התימנים מחממים את הבטן
כשהחיבור של קור, גשם ועצבות עושה אותנו רעבים, אין כמו אוכל תימני אמיתי כדי לגרום לקיבה לנגן סימפוניות שמימיות מרוב עונג

החיבור של קור, גשם ועצבות עושה אותי בדרך-כלל רעב, ובזמן האחרון, אפילו רעב באופן כמעט סופני. קר, גשם ואין תקווה. כל אלו מוצאים אותי נוסע על כביש - 4 הכביש הישן לחיפה. כביש שידוע בריבוי רמזורים, מצלמות מהירות שרובן קופסאות ריקות מתוכן כמו הדחלילים - הדמויות עוטות הקרעים ושיער הקש שהציבו פעם - בגינות הירק. לאורך הכביש הזה אני לא מכיר מקום שמגיש משהו ראוי.

 

אני נוסע והגשם יורד והעיניים מחפשות רמז, סימן תקווה, ואז מופיע השלט - מרקים תימניים באליכין. פונים ימינה מהכביש לדרך יפה שנוסעת בין

שדות ירוקים וגגות אדומים ישר לאמצע של אליכין, למסעדת "נצח".

 

אני חסיד מאוד קטן של מקומות של ופלים, לוטו, טוטו ושיפודים, אבל כאן מצאתי בדיוק את התרופה לקור, לגשם ולמצב הרוח. יש גריל עם שיפודים שלא ניסיתי, ויש מרקים - מרק תימני ומרק שעועית צמחוני, פרווה כמו שהרגיעו אותי כאן, סמיך וחם ומענג. יש כאן גם כדורי פלאפל טעימים שטוגנו כעת ופיתת ענק רכה וטובה, של "אחלה" מבנימינה אני חושב, אבל ב"נצח" לא הסכימו להודות בכך. הם שלחו אותי לשכנים, בית קטן מאחורי המסעדה. לא בשביל פיתות, אלא למקום שעיסוקו מאפים תימניים.

 

"הג'חנון של אבא" קוראים למקום (051-944695, 052-966431). איש אחד, תימני עם זקן גדול, הילד שלו - בלי זקן בכלל - ושתי נשים, עמלים כאן על מבחר בצקי תימן, עבודת-יד. בצק רך ומתמסר נמתח בעדינות, נמרח במרגרינה (התחליף המקומי לסמנה התימנית), ומגולגל לג'חנון.

 

עוד אפשר למצוא כאן - מלווח וקובנה, שהיא מין עוגת לחם שאופים כמו ג'חנון כל הלילה והיא יוצאת שחומה וטעימה לשבת בבוקר. בקרוב הבטיחו לי יכינו גם סלוף, הפיתה התימנית, ובינתיים, אפשר לקנות, רק בימי שישי, אצל הירקן המקומי, פיתות טובות שאופות נשים תימניות.

 

לחוח

 

חומרים (10-8 יחידות):

1 ק"ג קמח רגיל

3 כוסות מים פושרים

1/2 1 כפיות מלח

1 שקית אבקת אפייה

50 גרם שימרית

 

הכנה:

1. מעבדים היטב במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה, אותה מכסים במגבת לחה ומניחים לבעבע כשעה.

 

2. מערבבים היטב את הבלילה לפני הטיגון, בעזרת כף עץ.

 

3. מחממים מחבת כבדה מרוחה במעט שמן מעל להבה בינונית. יוצקים בלילה בכמות של חצי כוס, ומפזרים באופן אחיד על-ידי נענוע המחבת. מטגנים עד שהחלק העליון אטום ומכוסה בועות.

 

מרק רגל

 

חומרים (10-8 מנות):

2 ק"ג רגל בקר שרופה, פרוסה לפרוסות בעובי 5 ס"מ (רצוי שהקצב יהיה תימני - כדי שיבין על מה אתם מדברים)

2 כפות שום כתוש

2 כפות אבקת מרק עוף (כך במתכון שקיבלתי. מי שיש לו סבלנות - שיכין מרק אמיתי מעוף)

1 כף חוואייג' למרק

1 כף רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

פלפל ומלח

 

הכנה:

1. מניחים בסיר גדול את פרוסות הרגל, מוסיפים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף (מזפר - בתימנית) מעל פני הנוזל, ומבשלים כחצי שעה עד שהמרק לא מעלה יותר קצף. 

 

2. מוסיפים כף שום כתוש ומערבבים. לאחר כרבע שעה מוסיפים את אבקת מרק העוף והחוואייג', וממשיכים בבישול עוד חצי שעה.

 

3. מערבבים מעט מים עם השום הנותר, רסק עגבניות ופפריקה, ומוסיפים לסיר המרק תוך כדי עירבוב. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בסיר מכוסה חלקית כשעה וחצי. מגישים חם עד מאוד עם פיתות (עדיף לחוח), חילבה וסחוג.

 

קציצות בשר

 

מתכון שקיבלתי מסנטו, שיש לו מסעדה תימנית נחמדה בזכרון-יעקב, לא מאורת מרקים של הכרם ולא, למרבית המזל, גירסה של נרגילה, אלא אוכל תימני שמתחשב גם, ולפעמים קצת יותר מדי, באחינו הלבנבנים. (התימניה של סנטו, רחוב המייסדים 52, טלפון: 4-63987620).

 

חומרים (6-4 מנות):

600 גרם בשר בקר (כתף או צוואר), טחון גס

 2 ביצים טרופות

בצל גדול קצוץ דק

צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה

צרור בצל ירוק קצוץ

פלפל שחור גרוס טרי ומלח

מעט חוואייג' למרק

100 גרם פירורי לחם

שמן לטיגון

 

הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. מחממים מעט שמן במחבת גדולה וכבדה. צרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת, ומטגנים כמה דקות בשמן חם מעל להבה נמוכה, עד שהקציצות משחימות. מגישים חם.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה התימנים מחממים את הבטן
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המטבחון
    איש אחד, תימני עם זקן גדול, הילד שלו - בלי זקן בכלל - ושתי נשים, עמלים כאן על מבחר בצקי תימן
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת