|
31. המלצה
תומר , |
ראש העין |
|
(14.01.08) |
את החלבונים (לבן של הביצה למי שלא יודע/ת)להקציף ולקפל לתערובת של הגבינה והשמנת וגם סוכר וניל בתאבון
|
|
|
32. אני נוהגת כמו-17 ושמנת מתוקה אחת!!!
אופה קטנה ומטריפה , |
חיפה |
|
(14.01.08) |
|
|
|
33. להגר מ -14 אני לא הכרתי את המתכון אז למה להיות מוכרת פירות?
בוקר טוב גם לך , |
אליהו התשבי |
|
(14.01.08) |
|
|
|
34. למה לא להוסיף גם ג'לטין?
ככה הגבינה תחזיק מעמד יותר לא?!
מה דעתכם?
|
|
|
יש שיטה טובה יותר. שמים חלק גדול מהבצק בתבנית העוגה ובתבנית קטנה חלק קטן יותר לפירורים ומפזרים אחרי האפיה.
בתאבון!
|
|
|
את משטחת את החתיכה הנפרדת או אופה אותה בצורת כדור?
תודה!
|
|
|
37. איילת,אישיות ומתכון עשר אבל לא מבשלים\אופים עם טבעת על האצבע
|
|
|
38. אני מכיר כמה דרכים יותר טעימות להרוס את הבריאות !!!
ניר הראל , |
שתולים |
|
(14.01.08) |
|
|
|
39. שימוש מאסיבי בשורש י.צ.ב.
מעיק
|
|
|
40. מזכירה את הילה נחשון.
הגרסה הברונטית |
|
|
(14.01.08) |
במראה ובצורת ההתנהגות. אפילו הקול...
|
|
|
41. ל-10 אולי זה יפתיע אותך, אך אנחנו צעירות, ולנו זה חדש
אנחנו כלות צעירות ואנחנו שמחות כאשר איילת מביאה מדי פעם גם מתכונים שאולי את כבר מכירה, אבל אנחנו לא! מה רע במשהו שהוא כבן חמש עשרה שנים, אם הוא טעים?
|
|
|
42. טיפ לאיילת ולכל המעוניינים
א. המתכון הזה מככב אצלי בבית כבר 35 שנים. הוא אפילו מככב כל ימות השבוע ב"מסעדת איציק" במיאמי שם בתי מכינה את העוגה להנאת הישראלים והאמריקאים. .
ב. הטיפ נוגע לאופן הכנת הבצק: אופות/ים לא מקצועיים יכולים להסתבך עם גירוד הפירורים ולשבור בטעות את הבסיס לעוגה ולכן, פשוט יותר לאפות בשתי תבניות: באחת קצת יותר ממחצית כמות הבצק , ובשניה את היתר. את הבצק מרדדים בתבניות בידיים.
לאחר מילוי העוגה, מפוררים בידיים את הבצק ומכניסים למקרר כבר עם הפירורים ולא בנפרד. מגישים קר.
בתיאבון ויום טוב לכולם
יפה
|
|
|
43. נראה פשוט ומעולה! לא תמיד צריך להמציא את הגלגל
|
|
|
44. די! רצה לקנות חומרים לעוגה המפתה
|
|
|
45. ל-35 ו-42, נחמד, אבל למה לסבך כאשר נתנו מתכון כזה קל?
הקטע עם המזלג והגירוד (שנראה לי קל ) בא לחסוך את כל הטרדה הקיימת באפייה נפרדת, אם הבנתי נכון! אז למה לא להיצמד לקלות, זה כאן כל הטריק.
|
|
|
46. תעשו חשבון כספי של כל המצרכים ...
כבר עדיף לקנות עוגה מוכנה. לא פחות טעימה ובלי כל הבלאגן.
חמאה - 5.5
ביצים - 3
2 מיכלים שמנת מתוקה - 11
גבינה לבנה 500 ג' - 12
קמח - 3
34.5 וזה בלי הסוכר ובלי החשמל של התנור, בלי המים של השטיפה של הכלים והסבון וכמובן בלי הלכלוך.
מי רוצה עכשיו להכין ?
|
|
|
אתשי שתחיה עד מאה ועשרים, אופה עוגה זו כבר קרוב לארבעים שנה. רק השבת זכינו לאכול עוגה זו. אני עדיין מלקק את אצבעות ידי.
חבל"ז ובתיאבון.
|
|
|
48. ל-30 - מאז ומתמיד הקונדיטורים והשפים הגדולים הם גברים
גבר (שמבשל מעולה) |
|
|
(14.01.08) |
|
|
|
49. ל-36 ולאחרים - טיפ בקשר לאפיית הפירורים
אחד שאפה שבוע שעבר |
|
|
(14.01.08) |
עדיף לאפות את הבסיס בתבנית אחת, ובתבנית שניה לאפות עוגיות שטוחות.
את חלקן נפורר על העוגה, וחלקן נשארות כעוגיות פשוטות שכולם אוהבים.
|
|
|
|
|
51. לאינשטיין,שכחת שאנשים נהנים להכין,ולא יעזור בבית יותר טעים
|
|
|
52. עוגת גבינה ללא אפייה, פשוטה ומעולה בכמה ורסיות
גביע גבינה לבנה 5%, גביע שמנת מתוקה (כמה שפחות אחוזי שומן) שקית של אבקת פודינג וניל (כמייצב). בלי סוכר, בלי ביצים, בלי שטויות. מערבבים טוב טוב מחליקים לתוך תבנית על מצע של ביסקוויטים בחלב (יאמי) ומצננים במקרר לארבע שעות. אפשר להוסיף ג'לי, ולהטביע פירות עונתיים (נפלא להגיש בקיץ - מצנן מאוד), אפשר לשפוך גנאש שוקולד...או לגרד מלמעלה שוקולד מריר. אפשר לשלב אותה בעוגת שכבות: עוגה שבנויה משכבה של עוגת גבינה, עליה תותים ועל כל זה מוס שוקולד...מדהים!! כמובן שצריך לחכות "שעות מקרר" בים שכבה לשכבה.אפשר להפוך את השכבות, כלומר ביסקוויטים, מוס, ביסקוויטים, גבינה, תותים,ואפילו עוד פעם מוס. ומי שאוהב את השילוב הזה - זה קטלני!
|
|
|
53. איינשטיין היקר: איפה קונים עוגת גבינה ב-40 ש"ח ???
|
|
|
יחס הסוכר (כוס ל500 גר גבינה וכו' מדויק). גם לא צריך ג'לטין . אבל העוגה מאוד שמנה ואני אישית מעדיפה עוגות גבינה אפויות (עם גבינה 3%, ביצים מופרדות, סוכר, וניל, קליפת לימון, שמנת חמוצה קלה אחת) ובלי בסיס בצק ובלי שמנות מתוקות. אם רוצים אפשר אחת למרוח מעל..
|
|
|
55. ל-34 למה כן להוסיף ג'לטין ?
שרון , |
תל-אביב |
|
(14.01.08) |
רק גורע ממרקם העוגה ואין צורך, תוספת מגעילה לכל עוגה שהיא . עדיף פחות יציבות ובלעדיו.
|
|
|
56. ל-11 קרם שניט של בלד מגעיל
עדיף קרם שניט ישראלי עם בצק עלים (לא אפוי קנוי אלא לאפות אותו לבד) ומילוי של שמנת מתוקה עם פודינג וניל וכו'. לא מבינה מה היתה ההתלהבות מהעוגות בבלד, יציקה ומילוי חסר טעם.
|
|
|
57. חסרים שני מרכיבים חשובים מאוד לעוגה הזו.
גרידת לימון וטיפת תמצית וניל טיבעית.
|
|
|
58. אצלי כבר במקרר, נראה מה יצא, לפירורים בינתיים טעם גן עדן
|
|
|
59. אחלה טריק, חוסך זמן ויוצא טעים באותה מידה
שונה, הוד השרון |
|
|
(14.01.08) |
|
|
|
60. ל-46: בעלי שף קונדיטור שמכין את העוגת גבינה הכי טעימה בעולם
ומוכר ב-160 ש"ח יח' |
|
|
(14.01.08) |
| |