אוכל  טעם החיים
איטליה במטבח הביתי: איך מכינים פיצה מושלמת
קרין גורן
פורסם: 01.11.07, 10:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 81 תגובות ב-78 דיונים
31. "פיצה אמיתית כמו באיטליה עם בצק דקיק"???
י.ב. ,   צפון איטליה   (02.11.07)
קרין מאיפה הידענות הגדולה מה אמיתי כמו באיטליה ומה לא? באיטליה כמו באיטליה יש הכל מהכל ובאיזורים שלמים ובמסעדות רבות מכינים פיצות מבצק עבה וטעים ואף אחד פה לא חושב שהן פחות איטלקיות מהדקות.
32. כיס באיטלקית
הישר מאיטליה ,   פירנצה   (02.11.07)
כיס באיטלקית זה טסקה tasca. calza באיטלקית זה גרב ומכאן מגיעה המילה......... חוצמזה פיצות בארה"ב?!?! נו באמת
33. פיצה דקה איננה אמיתית - היא גירסה רומאית!!
אורן - אחד שיודע!!   (02.11.07)
..בצק דק פריך...מה זה צריך להיות - קרקר??? הפיצה הנפולטנית עבה יותר עם שוליים. טעם הבצק הוא מרכיב נכבד בטעם הפיצה. per favore - non prendere in giro רצוי להמנע מהצהרות בומבסטיות לגבי "פיצה אמיתית". אפשר להסתפק בהצעה להכנת פיצה ולא לטפס על עצים גבוהים. חתום אחד שגר באיטליה שנים רבות ו"באמת" מכיר את הנושא.
34. למה לסבך?
שלמה   (02.11.07)
אפשר בהחלט להשתמש בקמח שקניתם בסופר, ואני נוהג גם לקנות מוצרלה במעדניה בסופר ולבקש מהמוכרת לגרר אותה. זה חוסך לגרר בבית. אם המתכון יהיה פשוט יותר להכנה ותדלגו על הפלצנות המיותרת, יש סיכוי טוב יותר שתיהנו מההכנה וההגשה.
35. סוד הפלצנות - ושברו
אריאל   (02.11.07)
די כבר עם הפלצנות במדור האוכל של YNET. אני בשלן מנוסה ומוצלח וזה די מרגיז לקרוא את השטויות שמצרפים למדור. לעניין הפיצה. כבן לאמא איטלקיה אני אומר : 1) שאפשר להכין פיצה מעולה מקמח לבן שנמכר בארץ. (הקטע של הקמח האיטלקי מהאתר נראה לא כשר - ולא מהבחינה הדתית!). 2)לא רק שאין צורך במוצרלה, אלא שעדיף בלי אותו מוצר חסר טעם שנקרא גבינה. השתמשו בגבינות המקומיות. אפשר להשיג שאריות מרוסקות של כל מיני גבינות צהובותשנותנות פיצות הרבה יותר משובחו מהמוצרלה. מי שיוסיף לפיצה שלו שאריות גבינה משובחת של צאן או עיזים יזכה לפיצה משודרגת.
36. זו שוב אני-12-כנסו
MIRA   (03.11.07)
לכל החכמולוגים..מה שלא רואים לא יודעים,זה קודם כל..ולא יעזור כלום,קודם כל אוכלים בעיניים..ואם העיניים משדרות גועל,הלך התיאבון..ואין לזה קשר אם אני פולניה או לא..לכלוך וחוסר אסתטיקה לא אצלי..אתם תאכלו מה שבא לכם..
37.  35 קמצן אולי......?
(03.11.07)
אם חסרים לך כמה שקלים אני מבין - אבל עשה לי טובה...אל תטען שגבינות צהובות ומעובדות הינן שוות ערך למוצרלה (טרייה או מגוררת...של גד למשל). כנ"ל לגבי "כשרות הקמח". נכון - לא חייבים לקנות קמח איטלקי; הקמח של שטיבל מצוין לפיצה ועדיף על קמח לבן פשוט....עוד 2 שקלים לקילו... אם אתה בן לאימא איטלקייה אתה מוציא לה שם רע....תתאפס על עצמך.
38. לרטוב עם עגבניות מבושלות מומלץ בחום לטגן קודם בצל ובסוף
הבישון לטחון במעבד   (03.11.07)
מזון יוצא אגדה מהסרטים
39. אין על הפיצה באיסלנד
יורגן   (03.11.07)
יש שם איטלקי בקראוון שמכין פיצות מושלמות שווה להגיע ולטעום
40. הפיצה הכי טעימה עלי אדמות
נועם   (03.11.07)
ברומא בתוך הואתיקן, בסמטה שלצערי הרב עד מאוד איני זוכר את שמה- ישנה פיצריה שמוכרת פיצה במישקל ללא מקומות ישיבה. אוכלים או בעמידה או על המדרגות. טוב, מה אני אגיד לכם... האוכל באיטליה באמת מגעיל ומאכזב, אבל עכשיו הייתי מוכן לעלות על מטוס, ולחזור באותו היום רק בשביל הפיצה האלוהית הזו שמוכרים שם. אין דברים כאלה...
41. הכנתי את הבצק העבה הפריך-שימו לב!
לימור ,   מזכרת בתיה   (03.11.07)
היום הכנתי את המתכון שמופיע כאן לבצק העבה והרך. הוא יצא מצויין! אך שימו לב - אין צורך בכלל במים (אפילו לא טיפה) וצריך יותר מחצי ק"ג קמח (בערך 3 עד שלוש ורבע כוסות (כוס זכוכית עגולה עם ידית). פשוט מעדן!
42. למלעיזים על האוכל האיטלקי
ורד   (03.11.07)
לא יודעת אם היינו באותה איטליה אבל אני לא יודעת על מה אתם מדברים. ביקרתי באיטליה ארבע פעמים, בעיקר בעקבות האוכל הנפלא שלהם. לא סעדתי במסעדות של תיירים אלא הקפדתי לאכול היכן שאיטלקים אוכלים והכי נהניתי בכפרים. והיין...והקפה.....והפסטה הביתית.......והקינוחים.......וגם הפיצות
43. ל14 בבני ברק המחיר לפיצה משפחתית גג 30 ש"ח
טעים וזול   (03.11.07)
44. כנסן!!! פיתות
נסי   (04.11.07)
חוצה פיטה של יפו לרוחבה {הרחוב הקרוב לים-מעולות!!!}ומכאן ואילך מבצע מאוד דומה אך אוהבים עגבניות טריות מגורדות גסות עםמעט מאוד שום{ילדים בבית} ללא ירוקים קצת מלח טיפה סוכר גם שמן זית אבל איכותי אולי גם מעט חריף למבוגרים שבינינו כל גבינה שהיא הכי זולה בנדיבות...לילדים יכולים לסמן עם כוסאו כערונת פיצה עגולה ולגזור את הצורה .......הו אז הם מלקקים שפתיים ואולי גם צלחות...ביי
45. ל-40
צפונית (המקורית) ,   צפון   (03.11.07)
אם אשלם את הטיסה שלך, תהיה מוכן להוביל אותי למקום ?
46. פיצה ודברי מאפה נוספים
שרונית   (03.11.07)
לא מאמינה שצריך קמח מיוחד, אני מכינה מזה שנים את כל דברי המאפה [לצריכה אישית ולחברים] מקמח רגיל, פיתות, פיצות, לחמניות אני מוסיפה פיירה תפו"א ובטטה, [מבשלת קודם ומוסיפה גם את הנוזלים מהבישול לבצק, כדי לא להפסיד אות הויטמינים] הטעם משגע, מקבלת המון מחמאות. לחם אני מכינה בקלי קלות מקמח מלא, מוסיפה גם כוסמת שאני טוחנת, גרעיני דלעת ועוד... משגע. שנים לא הצלחתי לאפות עם שמרים, אני חושבת שהדבר הכי חשוב [זה לא הכמויות, את זה צריך להרגיש, כשעשיתי לפי מתכונים לא הצליח לי] חשוב לעבוד עם חשק, סבלנות ואהבה. רק כך מצליחים.
47. ל-39
אודי   (03.11.07)
מתי אכלת לאחרונה בפיצה הזו (ברייקיאויק, על אי התנועה, כן ?) ? אני אכלתי שם לפני 10 שנים. הוא עדיין קיים ? עד הים אני זוכר אותה בתור הפיצה הכי טובה שאכלתי בחיים שלי.
48. ל-37 הביזבוז הוירטואלי שלך לא עושה רושם
35   (04.11.07)
לידיעתך, הפיצה האיטלקית במקור, כמו פונדו והרקלט השוויצרים, מבוססים על שאריות. אל תתבלבל, לא זבל, שאריות. שזה הקצה של הגבינה שלא נוח לפרוס או לא יפה להגשה. הפיצה, כמו הפונדו והרקלט, מאשפרת להשתמש בגקבינה האיכותית למאכל עממי וממש לא פלצני. דעתי על המוצרלה מוצקה כמו גבינת עזים מיושנת. אני מעדיף אותן קשות ועזות טעם את הגבינות שלי. אני משתמש בשטיבל (2-3 קילו כל שבוע)., למרות שה-7 (שיפון) וה-6 (המלא) כמעט והכפילו את מחירם בחודשיים האחרונים (מ-4.70 ל-9.90). אגב, הלבן של שטיבל אינו עדיף על קמח לבן אחר, גם אם הוא מתומחר ב-2 שקל יותר. ככלל, לא הכסף עושה את האיכות של האוכל. זו בעיקר הידע והעבודה של הטבח. רוב המוצרים היקרים הם הינדוס תעשייתי בעטיפת צלופן . אסיים בנימה אישית. לא הפיצה שלי ולא הציניות שלך יעשו את השם של האמהות מאיטליה. כשם שהביזבוז הוירטואלי שלך לא ישביח את הפיצה של אף אחד.
49. מגיב מ'ס 9 טמבל
יוסי ,   מדריך טיולים באיטליה   (03.11.07)
שבוע באיטליה והחוכמולוג קבע שהפיצות באיטליה עלובות. תרגיע אתה וכל ישראלי מצוי שבטוח שאצלנו הכי טוב. הפיצות האיטלקיות מעולות, כמעט בכל מסעדה ממוצעת. תמיד אפשר ליפול בפיצה גרועה כזו שנקנתה בדוכן.
50. נועם (40) אוכל מהיר מגעיל בכל העולם
(03.11.07)
ואוכל טעים לא בהכרח עולה מליון לירטות (אני יודע..היום זה יורו). חסר מקומות שמציעים אוכל טעים באיטליה? בפעם הבאה שאתה ברומא, לך לאכול בגטו היהודי; וודא רק שכמנה ראשונה, אתה פותח "בארטישוק יהודי" מטוגן; "כרצ'ופו ג'ודאיקו" מעדן עלי אדמות. באשר לפיצות, יש אין ספור פיצריות רומאיות שמוכרות פיצה דקיקה, מתפצחת וטעימה במשקל; רק תבחר תוספות.
51. אין כמו קצת "הרצלים" בבצק
תאודור   (04.11.07)
52. מירל,ה - YOU NEED A GIRL FRIND! GO GE A LIFE
MIRA- MIRA- MIRA- ,   MIRA- MIRA- MIRA-   (04.11.07)
53. מישהו יודע אולי
פיצי הפיצה   (04.11.07)
אם אפשר להכין את הבצק עם חיטה מלאה??
54. ל 53 אני מכינה עם קמח מלא שמן זית ושמרים יוצא מעולה וגם בריא
לילך   (06.11.07)
55. מוצרלה בכדורים תוצרת הארץ
ניצי   (06.11.07)
אינה מתאימה לפיצות. היא מיימית הרבה יותר מכדורי המוצרלה באיטליה ובאפיה, גם בתנור פיצות מקצועי (ויש לי כזה) היא מגירה המון מים עד כדי הצפה של המאפה כולו. גם כאשר היא מרוסקת וסחוטה. ניסיתי כבר את כל האפשרויות. אם סגורים רק על מוצרלה הרי שזו שבגוש טובה ויבשה הרבה יותר ומן הסתם מתאימה יותר. שום פיצאיולו באיטליה לא יבריש את שולי הקלצונה שלו בביצה. שולי הבצק ידבקו היטב ולא יפתחו גם ללא ביצה. מקסימום קצת מים בקצות האצבעות. זה הכל. למצוא באיטליה פיצה של פיצריה שבצקה מכיל מחית תפוחי אדמה משול למציאת מחט ערמת שחת. פשוט אי אפשר. בצק עבה של פיצה הוא בצק שעבר תהליך מסוים, שונה לחלוטין מזה של הפיצה הדקה. גם ההתפחה שונה וכמוה כל דרך העיבוד. בצק שמכיל מחית תפוחי אדמה משתייך למשפחת הפוקאצ'יות ונמכר במאפיות באיטליה, ולא כחלק מתפריט של פיצריה.
56. ל 54
פיצי הפיצה   (08.11.07)
תודה על תשובתך, אני אנסה כבר היום!
57. המתכון מעולה לבצק שמרים מומלץ בחום!!!!
רעיה   (27.02.08)
58. חחח
כוסון ,   קנדה   (28.02.08)
את מצחיקה מקווה שאת גם כוסית יפה חחח,ביי מתוקה!!!
59. פיצה זה צורה+צבע=טעם
ליאור ,   אילת   (30.04.08)
אנחנו נאכל את הקמח שלנו ונרגיש מצויין.קמח אחר לא בטוח שיתן את אותו אפקט הטעם.ויחד עם זאת צורה+צבע=טעם ברוב המקרים.למעט אניני הטעם.
60. הפיצה מעולה
אביבית   (25.11.08)
אני הכנתי את בצק הפיצה והוא פשוט מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה