עוגת גבינה פירורים עם טריק גאוני
כך תאפו - בקלות גדולה - את העוגה הכי ישראלית והכי טעימה בעולם

את המתכון של העוגה הזאת ביקשתי שנייה אחרי הביס הראשון. טעמתי אותה כשבאתי לבקר חברה שלי אחרי לידה - היא הוכנה על ידי המטפלת של ילדיה, וחיכתה בשקט על השולחן הגדול, בין עוגות אחרות, כשהיא זוהרת לה באור נגוהות.

 

המטפלת, מרצ'לה וענונו (או מרצ'לה כוהנת העוגות, כפי שאנחנו מעדיפות לכנות אותה כעת), מסרה לי אותו בשמחה, וכך התגלה כי בביצוע משובח זה של העוגה היא אוחזת כבר למעלה מחמש עשרה שנה, וכן כי הוא טומן בחובו טריק שהופך את ההכנה לקלה: מערבבים כמה חומרים בתבנית, אופים את הבסיס, ואחר כך רק מטרידים אותו מעט כשמגרדים אותו קלות במזלג, והנה לכם גם שכבת הפירורים, בלי להתאמץ.

 

למען הסדר הטוב עלי להודות, שבגרסת הבסיס של מרצ'לה החמאה שבמתכון הייתה מרגרינה, ושאני הוספתי לשכבת הגבינה עוד מכל שמנת מתוקה, כדי לקבל עוגה גבוהה ואוורירית יותר. את שני הדברים האלה אתם יכולים להחזיר לאחור, אם מתחשק לכם. בכל מקרה, לפניכם הצעת אפייה שלאחריה, אני מנחשת, לא תצטרכו עוד מתכונים לעוגות גבינה עם פירורים. 

 

עוגת גבינה פירורים עם טריק גאוני / איילת הירשמן

תבנית לא מתפרקת בקוטר 22 ס"מ, אפשר מפיירקס

 

המרכיבים

לבסיס ולפירורים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 חלמונים

200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות

לגבינה

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2/3 כוס (140 גרם) סוכר

500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. הבסיס והפירורים: שמים בקערה (או בקערת מערבל עם וו לישה) את הסוכר, הקמח, החלמונים והחמאה ומעבדים (בידיים או במערבל) עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד. מוציאים ומצננים קצת.

3. יוצרים פירורים: מגרדים במזלג את השכבה העליונה של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים, אבל מקפידים שתישאר שכבת בסיס יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת שני-שליש כוס עד כוס של פירורים. מניחים את הפירורים בצד (עד לזרייה על העוגה שומרים אותם בטמפרטורת החדר, לא במקרר).

4. שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד-מאוד. מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד יום) לייצוב. שעה לפני שרוצים להגיש, מפזרים למעלה את הפירורים וממשיכים לשמור במקרר.

5. ההגשה: מוציאים מהמקרר רבע שעה לפני שרוצים להגיש וחותכים. מתמכרים.

 

נשארו לכם חלבונים? נצלו אותם כדי להכין את הפבלובה המנצחת שלנו !  

 


השבוע במדור "מיני שף" של עיתון "לאשה":

  • טיפים מנצחים לאוכל אורגני, ושישה מתכונים טעימים במיוחד
  • עוגת השבוע: עוגת מוס שוקולד ומשמשים
  • שמונה מתכונים מתוכנית הטלוויזיה "שום, פלפל ושמן זית"

 

לכל המתכונים של שף בווידאו

 


 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה עוגת גבינה פירורים עם טריק גאוני
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מ"שף" באהבה
    גבינה פירורים. מושלמת!
    צילום: יוסי סליס
    המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית
    צילום: אוהד רומנו
    מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק