שתף קטע נבחר

אין חגיגה בלי עוגה: המדריך לעוגות יום הולדת

עוגת היומולדת האולטימטיבית צריכה להיות טעימה, נוחה לשינוע, וכמובן - משובבת נפש ויפת מראה. יעל גרטי מגישה מדריך חיוני להורים: טריקים לשינוע, מגוון הצעות הגשה, מבחר ציפויים - וחמישה מתכונים מנצחים

לכל הורה או אופה יש את עוגת יום ההולדת שלו - זו שזוכרים את מרכיביה בעל-פה ולא צריכים להציץ במתכון לפני שהולכים למכולת, זו שתמיד מצליחה, שהילדים תמיד טורפים. מרבית האופים אינם טורחים כלל לגוון בעניין זה, שהרי הילדים ממילא אינם מבחינים בעוגה עצמה, כי אם בעיקר בקישוטים המתנוססים בפסגתה. "איזו עוגה אתה הכי אוהב ליום ההולדת?", שאלתי את איתמר, אחייני בן הארבע. "עוגת שוקולד עם סוכריות צבעוניות", הוא ענה, "ונרות, עם אש". "ואם לא היה שוקולד בעולם, איזו עוגה היית רוצה?", הקשיתי. "עם סוכריות!", הוא ענה בחיוך שובב.

 

כמי שמכינה עוגות יום הולדת לחמשת אחייניה כבר שבע שנים, תוך נאמנות מוחלטת למתכון אחד (שמופיע בהמשך), שמחתי לגלות, תוך כדי העבודה על כתבה זו, מתכונים נוספים, מוצלחים לא פחות. אני שמחה להגיש לכם את המדריך להכנת עוגות יום הולדת, מתוך שאיפה שתתנסו במתכונים חדשים ובצורות אפייה חדשות. ההנאה תהיה כולה שלכם - ושל ילדיכם.

דפנה החמודה טועמת עוגת שוקולד (צילום: יולה זובריצקי)

 

עוגות השוקולד לימי הולדת נחלקות לארבע קבוצות:

 

עוגות על בסיס שוקולד, שהן עשירות בטעמן אך צבען אינו מאוד כהה. לדברי שף-קונדיטור מיקי שמו ("שמו-הקונדיטוריה"), עוגות אלה הן הטובות ביותר, אם כי בהכנה ביתית מתקבלות עוגות מעט נמוכות, דחוסות וכבדות. גם שף-קונדיטור אורן גירון ("עושים בישול") סבור שאלה הן העוגות הטובות ביותר, אך לא בהכרח עבור ילדים, משום שילדים פחות מעדיפים את טעמו של השוקולד המריר. מניסיוני, ילדים אוהבים מאוד את העוגה על בסיס שוקולד המופיעה בהמשך.

 

עוגות על בסיס קקאו, שטעמן ומרקמן משתנה בהתאם למרכיבים הנוספים ולאופן ההכנה (ראו מתכונים) וצבען כהה מאוד. לשדרוג העוגה כדאי להצטייד בקקאו איכותי, מתוצרת בלגית, צרפתית או הולנדית, שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה.

 

עוגות על בסיס שוקולד וקקאו גם יחד, שטעמן עשיר וצבען כהה מאוד. לדברי שמו וגירון, שילוב זה מבטיח תוצאה שילדים יאהבו.

 

עוגות על בסיס "שוקולית", שהיא אבקה המכילה קקאו, סוכר, חומר מתחלב (לציטין סויה) וחומרי טעם וריח. שימוש באבקה זו מניב עוגה כהה מאוד, לטעמי בעלת טעם לוואי לא נעים – ומסיבה זו המתכון אינו מובא כאן, למרות שנוסה במסגרת העבודה על הכתבה. "אבקת השוקולית מעניקה לעוגה את טעמה ומספקת חלק מהחומרים המייצבים", אומר גירון, "והחומר המתחלב שבה תורם להומוגניות של המסה". "אבקת השוקולית תורמת לצבע ולטעם", מוסיף שמו, "ולהשגת תערובת הומוגנית, ללא גושים, שנוצרים אם מוסיפים את הקקאו באופן לא נכון".

קקאו, שוקולית או שוקולד – זו השאלה! (צילום: יולה זובריצקי)

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
ליצירת קשר עם יעל גרטי לחצו על התמונה
ליצירת קשר עם יעל גרטי לחצו על התמונה
צילום: שירן כרמל
מומלצים