לאשה  מגזין שף  עוגות ועוגיות
עוגת גבינה פירורים עם טריק גאוני
איילת הירשמן
פורסם: 14.01.08, 10:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 271 תגובות ב-202 דיונים
61. הצעה...
littlesit   (14.01.08)
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול שהיא 15% שומן ולא 38%.כמו כן,אין כל צורך בקמח מכיוון שכבר עשיתי את העוגה הזאת מספר פעמים ואף פעם לא השתמשתי בקמח
62. ל-37 נראה שזה מכוון, וזה מקסים בעיני.
ברבאנבון ,   ירושלים   (14.01.08)
איילת נראית מה זה טוב, ובטבעת יש סאבטקסט - i'm spoken for כדי לצמצם במשהו את הטוקבקים שלא אלה שחושבים להתחיל איתה בטוקבק. אני די משוכנע שכשהיא לשה בצק בבית שלה, לא מול מצלמה / מול כל העולם, היא מסירה את הטבעת. בקיצור, יש בזה אמירה מקסימה.
63. עוגת גבינה שלי מלפני 35 שנה
רחל ב.ו.ק ,   פאריז   (14.01.08)
אני אופה את העוגה הזאת כבר 35 שנה, זאת המצאה של אחת מחברותי. הרבה מאוד טעמו עוגה זאת ואף הכינו אותה בעצמן. כל אחת אומרת שזוהי המצאה שלה, בוללשייט.
64. גברת איילת,תגובה לכתבה
אלי הקונדיטור   (14.01.08)
1.אין צורך לגרד השכבה ןלפגוע בחלקותה,פשוט אופים תחתית רגילה והיתרה יוצרים מעין פיתה ואופים במקביל,לאחר צינון יש לפורר את "הפיתה" לפירורים נהדרים. 2.גרידת לימון ותפוז נחוצה להעשרת הטעם.3.לא ראיתי שום טריק סבתי עליה השלום לימדה אותי מתכון נהדר זה.
65. סתם שתדעו
סתם שתדעו   (14.01.08)
יש לי מתכון ממש דומה וזה יוצא פשוט מ ע ו ל ה ... טעים ממש!!
66. הבצק נשרף לה!!!!!!
הילה ,   קנדה   (14.01.08)
אני אופה המון את את העוגה הזאת כבר שנים , צריך לאפות את הבצק פחות ולא לשרוף אותו!!!!
67. מה ההתלהבות ככה אני מכינה את העוגה כבר שנים
שני ,   אשדוד   (14.01.08)
מגרדת את הבסיס ואז יש גם פירורים.
68. מגישה יפהפיה ועוגה משגעת. אח, תענוג לעין ולחך
רונן ,   מכור   (14.01.08)
69. שידרוג לעוד עוגת גבינה טעימה טעימה!
איילת מבשלת ,   אילת   (14.01.08)
לערבב במיקסר 2 קופסאות שמנת מתוקה+שלושת רבעי כוס סוכר להוסיף 1 שקית פודינג אינסטנט וניל ,1גבינה לבנה500 גרם% 5 , 2 שמנת חמוצה% 9, להקציף הכל לבחוש לתוך התערובת חבילת ופלים "גלילית" שבורים גס ולהכניסלתבנית פיירקס לפזר מעט אבקת קקאו למעלה ולנעוץ כ-10 ופלים גלילית שלמים שיבלטו מעל העוגה, לכסות בניילון נצמד, להכניס למקפיא.
70. האם אפשר להחליף את השמנת בריץ' ואת החמאה במרגרינה
א.   (14.01.08)
כדי שאפשר יהיה לאכול את העוגה בארוחה בשרית ? למה שוב YNet לא מתחשב בשומרי הכשרות ?
71. אני לא מבינה מה ההתלהבות
אופה תמיד   (14.01.08)
מדובר בעוגה סופר-סטנדרטית, הכי בסיסית שיש עם הרבה שמנת מתוקה. ואגב, בכל פעם שיש וידאו של איילת, קשה לי לראות את תהליך הבישול עם הלק על הציפורניים והטבעות על האצבעות. לא הגייני ולא אסתטי.
72. לא מחליפה את המתכון של
(14.01.08)
קרין גורן לעוגת גבינה עם פירורים! הכי טעימה שיש. אגב, לא הבנתי מה הטריק
73. 70-ומה התחליף לגבינה????????
אני ,   צפוני   (14.01.08)
74. ל-40.כ"כ נכון...אם היית רואה את אחותה...
א   (14.01.08)
ראיתי את הילה נחשון עם אחותה,הן ממש דומות,רק שאחותה עם שיער כהה. איילת ממש דומה לאחותה של הילה נחשון,לכן הסתכלתי בשם המשפחה, לראות אולי זו היא.(למרות שיש אפשרות שאחותה נשואה ושינתה את השם). הן ממש דומות !
75. מלא עבודה! על האינסנטפודינג יש מתכון מעולה!
טלי ,   מרכז   (15.01.08)
אם תקנו פודינג על הקופסא יש מתכון מעולה ללא אפיה 10 דק הכנה ללא בישול מומלץ ביותר!
76. ל-57 ושאר האופים שאלה?
אור   (15.01.08)
היכן להוסיף גרידת לימון ווניל- לבצק או לגבינה? וכמה? תודה.
77. ל70 קרעת אותי מצחוק: להתחשב בשומרי הכשרות!!!! מה, אתם נכים?
התנועה לשחרור העוגה ,   נסקפה עם עוגה בשרית?   (15.01.08)
78. וואו כמה מרירות יש פה זה מדהים. הכנתי, עוגה מעולה
סנופ ,   תל אביב   (15.01.08)
ממש ללקק את האצבעות. ואני בטוח שאחזור ואאפה אותה עוד.
79. העוגה טובה גם במצב של תוספת לגבינה
גם אני אופה ,   מרכז   (15.01.08)
יש לי טיפ משלי , שלדעתי מדגיש את היותה עוגת גבינה ולא עוגת שמנת , אני להפך מכותבת המדור מוסיפה לגבינה עוד מספר כפות מעבר לחצי ק"ג בערך עוד כ120 גר' גבינה . אולם משתמשת בגבינה 9% לפחות בחצי הבסיסי את הנוסף ניתן להשתמש גם ב5%. ענין נוסף הוספת , גרד לימון לבצק , וסוכר וניל , גם לבצק וגם לגבינה , מוסיף רבות לטעם . העוגה היא להיט בכל מקום שמגיעה קיבלתם גירסה נוספת , בתאבון
80. מתכון משובח, כרגיל, איילת את המלכה שלנו
רוזנקרנץ   (15.01.08)
81. הטריק> הפירורים... מה לא מובן
ליאת ,   כרכור   (15.01.08)
82. ל70 ומה עם הגבינה?גם אותה את רוצה פרווה?
(15.01.08)
83. אני אופה את העוגה הזו - ומייצבת אותה ע"י
חנלה אופה קטנה ,   דרום   (15.01.08)
כך שאני אופה אותה יום קודם. אפילו מפזרת כבר את הפירורים מעל, עופת את התבנית בניילון נצמד ומכניסה לפריזר. למחרת אני מוציאה את העוגה למקרר כדי שתפשיר באיטיות. כך העוגה מאוד יציבה וטעימה.
84. הסבר למתקשים. כנסו:
עינת   (15.01.08)
הטריק (החמוד!) הוא שבמקום להפריש חלק מהבצק לתבנית נוספת ולאפות אותו במקביל לאפיית התחתית (מלכלך עוד תבנית ולא תמיד יש לזה מקום בתנור!) אופים רק את הבסיס ויוצרים ממנו עצמו את הפירורים, לתוצאה קלה ומהיר יותר. תודה ובהצלחה.
85. טריק ומתכון טובים יותר
אודליה   (15.01.08)
זה מתכון שקיבלתי מחברה - בחורף זהו מתכון לעוגת שמנת ותותים בקיץ מסירים את התותים וזהו מתכון נהדר לעוגת גבינה ופירורים, קבלו: תבנית 26 לבצק: 100 גרם סוכר 150 גרם חמאה 1 ביצה 1/2 חבילת אבקת אפיה 1 שקית סוכר וניל 21/2 כוסות קמח לשים לבצק אחיד, חצי מרדדים לגודל של תבנית האפיה ואופים בחום של 170 מעלות כ 15 דקות. את שארית הבצק - וזה הטריק - משטחים על נייר כסף ואופים באותה דרך ובסיום מקררים ומפוררים. למלית: 1/2 ק"ג גבינה לבנה 9% 2 שמנת מתוקה 1 כוס סוכר 1 כוס אינסטנט פודינג וניל 1 כף תמצית וניל 10 תותים מערבבים ביחד את הגבינה והסוכר, מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל ומאחדים את הקל אל הכבד שמנת לגבינה מניחים את התחתית האפויה בתבנית יוצקים מחצית מכמות הגבינה מעל מסדרים את התותים יוצקים את שארית הגבינה ואת הפירורים. מכניסים למקרר ללילה . למחרת מוציאים ופורסים. בתאבון!!!!!!!!!!!!
86. אפיתי,מעולה !! וגם קל !!!
יעל   (15.01.08)
עוגה פשוטה וכיפית ,אכן עם טריק מצויין ומקצר תהליכים ונקיון . וטעימה מאד מאד. ודרך אגב אני אופה גם עם לק וטבעות כי זה החיים. לעניין הניקיון אז מים וסבון מנקים גם את הלק וגם את הטבעת כמו שהם מנקים את הכלים שמשתמשים בהם: כף,מזלג,סכין,מקצף,קערות.....מה ההבדל?
87. אין על עוגת הפירורים של קרין גורן
צביה ,   מרכז   (15.01.08)
88. אפיתי והתעלפתי! ט-ע-י-ם! איילת את מהממת
רונה   (15.01.08)
89. 85 כמה פעמים אפשר לציין שהטריק הוא פחות בלגן וכלים?
רוחמה   (15.01.08)
רק כשאני קראתי את זה זה נשמע לי פשוט וקל? מה קורה לכם אנשים?
90. איילת היקרה אני מודה לך על מתכון נהדר נוסף בשרשרת של הצלחות
רובי ,   כפר ידידיה   (15.01.08)
ממתכוניך. מחכים לך כאן בבית בכל יום שני. ישר כוח.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה