אוכל  לא רק סושי
פלדה קשה: מדריך לסכינים יפניים
איריס ז'ורלט ומני תורן
פורסם: 01.07.04, 13:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 66 תגובות ב-65 דיונים
1. אז באיזו סכין השתמשו ב- Kill Bill ?
הכי טוב סכין פלסטיק   (01.07.04)
2. ומה לגבי סכינים קרמיות?
דני מ. ,   נשר   (01.07.04)
סכיני פלדה הכי נפוצות ביפן ובעולם אבל אניני הטעם בלהבים חדים מאד הולכים יותר ויותר לסכינים קרמיות. אילו עשויות חומרים מתקדמים (קרמיקה... כן) והטובות שבהן יהיו יותר חדות מכל סכין מתכת קיימת, יחזיקו יותר זמן, ויעלו פי כמה... אבל אתה לא שף יפני אמיתי עם אין לך לפחות אחת.
3. לבעיות שכנים, מה מוממלץ?
אלף ,   קומה ג'   (01.07.04)
4. כתבה מעולה!!
RAMI ,   tokyo   (01.07.04)
5. מה עם סכינים של האטורי האנזה?
ביל   (01.07.04)
6. תגובה ל-דני (2)
אלכס ,   באר שבע   (01.07.04)
נכון אתה צודק אבל אסור לסכין ליפול
7. לדני .מ
מני.ת   (01.07.04)
שלום דני, גם סכין קרמית מאבדת את חודה בסופו של דבר. היתרון של סכין קרמית הוא שהיא לעולם לא תחליד. בין החסרונות אמנה את רגישותה הרבה של הסכין להשברות. וחוסר היכולת להשחיז את הסכין כראוי באמצעים ביתיים. כשהסכין מאבדת את חודה, אתה צריך לשלוח אותה ליצרן להשחזה. או לנסות את מזלך ולהשחיז אותה על אבן יהלום.
8. תודה רבה רבה על הכתבה
לא משנה   (01.07.04)
אחי הצעיר טבח (מתחיל) ומוציא לא מעט כסף על סכינים איכותיות. אני חושב שבתור מתנת יומולדת השנה אני אקנה לו Kiyotaka Gyutou . ((:
9. יש עתיד...
גיסתך הקטנה   (01.07.04)
כל הכבוד, ישר כח....
10. תגובה ל 1, 5
my name is buck   (01.07.04)
בסכין יפנית כמובן...
11. אשת הפלדה
אלון ש. ,   טוקיו   (01.07.04)
תאמיני לי איריס, למדתי על פלדות 4 שנים, ונראה שאת יודעת יותר ממני. אחלה כתבה. סכינים, טיולים, האם מתחילה מגמה להרחבת אופקים?? ביי.
12. סכינים קרמיות - לא תמיד חדות
קרפד   (01.07.04)
בגלל שהלהב שביר, לא משחיזים אותן בזווית חדה. לכן, שלי לפחות, מחליקה על עגבניות חופשי :) כבר מהיום הראשון!
13. יש בארץ
(01.07.04)
האם ניתן להשיג בארץ סכינים המוזכרים בכתבה?
14. סכינים לא יפניות
xfhbth   (01.07.04)
מה עם איזה סקירה של סכינים לא יפניות !
15. קאפאבאשי
elisha ,   nippori ,tokyo   (01.07.04)
כתבה מעולה איריס ,המשיכי להחכים אותנו. אני ממליץ לכל מי שמזדמן ליפאן ,להגיע ולבקר ברובע קפאבאשי - הייתי אומר חוויתי ההתנסות הזו בכל מה שקשור בסכינים מקצועיות לבישול,הרי שבאיזה שהוא מובן זה כמו חנויות צעצועים לחובבי בישול.
16. להזמין מחול
מני.ת   (01.07.04)
אתר מומלץ מאד להזמנה מחול הוא החנות KORIN המבחר גדול מאד , המחירים סבירים והשירות מעולה http://www.japanese-knife.com/
17. Nenox knives - another source
Masamoto ,   NYC   (01.07.04)
Try www.knifemerchant.com Generally cheaper than Korin
18. סכיני האטורי, לביל
מני תורן   (01.07.04)
הסכינים של החברה המצויינת הזו הומלצו על ידי בכתבה. הסכינים שלהם יקרות ובמיוחד סכיני הקצה העליון מפלדת הדמשק. אזור ה900 דולר לסכין שף.
19. כתבה ברמה
נוגה   (01.07.04)
כל הכבוד לאיריס שיודעת להביא כתבים ברמה ומרחיבה את היריעה.
20. "פלדה קשה, מדריך לסכינים יפניים."
ליאורה ,   ירושלים   (01.07.04)
כל הכבוד על הידע ועל הבקיאות המופלאה בנושא. אחותך האוהבת
21. iris-my new hero
ronisan ,   osaka   (01.07.04)
גרתי בסקאי 5 חודשים ואני בוש ונכלם - לא היה לי שמץ של מושג. נראה לי שאנסה לארגן סיור באחד המפעלים בחודש הבא. תודה לך איריס. כן ירבו...
22. איריס מהיכן ביפן השם פלדת דמשק
יעקב ,   חיפה   (01.07.04)
מקורא נאמן ,שנהנה מאד מכתבות שלך
23. איריס קדימה לארוז!!!
נטשה קצרת הרוח.   (01.07.04)
ברוכה הבאה לארץ החמסינים.
24. חבל שלא הזכרתם..
היסטוריון חובב יפן   (01.07.04)
שלאחר הבאקומאטסו (רסטורציית מייג'י) שבו נפל טוקוגאווה היה איסור מסויים לשאת עוד חרבות סמוראיות, אז הרבה יצרנים של חרבות או התאבדו, וחלקם הפכו ליצרני סכינים מצליחים.
25. מקור השם "פלדת דמשק" ליעקב 22
מני . תורן   (02.07.04)
שלום יעקב, לא נכנסתי בכוונה לפרטי פרטים בכתבה אבל אענה לך כאן. פלדת הדמשק, מקורה לא ביפן אלא בארצות ערב משם עברה לארופה ולאחר מכן ליפן שאמצו אותה בחום עד עצם היום הזה. למרות שישנה דעה שמקור הפלדה בעיר דמשק , הדעה הזו כנראה מוטעית. בערבית אפשר לקרא למילה מים DAMAS , בפלדת דמשק ניתן לראות גלים וקוים גליים שמזכירים מים . מה שבטוח זה שמקור הפלדה לא ביפן אלא בארצות ערב דווקא.
26. ל24
מני תורן   (02.07.04)
את זה לא ידעתי, מצטער (-:
27. Damascus steel = Suminagashi
Masamoto ,   NYC   (02.07.04)
The Japanese name for the Damascus effect is- Suminagashi
28. ל-1 ו-5
זז ,   ז   (02.07.04)
תגידו אתם בסדר? יש הבדל בין סכין לחרב כן?
29. מי אתה מני תורן שתרמת כל כך הרבה לכתבה הזו????
(02.07.04)
30. תשובה ל-2 וקאפאבאשי
אנונימית ,   השרון   (02.07.04)
אכן, אין כמו הסכין הקרמית (קרמיקה) לחיתוך בעיקר של פירות וירקות וגם... בשר, יתרונה בכך שכאשר חותכים חסה בסכין מתכת הויטמינים נהרסים, כאשר חותכים ירקות בסכין קרמית, הויטמינים ברובם נשמרים כך שיש לכך יתרון אבל... יש לי 6 סכינים יפנים ממתכת שעלותם מאוד גבוהה והם אכל מספר אחד. כתבה נהדרת.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה