לאשה  מגזין שף  ירקות, סלטים ומנות צמחוניות
תפוחי אדמה פריכים בתנור: הנוסחה המושלמת
איילת הירשמן
פורסם: 12.07.10, 00:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 123 תגובות ב-68 דיונים
31. בואי פשוט תירי בי וזהו
יניב   (12.07.10)
חצי כוס שמן נו באמת.
32. מה הקטע?
Nunatak   (12.07.10)
אם גם ככה משתמשים בכ"כ הרבה שמן אפשר פשוט לטגן וזהו, אם רוצים מחליפים את השמן הרגיל לשמן זית וזה בול אותו דבר.
למה להתאמץ כ"כ הרבה ולהשתמש בתנור אם בסופו של דבר מבחינת קלוריות התוצאה זהה?
33. איזה כיף לאוהבי פחממות
תמי ,   מרכז   (12.07.10)
34. כמה שמן! ולמה קמח?
שיר ,   מרכז   (12.07.10)
הקמח מיותר לגמרי, והשמן? ממש חצי כמות. למה להרעיל אותנו?
35. פשוט יותר ומוצלח מאוד
רינה מרחובות   (12.07.10)

מחממים התנור ל-200 מעלות צלסיוס, ממלאים במים עד שליש גובה תבנית 20X30, מוסיפים כשליש כוס שמן כלשהו, מלח ופפריקה, חותכים את תפוחי-האדמה לחתיכות פחות או יותר שוות ומפזרים בתבנית, מכניסים לתנור לשעה, עד שכמעט כל המים התאדו. לא צריך להפוך.

בתיאבון!

36. משהו יותר"פשוט ," לא מצאתם תלמדו ממני
אנדי ,   קרית אונו   (12.07.10)

כמה עבודה פשוט לוקחים תפוחי אדמה רוחצים אותם נועצים אם מזלג ומכניסים למיקרו בבישול של היי ספיד  על 250 מעלות למשך כ 20 דקות הם יוצאים טעימים כמו בלג בעומר כמעט

 

ותגידו לי תודה

37. נשמע נחמד
שרון ,   ת"א   (12.07.10)
אני עושה די דומה אך בלי הקמח.. אני אנסה היום
תודה
38. איזו יפה את איילת וכה ברורה
חן ,   קריות   (12.07.10)

כל הכבוד

אני בטוח ינסה ניראה מעולההה

ואת ממש יפה ואסטית

39. אמאלה, כמה קלוריות! בואי נעשה צ'יפס ודי...
ניר ,   תל אביב   (12.07.10)
40. והגרסה לעצלנים (גברים נו .... :)
גבר   (12.07.10)

מקרצפים היטב, חותכים לקוביות (כן עם הקליפה !)

מכניסים למקרוגל - עד שמתרכך.

טיגון קצר בשמן עמוק

בוזקים מלח פלפל - אוכלים חם.

 

(או למי שפחות עצלן מורחים בשמן זית ולתנור.)

 

41. הרבה יותר פשוט ובריא
יעל ,   מרכז   (12.07.10)

לאייד את תפוחי האדמה -  לא לבשל, יותר בריא כי נשארים יותר ויטמינים ומינרלים.

 

לחתוך לריבועים גדולים

 

להתיז שמן ספריי, או מעט שמן זית -למרוח

 

להכניס לתנור    ל-220  מעלות.

 

נפלא, פריך בריא. גם טוב  לבטטות ולגזרים.

 

אסור לבשל  במיקרוגל בפלסטיק - משתחררים המון רעלים בטמפרטורות גבוהות.

 

בכלל לא טוב לבשל במיקרוגל, רק לחמם.

 

כל יתר הקלוריות שבמתכון   מיותרות, וגם לא צריכים לעבוד כ'כ קשה

 

בשביל תוצאה יותר טובה.

42. כל כך הרבה בלבול מוח בשביל תפוחי אדמה מטוגנים ?
סבתא אילנה   (12.07.10)

סיר תבנית, מים ,שמ,ן קמח, להוציא, להכניס, לחמם, לטגן  ?- עדיף:  מקלפים תפוחי אדמה מטגנים בשמן ויש אחלה תפוחי אדמה מטוגנים בלי כל הטראררם....

43. לאוהבי השום
nafnaf   (12.07.10)
אני חותכת את תפוחי האדמה לקוביות קטנות יותר, מתבלת בחצי כוס שמן זית, המון שום כתוש, מלח ופלפל ומכניסה לתנור על נייר אפייה  180 מעלות עד שהתפ"א נהיים שחומים עד שרופים(בלי לבשל אותם במים). אפשר גם לפזר שיני שום שלמות בנוסף, יוצא מעדן
44. תשובה לסבתס
jutka ,   מרכז   (12.07.10)
את סבתא לא% 100 אלה 1000% צודקת!!!!!!
45. איכלו חסה!..חסה!..חסה!..חסה!..חסה!..חסה!..חסה!..חסה!..חסה!..
רונה רונה 552 ,   נתניה.   (12.07.10)
46. כולה מה!...תפוח-אדמה!..לע'מה!....
ראנסו. ,   צפון.   (12.07.10)
47. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח!..כל אחד ייעשה מה-שבא לו!.....
דקלה-הגדולה ,   קרית- מלאכי   (12.07.10)
48. כמו לאורז, חצילים ותפוחי-אדמה..יש אלף ויותר גירסאות!.....
עקרת-בית אלף-אלף. ,   נתניה.   (12.07.10)
49. איילת הירשמן..רק תגידי לנו שאחרי זה..את רצה מרתון, ואירובי!
רונית ,   נתניה.   (12.07.10)
50. הכנתי היום - יצא מעולה! מומלץ
דנהל'ה   (12.07.10)
51. בדיוק כך אני מכין יוצא פריך ושזוף וטעים
א   (12.07.10)
52. את בחיים לא תצליחי לאייד תפוחי אדמה.
מחיית השפה העברית   (12.07.10)
תנסי לאדות אותם - הסיכוי שלך להצליח יעלה פלאים.
53. כמה שמן!!!!
קרן ,   חיפה   (12.07.10)

מאוד לא בריא.

אפשר פשוט לרסס שמן על תפוחי האדמה, להניח אותם על נייר אפייה ולהכניס אותם לתנור.

54. רוב מהומה על תפ"א
batata   (14.07.10)

מדהים !!!  כזה שפע של תגובות , ועל מה ?  תפוח אדמה  ....

 

55. לי דווקא בא להכין בדיוק את המתכון של אילת.
מקנדה   (14.07.10)
ותודה לך
56. לכל הנודניקים ממשטרת הבריאות
עינת   (14.07.10)

תורידו את הקמח(משמין)תורידו את השמן(משמין),תורידו מלח -לא בריא,תורידו אבקת מרק-לא בריא,תורידו מרגרינה-לא בריא,אל תשמשו במיקרו ואל תשתמשו בכלים חד פעמיים. קחו תפוח אדמה,בשלו במים (מינרלים ממעיינות צדקיהו),שימו מלח(אורגני) ופלפל שטחנתם בעצמכם ואכלו עם הקליפה (מלא ויטמינים).אפשר גם למעוך.

אולי די ?

חלאס עם הבריאות הזה.

 

57. ...
קארין   (14.07.10)
פחות להתעצבן- גם לא בריא!!!
58. היו תפוחי אדמה בשמן?בטח טעים עם הרבה שמן
מתכון זוועתי   (14.07.10)
59. לתוצאה כמו בתמונה צריך יותר שמן
מתכון עלוב   (14.07.10)
60. בשביל מה צריך להוסיף קמח לבן שהורס את הבריאות
מי_פלא   (14.07.10)

 אפשר להכין את אותם תפו"א ללא  הקמח, למה תמיד  נותני העצות בבישול

באינטרנט מוסיפים רעלים שמזיקים,זה עושה אותם יותר חכמים?,חבל על

המאמץ שהם משקיעים בפרסום מתכונים,

תחשבו על זה לפני שאתם מתכוונים להרוס את הבריאות שלכם.

 

שיהיה לכם בתיאבון,תעשו מה שבא לכם

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה