אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
אין חגיגה בלי עוגה: המדריך לעוגות יום הולדת
יעל גרטי
פורסם: 16.07.10, 08:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 158 תגובות ב-74 דיונים
31. מתכון נפלא ב2 שניות- כמו גורמה
אור   (16.07.10)

200 גר' שוקולד מריר

200 גר' חמאה

2 דקות במיקרו- לערבב

להוסיף 5 ביצים- לערבב

להוסיף כוס סוכר- לערבב

להוסיף 5 כפות קמח תופח- לערבב

לשמן תבנית מרובעת- 25 דק' בתנור 180 מעלות

להוציא, לקרר

300 גר' שוקולד מריר

חצי חבילת חמאה

2 כפות חלב

למיקרו 2 דקות

לשפוף על העוגה

מ-ד-ה-י-ם

32. תמונות מצויינות, עושות את העבודה!
טל מהפורום ,   נס-ציונה   (16.07.10)

יולה יקרה.

אילו תמונות...ממש מגרה את בלוטות הרוק..

י-א-מ-י  ממש בא לי להדליק את המיקסר!

33. מה ההבדל בין סירופ תירס לגלוקוזה?
Nir D ,   aaa   (16.07.10)
ממה שאני יודע סירופ תירס זה בעצם גלוקוזה שמופקת מתירס. בוויקיפדיה מציינים שלרוב המונחים סירופ תירס וגלוקוזה הם בעלי אותה משמעות.
מישהו יכול להאיר את עיניי?
34. אפייה בגביעים
תום   (16.07.10)

אין שום בעיה לאפות בגביעי גלידה

 

35. רק לקרוא את הכתבה יצא לי ריר מכל השוקולד הטעים הזה..
אס   (16.07.10)

 

36. כתבה מ-ע-ו-ל-ה!
איילת   (16.07.10)
ממש לגזור ולשמור (וירטואלית)! תודה, יעל! :)
37. למה צבעי מאכל??? ועוד בכחול?! ועוד לילדים?!
doctor   (16.07.10)
FYI: כחול וצהוב הם הצבעים הכי מזיקים שיש! סרטון מובטח!
38. אם אני לא טועה,
דפי ,   קרית קישקשתא   (16.07.10)

המתכון קיים בספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר

 

39. כתבה מעולה!!
דפי ,   קרית קישקשתא   (16.07.10)
תודה ליעל :-)
40. הרעיון של בני בן הארבע-
(16.07.10)

הכנתי עוגה "כושית" הכי פשוטה  והנחתי עליה   מלא סוכריות ג'לי צבעוניות. הילדים לא הסירו את עיניהם מהעוגה ,וחיכו בקוצר רוח לאכול ממנה.

מיותר לציין שלא נשר פירור.  מסקנה - עוגה פשוטה (רצוי פרווה בגלל שיש ילדים אלרגים + רוב הגנים שומרים כשרות אז אם ילד הביא כריך עם נקניק זה בעיה) אבל הכי חשוב זה כל הסוכריות מעל!

41. חותכים עוגה לרוחב עם חוט!
חנהלה ,   אופה קטנה   (16.07.10)
כדי לחצות עוגה לרוחב לצורך מילוי בצורה מדוייקת, עדיף להשתמש בחוט ולא בסכין מסור, כפי שמומלץ בכתבה!
עם סכין, צריך שמונה עיניים כדי לראות שאתם עדיין בגובה שווה בכל הצדדים.
מכיוון שלרובינו אין שמונה עיניים, התוצאות לא משהו.
קונים חוט דייג בכל חנות צעצועים או יצירה. (אני קניתי בכפר השעשועים, נדמה לי שסליל עלה 3-4 שקלים). אם אין, אפשר להשתמש בחוט רקמה, או כל חוט אחר חזק ודק.
לעוגת מלבנית, עושים חתכים בארבעת הפינות. לעוגה עגולה עושים חתכים בשלושה מקומות. מכניסים את החוט כך שהוא מקיף את העוגה ו"יושב" בתוך החתכים.
מצליבים את הקצוות ומושכים בעדינות עד שהחוט יוצא מהעוגה, והעוגה חתוכה בצורה מושלמת!
כאן ילדים חייבים לעזור: לוקחים דף נקי מהמדפסת ומעבירים בתוך החתך. צריך 4 ידיים כדי להרים את הנייר עם החלק העליון כדי למרוח את הקרם שבפנים.
42. איזו כתבה טעימה ! תודה ליעל ולכל נותני/ות הטיפים בתגובות
איש אחד   (16.07.10)
43. יעל - מה לגבי מתכון נטול גלוטן
שירה   (17.07.10)
מה איתנו הצליאקים? יש לך מתכון טוב גם בשבילנו? לא דחוס ולא נופל?
44. אחלה צילומים מגרים וגורמים לחשק לאפות ולאכול
אילנה דוד ,   נס ציונה   (17.07.10)
כתבה כייפית נראה על פנין מאוד קל לאפות את העוגות,
הצילומים מוסיפים ערך מוסף ומגרים את בלוטות החשק לנגוס וללקק את השוקולד
45. יעל את נהדרת, מקצועית, יסודית ואמינה
דורית   (17.07.10)
פשוט תענוג לקרוא את הכתבות שלך.
אגב, העוגה של על השולחן מקורה הוא מפה http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Double-Chocolate-Layer-Cake-101275
עוגה נפלאה, אני מכינה אותה כבר שנים רבות.... הרבה לפני שקרין גורן ניכסה אותה לעצמה/לעל השולחן.
46. זו לא כתבה. זה פרק בספר.
(17.07.10)
47. עוגת שוקולד הכי טובה ליום הולדת
מר שוקו   (17.07.10)

תערובת פילסברי ,כן כן

וואלה ניסיתי את כל המתכונים ,יש לי אוסף ענק של ספרי השוקולד ועם כל סוגי השוקולד למינהו (ככה זה כשעובדים כמה שנים בתעשיית השוקולד) ,מה שתמיד ניצח זה עוה מתערובת פילסברי שחוזקה בציפוי שוקולד איכותי מעל.

48. צילומים מרהיבים - עושים חשק
שרון דניאל   (17.07.10)
צילומי העוגות והילדה המקסימה, וגם ההסברים, עושים חשק להקדים את מסיבת יום ההולדת של הבת שלי בכמה חודשים, או סתם לארגן מסיבת חופש מהגן לכל החברות שלה...
מקסים!
49. צילומים מעוררי תיאבון
ב.ר. ,   נס-ציונה   (17.07.10)

איזה מגוון של עוגות שוקולד ויופי של רעיונות

הצילומים יפייפיים ועושים חשק לאכול.

 

כל הכבוד !!

50. העוגה האחרונה בכתבה הכי מוצלחת !
אודליה ,   קריות   (17.07.10)
בלי כל השוקולד...
51. הכתבה הכי צבעונית וטעימה של יעל - אני רעב לעוגה
ל.א.   (17.07.10)
52. מה אתם רוצים מיעל גרטי.לעומת פירה וחצילים מדובר באומנות לשמה
פרופורציות   (17.07.10)
53. בעיה ....
ג'ני ,   לוד   (17.07.10)

למה העוגות לי אף פעם א\לא עולות ? גבוהות ?

אני חובבת אפיה ומנסה המון מתכונים אבל העוגות אף פעם לא ממש גבוהות ,מה אני לא עושה טוב ?

54. כלל ידוע בעוגות שוקולד
(17.07.10)
אם הן נראות מגעילות - הם טעימות.
אם הן נראות טעימות - הם לא משו מיוחד (אף פעם לא מגעיל).
לכן, העוגות פה הן לא משו בכלל חוץ מאחת.
55. כהרגלך, את יסודית. תודה.
(17.07.10)
56. תודה רבה על כתבה מקסימה -בול בזמן :)
נטלי ,   ת"א   (17.07.10)
57. טו מאץ' בשביל עוגות יום הולדת לילדים
שרית ,   ירושלים   (17.07.10)

300 גרם שוקולד ו -  300 גרם חמאה??????????????

השתגעתם?  כולה עוגת  יום הולדת לילדים.

ילדים הם לא כאלה אניני טעם,

בדרך כלל הם מגרדים את הציפוי וזורקים את העוגה.

צריך לעשות עוגה שוקולדית שעולה, אפשר עם שוקולית, אין שום טעם לוואי ושום נעליים!!

תשקיעו בציפוי טעים שהילדים יהנו ונגמר הסיפור,

גנאשים, שממשים -  יאללה כנסו לפרופורציה.

58. איזו כתבה מושקעת!!!
איריס_ד ,   גבעתיים   (17.07.10)

כל הכבוד לכותבת, ולצלמת - צילומים מרהיבים!

59. עוגות: עשיר מאוד, אין חגיגה בלי עוגה: המדריך לעוגות יום הולד
Dany ,   דני בטורונטו קנדה   (17.07.10)
תרגום מיידי של Google ...
"נחמד מאוד" gretty יעל, עוגות עשיר מאוד, כבר לילדים קטנים: לא פלא שהם כל כך שמן אחר! מסתכלת על כל האנשים שומן סביב! ללכת ולראות את עוז הרופא להראות מארה"ב בטלוויזיה!
כמויות של שומנים, סוכר, צבעים, ביצים, מלח, לא יאומן!
במיוחד עד 52 מספרים, 37, 33 ו הטוקבקים שלהם. # 33 טוקבקים, מי אומר לך כי סירופ תירס הוא אמיתי ולא עשוי גלוקוז?
יש הרבה ימי הולדת ...
מה אתה מדריך / מורה / לדוגמה ואת כל החברים שלך, האופים, הטבחים ...
60. תודה, תודה, תודה!!!!!
בת נוער בשלנית   (18.07.10)
תמיד אהבתי להכין את עוגות היומולדת שלי לבד ולא ידעתי איך לגוון. תודה רבה על הכתבה המושקעת!!!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה