זה חילבה הסלוף זה סלוף,והכי חשוב המרק או כן המרק . מספיק אם אחרטה רק האורגנל ראש העין !!!!!!.
86. הפכו את הגחנון למאכל לאומי
גל   (28.01.04)
בכל בית מלון שמכבד את עצמו ביום שבת בבוקר מה יש לאכול גחנון רסק וביצה קשה אז לכל זיני השכל תאכלו בשקט..........
87. לא יודע מי נתן לך את המתכונים....
מגיב   (28.01.04)
אבל, מרק רגל תימני לא זקוק כמובן למרק עוף, הוא עשיר בלעדיו, והוא עשיר כי חסרים לך המרכיבים הבאים: קודם כל הרגל עצמה - עצמות רגל עם המח בפנים!!! חוייג' למרק - צריך להדגיש - חייב להכיל בתוכו כורכום, אם לא אז צריך להוסיף... בצלים שלמים 2-3 לכמויות שציינת 2 עגבניה שלמות, שאחרי שבושלו מסננים למרק גד (המתקרא גם כוסברה), חבילה שלימה (רצוי קשורה, להוצאה אחרי הבישול) והמהדרים מוסיפים גם כמה תפוחי אדמה להאדרת הטעם.. והכי הכי חשוב בישול באש קטנה לתקופה ארוכה ככל האפשר, אחרי לילה על האש, טעמו הוא המשובח ביותר.
88. לכל המתיימרים....
ליה ,   נתניה   (28.01.04)
אנשים- תבינו סוף סוף שצריך להפסיק עם כל הגזענות. ואם כבר מדברים על בצקים, אז למי שאוהב ומפחד להשמין ג'חנון זה הדבר הטעים ביותר. ועוד דבר- בתור אחת שיוצאת עם תימני- וזאת תגובה ל-29 - שחור תמיד נמשך ללבן....
89. הדבר הטוב ביותר שיצא מתימנים זה הבצקים שלהם
שונא תימנים   (28.01.04)
90. מסעדת תימנים - אמיתית
ישי   (28.01.04)
מי שמחפש אוכל תימני אותנטי טעים ביותר וזול חייב ללכת סליחה לרוץ למסעדת "גם - וגם" צמוד לשוק ראש העין ותבקשו את יובל בעל המסעדה שאין שני לה...
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה