אוכל  טעם החיים  וידאו
מוקפץ תאילנדי: פאד תאי ביתי
סוואלי אלדר
פורסם: 25.05.10, 11:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 91 תגובות ב-44 דיונים
1. אם כזה קל וכ"א יכול להכין בבית,ממה יחיו המסעדות ?
תם ,   ושיודע לשאול   (25.05.10)

או שזה לא כזה קל, או שזה לא בדיוק מה שמגישים במסעדה.

ובלי ווק?

2. חסרים מרכיבים קריטיים
איפה הטעם? ,   תל אביב   (25.05.10)
איפה השום הג'ינג'ר והצ'ילי שאיתם מתחילים כל מאכל תאילנדי אמיתי. המתכון הזו נראה לי תפל, וחסר טעמים תאילנדים מקוריים. אני הייתי מוסיפה הרבה מאוד ג'ינג'ר וצ'ילי לפני טיגון הביצה
3. סוואלי אלדר לשלטון
דניאל ועקנין ,   ת"א   (25.05.10)
כל יצירה שלך (כולל הבת שלך) היא שלמות
תודה על הידע והמסורת שאת מעבירה אלינו!!
4. טעיים
יוני   (25.05.10)
אין על סואלי בעולם. איזה אוכל טעיייים
5. כל הכבוד!!!!
ת"א   (25.05.10)
6. מה זה רוטב פאד תאי? איפה קונים?
בר   (25.05.10)
7. אין על פאד תאיי... טעים טעים טעים
שירי ,   ראשון   (25.05.10)
אין ספק הכתבה גורמת לי לרצות לטוס לאכול פאד תאי  אוטנטי בתאילנד. אבל למה צריך לטוס עד לשם שאפשר להכין בבית
8. תוספת
רם ,   נתניה   (25.05.10)

נראה קל , אבל מאוד בסיסי.הנבטים, לדעתי עדיפות לנבטים סינים .הייתי מוסיף גם שליש כרוב סיני חתוך גס.

לאחר השריית האיטריות אורז במיים קרים, עדיף לחתוך אותם לאורך של כ 4 ס"מ. עדיף לחתוך אותם במספריים.חוץ מזה, תודה על המתכון.חסרה רק  האווירה של רחוב הקאוסן בתאילנד....

9. סליחה אבל זה נראה לא רציני ולא מעורר תיאבון
מעדיפה את המתכון ,   של עצמי   (25.05.10)
10. יצא נהדר !
bambi   (25.05.10)

כבשלנית חובבת אני נהנית מאוד ממתכוניה של סוואלי : ההסברים פשוטים ביחס לאיכות המנה ואני לא מפסיקה לקבל מחמאות. לא צריך יותר לנסוע למסעדה פלצנית ולשלם הון- תועפות . המשפחה שלי מחכה בכיליון עיניים לבישולים מתוצרת השף אלדר אשר מספקת להם טעימה קטנה מתאילנד בלי  לצאת מהבית !

מומלץ מאוד.

ynet המשיכו כך ואף הוסיפו מתכונים נוספים, בעיקר סלטים קלילים לקיץ.

כל הכבווד על הוידיאו- עוזר מאוד

11. מהכרות אישית, זה הפאד תאי הכי נהדר שיש !!
נעה ,   הרצליה   (25.05.10)

 

12. מה זה לעזאזל "רוטב פתאי"? לא ראיתי כזה בשום מקום, גם לא
גילי   (25.05.10)
בחנויות מתמחות. ממש חכמה שמצריכה מתכון, להגיד שכדי לעשות פתאי צריך רוטב פתאי. בערך כמו להתת מתכון לפסטה ברוטב עגבניות כשהמרכיבים הם פסטה ורוטב עגבניות.
13. איפה קוביות הטופו הקטנטנות, איפה החסילונים הזעירים? זה כל
הטוב שבמנה הזאת !!!!   (25.05.10)
14. אפשר בלי רוטב דגים ובלי רוטב צדפות ?
מאיה   (25.05.10)
15. אם צריך לקנות רוטב פאד תאי ורוטב צדפות - אני מעדיף ספגטי. .
מרקו ,   הכי טוב ספגטי   (25.05.10)
אם צריך לקנות את כל הרטבים האלה ,  אז עדיף לאכול ספגטי.
16. אחלה מתכון
אסתריקה ,   יפו   (25.05.10)

כמה קל ונראה טעים. תמשיכו עם אוכל תאילנדי נראה מטבח ממש מיוחד.

כל כבוד ynet על הסרטונים החדשים

17. לYNET, כל הכבוד שהמתכונים נראים בוידאו. ממש עוזר!
תודה רבה!   (25.05.10)
18. איפה החלק הכי טעים - השרימפס?
אני ,   מרכז   (25.05.10)
19. לקנות רוטב פאד-תאי? בשביל זה צריך שפית שמלמדת בישול?
גילי ,   נהריה   (25.05.10)

איזה מזל שיש אתכם פה!

המדורים וכותביהם מתחרפנים יותר מיום ליום.

באותה מידה אפשר היה לכתוב:

קנו בסופר "מנה חמה" של פאד-תאי, חממו ובתיאבון.

ברגע שכל הרטבים הם מרכיבים מלאכותיים, מוצרים שנועדו לשבת על מדף הסופר כמה חודשים (אם לא כמה שנים) המנה מאד לא בריאה ולא תאית.

עדיף תמיד להשתמש בתבלינים טריים וכמובן זולים יותר ונגישים יותר.

אהרוני, אתה חסר!

20. בפאד תאי לא שמים צ'ילי וג'ינג'ר
נטע   (25.05.10)

אפשרות אחרת למתכון בלי כל הרטבים האלה:

סויה וסוכר חום, שיוצרים את הצבע החום ואת הטעם המעולה של הפאד תאי

21. כולם חכמים כולם
סימונה   (25.05.10)
מביאים כאן בפניכם את השפית בה- הידיעה של המטבח התיאלנדי ויש לרבים מהגולשים טענות ומענות. זה פשוט לא יאמן הטמטום הבלתי פוסק של הגולשים המשועממים. לכו לחפש חיים במקום אחר
22. מה הרוטב השלישי שהיא ציינה? זה שאפשר להחליף בסויה?
יואב   (25.05.10)
הראשון היה רוטב פאדתאי, השני צדפות, השלישי לא הצלחתי להבין.
23. הרוטב הנוסף
שרון ,   תא   (25.05.10)
 הוא נאם פלה- רוטב דגים שגם הוא משמש כתחליף למלח
24. יאמי יאמי יאמי סוואלי המלכה
ספיררר מעריצה שרופהה   (25.05.10)

יאמיייייי.... כל בישוליה של סוואלי יתקבלו בברכה בביתי... א-ל-ו-פ-ת הבישולים

25. מתכון אמיתי לפאד תאי צפוני !
תאי תאי   (26.05.10)
קודם כל על השפית: שו "מתמחה בבישול תאילנדי" ? גם המתכון הקודם שפורסם כאן היה לא מדוייק בעליל !

הנה המתכון כפי שקיבלתי אותו בקורס בישול תאילנדי, נסו ותראו את ההבדל!

איטריות אורז (בערך 1/3 חבילה) עובי בינוני, מושרות במים קרים כשעה
2 שיניי שום קצוצות
100 גרם טופו חתוך לקוביות
200 גרם עוף חתוך לקוביות
1 ביצה
חופן נבטים
חופן בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך 3-2 ס"מ
3 כפות סויה
2 כפות רוטב דגים (לא חובה)
1 כף גדושה בוטנים מרוסקים

רוטב תמרינד:

לערבב בכוס 1 כף תמרינד יחד עם כף סוכר ומים מלא הכוס
(לערבב טוב עד שהתמרינד מתמוסס לו במים, אפשר להשתמש במים פושרים להאצת התהליך)

הכנה:

לחמם את הווק לחום גבוה
לשים כף שמן
להוסיף שום
כאשר השום מזהיב להוסיף את העוף והטופו
לערבב עד שהעוף משנה צבעו ללבן
להוסיף את איטריות האורז ביחד עם 2-3 כפות מרוטב התמרינד (אם יבש מדי, אפשר להוסיף קצת רוטב)
לערבב עד שהאטריות מתרככות
להזיז את הכל לצד הווק ולפנות מקום לביצה
להוסיף כף שמן, לקשקש את הביצה
כאשר הביצה מתגבשת, לערבב עם האיטריות
להוסיף סויה
להוסיף רוטב דגים (לא חובה)
לערבב כדקה
בשלב זה אפשר לכבות את האש
להוסיף את הנבטים, הבצל הירוק והבוטנים
לערבב טוב ולהגיש

תוספות להגשה:

ליים פרוס או לימון
צ'ילי יבש גרוס

והרי לכם פאד תאי תאילנדי כמו שמכינים בצפון (במרכז לא נוהגים להוסיף את רוטב התמרינד, נסו ותחליטו בעצמכם).

בתיאבון !
26. זה פשוט , זה ה: pee sauce אתה עומד מעל המנה ומשתין בפנים
שף מיקו זאמברי   (25.05.10)
ולא לשכוח לערבב שיספגו הטעמים , כמו שהערבים שמים בחומוס שמוכרים לנו .....מאוד פשוט וקל !
27. שאלה-היכן יש חנויות איכותיות לקניית מצרכים ורטבים בתא
מיכל   (26.05.10)
28. יאמייי
נטשה   (26.05.10)
אין על האוכל שלה מספר 1!!!!
29. נראה פשוט ונחמד. יותר קל ממה שעשיתי עד עכשיו. תודה!
(26.05.10)
30. איך תמיד יש מגעילים שמגיבים בצורה מכוערת
המתבייש   (26.05.10)
מילה היתה פה אמירה פוליטית מקוממת או איזו שחצנות של מישהו שמייחצן את עצמו לעייפה. כולה אישה נחמדה שמכינה משהו תמים ופשוט.
גם על זה צריך להגיב מגעיל? אני בטח שהאשה שמעה על שרימפס ואויסטר ותמרהינד ורכיבים טבעיים. עדיין מציעה דרך נוספת קלה וכשרה (בניגוד לכל המתחכמים) להכנת מנה טעימה.
ולהוא שחסרה לו האווירה של הקאוסן, היא לא חסרה, שם יש ישראלים מגעילים וגם כאן בתגובות. ואתה יכול לפתוח עוד לשונית עם תמונות של נערות תאיילנדיות ובכלל אין לך מה לטוס לשם.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה