דיגיטל  מגזין
מדוע אין עדיין תיק רפואי ממוחשב בישראל?
אדר שלו
פורסם: 01.06.08, 15:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 58 תגובות ב-58 דיונים
1. בישראל אחרי שבוע כבר כל המאגר יהיה גלוי באינטרנט
תודה אבל לא תודה ,   מטריקס   (01.06.08)
כל מי שמכיר קצת יודע שאפשר להשיג את המאגר של כל התעודות זהות בישראל עד 2006 ככה שאם יקימו את המאגר של החולים תוך חודש כל הסוכנויות ביטוח בריאות וכל אחד שירצה כבר ידע עליך הכל אז למה לעשות להם את החיים קלים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3459002,00.html
2. לאט לאט, גוגל עוד תשתלט לנו על הפרטיות והחיים
אין ארוחות ,   חינם   (01.06.08)
3. ככה חברות ביטוח ידוע הכל עלינו.
פרטיות ואמון   (01.06.08)
4. אפשר לחשוב שהיום המידע מוגן. לכל פקידה בקופ"ח יש גישה
אלון   (01.06.08)
כל מה שצריך זה לשלם כמה גרושים לפקידה בשרות של קופ"ח. האמת - יותר קל לי לסמוך על גוגל.
5. מגנים על הסודיות הרפואית?
איילת   (01.06.08)
אבל הבוס שלי עם חתימה אחת שלי במעמד הראיון עבודה קיבל כניסה בלתי מוגבלת לתיק שלי ואני מודאגת מזה מאוד אז מה עושים? רציתי את הג'וב אז חתמתי אז על מה בדיוק מגינים כאן? על המידע שדווקא הרופא יקבל? אני לא רוצה שאחרים יקבלו את המידע הזה לא הרופא שלי!
6. אני מעדיף שהמידע הרפואי שלי יהיה באיזה בסיס נתונים בגוגל
נועם   (01.06.08)
ולא באיזה מאגר מידע ממשלתי. האתיקה של המידע בגופים ממשלתיים ישראליים היא על הפנים - כל פקידה בת 18 בצבא קוראת את התיק הרפואי של הרמטכ"ל, ואפשר להשיג את רישומי משרד הפנים באימיול בלי שום בעיה. אם גוגל ינהלו את הפרוייקט, אני יודע מראש שהוא יהיה מצויין לכל הצדדים המעורבים. אם ממשלת ישראל תנהל אותו, הוא יהיה גרוע, יעלה מיליארדים, יקח עשר שנים, ועשרה פוליטיקאים יועמדו לדין על מעילות בכספי הפרוייקט. ואם מיקרוסופט ינהלו את הפרוייקט, יהיה צריך לרכוש מערכת הפעלה של מיקרוסופט במאות שקלים כדי לגשת למידע הרפואי שלך. חוץ מזה, יהיה איזה מהדק נייר (או סטטוסקופ) מעצבן שישאל אותך שאלות כמו "ראיתי שיש לך דלקת בדרכי השתן! האם תרצה עזרה בעניין?".
7. היתכן??
אזרח מודאג   (01.06.08)
האם בגלל שלקופת חולים כללית יש אינטרס מסחרי אין לנו מערכת להצלת חיים? חלמאות של הממשלה.
8. בישראל אין סיכוי שהפרטיות תשמר - כל חברות הביטוח והצבא יעשו
גיא   (01.06.08)
בתיק כבשלהם. טוב שאין דבר כזה. אין בו צורך - הוא רק יביא נזק לאזרח. והוא מפר את זכות היסוד לפרטיות.
9. מטעמי נוחות פרסונלית, לא יתכן שהחולה ייחשף לשקיפות דיגיטלית
החולה לא אמור להבין ,   ולהיחרד ממינוח רפואי   (01.06.08)
10. The question is...
Amir Kimia   (02.06.08)
Not what type of electronic medical recordone should use, but rather the what is the quality of the data. While we do not know what the quality of paper chart data is, it is essential that before we think about storing data - we have some quality measures auditing this data. This is something we can not provideunder our current standards of practicing medicine in Israel. The result is therfore likely to be similar to what we have now in physicians offices - useless absolete data and a platform to print out prescriptions.
11. יש לזה עוד צדדים בעייתיים
אמיר   (02.06.08)
לדוגמא: האם אני רוצה שרופא המשפחה אליו אני מגיע עם דלקת גרון יראה את הטיפול שנתן לי הפסיכיאטר ?!
12. כי אנו מדינצ עןלם ווו
ephi   (02.06.08)
13. ניהול תיק רפואי אחוד לכל אזרח
יעבץ אברהם ,   אשדוד   (02.06.08)
ארצנו לא גברה לניהול תיק רפואי אחוד. לצערי לאחר שלש עשרה שנות הרצה מוצלחת הן במרפאות והן בבית חולים, נוכחתי שהמערכת הנהול הרפואי וכן ההנהלות של בתי חולים לא גברו להבין כי תיק רפואי חוסך חיים, עוזר לטיפול יעיל ומאפשר מאגר חסר תקדים של מידע אשר יכול להיות אנונימי למחקר ושיפור חיים וכן להכשרת רופאים. אני מאחר גם לגוגל הצלחה, יש קנאות רבה אצל הרופאים, המנהלים של בתי החולים וכן למגזר הטכני של בתי החולים וקופות החולים לשמר בידיהם את הנתונים מתוך חשש ולא מתוך הבנה ליתרונות והאופקים החדשים הנפתחים להם. אין בעיה של דליפת מידע פרטי בדיוק כמו שהיום אין חשש להעברת ויזה או ישרכרט או בכלל כרטס אשראי או ניהול חשבון בנק באינטרנט. אני חושב שכל אזרח בעולם צריך לשמוח לנושא ואף יהיה מוכן להשקיע סכום מזערי של כמה דולרים לשנה לתחזוקת תיקו הרפואי. ולא מדוגר על סכום גדול ליחיד. כאשר הסכום הגלובלי יגיע לעשרות מיליארדי דולרים אשר חלקם יכול להגיע למחקר והצבעה על סטטוס האקולוגיה ואפידמיה מתפתחת באזורים בעולם.
14. לא להאמין למשמע ...
מיכל   (01.06.08)
בגלל צרות של אנשים בקופת חולים כללית ומערכת 'אופק' שלא עובדת מניסיון, אין רשומה רפואית בישראל?
15. מדוע מס' 7 מופתע?
רופא   (01.06.08)
16. יש חברות שעושות זאות בצורה טובה מאוד גוגל עוד לא שם לא לתת
(02.06.08)
17. שחל מספקת רשומה רפואית לכל מנוייה כבר שנים רבות
דוד   (02.06.08)
18. פיתרון פשוט
(02.06.08)
שיתאפשר לכל אזרח לבחור אם המידע יהיה נגיש באמצעות הפרוייקט או שלא הרעיון מצויין , תארו לכם שאתם שוהים בחו"ול ולא עלינו קרה לכם משהו יש צורך לדעת אם יש לכם רגישות לתרופות מסויימות או לא , או אם אתם נוטלים באופן קבוע תרופה מסויימת , כדי שלא תיווצר התנגשות , ולא רק לחו"ל , אלא בעיקר לשאר המטפלים בארץ שהפרנואידים לא יחתמו על כך והנתונים שלהם לא יופיעו
19. אל תרשמו לשום דבר בגוגל!!
איתי   (02.06.08)
20. גם הקב"א
זאב ,   תל אביב   (02.06.08)
גם בצה"ל עובדי מחשב לעיתים מעבירים נתוני קב"א על חיילים אחרים וזהנמשך שנים
21. הרעיון יקודם על ידי חברות הביטוח
אילן ,   ראשל?צ   (02.06.08)
אין ספק כי המרוויחות הגדולות הנן חברות הביטוח אשר תוכלנה בהקשת כפתור להגיע לכל נתון של המבוטח ולהמלט מתביעות בשל פסיק כזה או אחר אשר אף המבוטח לא יחס לו חשיבות .אחרי הסוס כטרויאני ברור לכל כי גישה ניתנת לכל מקור ריכוז מידע ברשת.
22. דוקא יש תיק רפואי מלא לכל אחד בישראל
אחד שיודע   (02.06.08)
בישראל יש מזה שנים תיק רפואי אלקטרוני מלא לכל אחד ואחד מהחולים. הוא נמצא בקופת החולים שבה הוא מבוטח. הנתונים בו מלאים (שהרי אין תיק נייר).יש לנו רק ארבעה אירגוני בריאות. המצב זה יחיד ומיוחד בעולם מאפשר מתן שירותי בריאות מצויינים ובמחיר סביר. מצבנו בתחום זה חריג ומעורר קנאה בעולם. אם המערכת תשכיל לאפשר גישה לתיק הרפואי, הנמצא היום בקופות, במצבי הקיצון שבהם נגישות כזאת נדרשת, אין צורך במאגר לאומי.
23. עם כל הקידמה התיק ידלוף החוצה כמו כל הנתונים שדלפו על אזרחים
רונית   (02.06.08)
תמימים. הצרה אצלנו בארץ שהכל פרוץ וכל אחד יכול להיות נגיש לנתונים אישיים של האזרחים.
24. אם יהיה תיק רפואי מאוחד במחשב אז...
אחד העם ,   ישראל   (02.06.08)
כל תלמיד שהוא פריק למחשבים ,ובכל כיתה יש לפחות אחד כזה , ידע יחד עם חבריו ,שהמחנכת ,סובלת מדליפת שתן , ושהמורה לספרות עברה הפלה , המורה לפיסיקה ,מקבלת טיפולי הפריה , והמנהל לוקח קבוע ויאגרה ,ואילו מרכזת השכבה סובלת מטחורים . וחמור מזה ,אם צעיר יכיר צעירה ,ידע בקלות אם עברה הפלות וכמה פעמים ובאיזה גיל .
25. למספר 11: כן, אתה רוצה שהוא יראה.
קובי   (02.06.08)
צריך להיות לפחות רופא אחד שיודע על *כל* התרופות שאתה לוקח, כדי לוודא שאין בעיה של תגובה שלילית בין תרופות (לדוגמא תרופה שמבטלת את ההשפעה של השנייה, או תופעת לוואי מלקיחת שתיהן יחד).
26. זה פרוייקט נחוץ, זאת שערוריה שאין, וחבל להתאמץ.
קובי   (02.06.08)
במדינת ישראל המפגרת, זה מרשים שהצליחו להחליף את תעודת החוגר מחתיכת נייר עם תמונה מהודקת בכרטיס פלסטיק שאשכרה אפשר לגהץ כדי לקבל כרטיס לרכבת.
27. פגיעה בצנעת הפרט
גיל   (02.06.08)
ם חשבנו עד עתה כי ניתן לשמור על אינפורמציה חסויה במערכת מטפל מטופל מעתה גם אינפורמציה אינטימית ומוצנעת תהיה נחלת הכלל תנושא שטומן בתוכו סכנות רבות למטופל ולמשפחתו
28. 6 צודק במאה אחוז
מרגיש טוב ,   בינתיים...   (02.06.08)
אסור בהחלט להפקיר את מסד הנתונים החשוב ומציל החיים הזה בידיים של פקידי/שרי/פולטיקאי ישראל! ובטח לא בידיה של המפלצת מרדמונד. רק קהילת קוד פתוח, שמתוכננת היטב, והדאגה לשלום הפרטיות היא נר לרגליה, ראויה לקבל ולנהל פרוייקט כזה - גוגל למשל.
29. תנו לבאנדם קצת פרטיות בעולם הזה
...   (02.06.08)
30. תיק ממוחשב שכל עם ישראל יכול לראות-איפה שמירת הסודיות?
(02.06.08)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה