מוקפץ תאילנדי: פאד תאי ביתי
גם מי שמעולם לא ביקר בתאילנד מכיר את מנת הדגל - פאד תאי. סוואלי אלדר מראה איך מכינים את המנה בבית, אפילו אם אין לכם ווק

צילום: יהונתן צור, עריכה: תמר אברהם ורונה פפר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

פאד תאי

200 גרם אטריות אורז עבות

1 ביצה

3 כפות רוטב פאד תאי

1 כף רוטב צדפות (אפשר צמחוני)

1 כף רוטב דגים או רוטב סויה

1 כף סוכר

5 כפות שמן אורז

1 גזר חתוך לגפרורים

1/2 כוס נבטים

2 בצלים ירוקים קצוצים

1 כף בוטנים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האטריות במים קרים למשך שעה.
  2. מחממים בווק או סיר גדול את שמן האורז. שוברים פנימה את הביצה ומערבבים נמרצות כדי ליצור ביצה מקושקשת.
  3. מוסיפים את אטריות האורז וממשיכים לערבב יחד 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את רוטב הפאד תאי ואת רוטב הצדפות. מקפיצים קלות ומוסיפים את רוטב הדגים או הסויה. מערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הגזר, הנבטים והבצל הירוק ומקפיצים דקה נוספת.
  6. מעבירים לצלחת הגשה. מקשטים בבוטנים ומגישים עם חצי לימון.

 

סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה "בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מוקפץ תאילנדי: פאד תאי ביתי
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד