אוכל  מדורים  יוצאת מהכלים
לכל סערה קדרה
מירי צל דונטי
פורסם: 28.01.11, 09:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 114 תגובות ב-45 דיונים
1. יאללה, שהקדירות פה יביאו באמת את החורף
עידית ,   תל אביב   (28.01.11)
הבטיחו חורף, והכתבה עושה חשק! עכשיו נותר רק לבחור איזה המתכונים אני מכינה!
2. נראה מאוד לא טעים אחרי כל ה"חפירות"
ולא מעורר תיאבון   (28.01.11)
3. נראה מצויין, תודה... וכמובן תודה גם על ההסברים
lior   (28.01.11)
4. בשר קפוא
שמוליק ,   נתניה   (28.01.11)
אני חולק על השף אורן גירון : אין שום פסול בבשר בקר קפוא איכותי המיובא מדרום-אמריקה או ממקור איכותי אחר.

טעמו טוב בהחלט ומחירו זול בהרבה מבשר בקר טרי ,שהפך בשנים האחרונות למוצר מותרות לעשירון העליון בלבד.

בתבשילי קדירה המתבשלים שעות ארוכות כמעט ולא יהי הבדל בתוצר הסופי בין בשר טרי וקפוא איכותי.

צריך רק לשים לב שכתוב על עטיפת הבשר הקפוא " לא מוכשר " וכך נדע שלא טיפלו בבשר מעבר להקפאתו ואריזתו.

בשר קפוא מוכשר עובר מניפולציות שונות (שטיפה, המלחה, הוספת מים וכימיכלים שונים כדי לשמר את נפחו וצבעו..) והם אלו שגורמות לשם הרע של הקפוא.
5. למה לא מבשלים בצירים במתכוני הקדרות?
(28.01.11)

אני לא מתכוון להכנת ציר בקר ביתי שיילך לסטיפאדו, אלא לשימוש בבסיס של ציר. לקנור יש מוצר טוב מאוד שמשומש בהרבה מאוד מסעדות. אמנם עולה איזה 80 ש"ח לקילו, אבל זה מחזיק המון זמן (במקפיא למשל) ולא עשוי מחומרים זוועתיים...

 

למה אין בעיה לפרסם סירים באלפי שקלים, אבל משום מה להשתמש במים לתבשילים...

 

אגב, הסירים של שטאוב באים עם עוד יתרון "קטנקן" לעומת אחיהם בלה-קרוסה ושוסור - הציפוי השחור המאפיין את הסירים שלהם (לא זוכר ממה זה עשוי) מונע הדבקות כמעט לחלוטין. לא שסירי לה-קרוסה אינם טובים או משהו, פשוט שטאוב יותר נוחים.

6. סבתא שלי בישלה בסירים פשוטים מאכלים משובחים
סיר הסירים   (28.01.11)
הסיר הוא לא סוד התבשיל ושלא ימכרו לכם שטויות (וסירים) ,פשוט תבדקו את הסירים של סבתא שלכם ותראו שהסיר הכי יקר במטבחה עלה 50 שקלים (וגם הוא רק לחגים ולאורחים) אז מה הבלבול מוח הזה עם הסירים האלה.
7. משעשע,קדרה תיאלנדית בטאג'ין (מרוקאי)
מאי תאי   (28.01.11)
לא כדאי לעשות שיעורי בית
8. מחירי הסירים גבוהים. לא ברור עוד דברים.
עקרת בית טובה   (28.01.11)

סירים בשווי של אלף שש מאות שקל? אלף שקל? שמונה מאוד שקל? מה זה?

האם סירים מברזל מתנקים טוב יותר מסירים רגילים? האם לא מצטבר יותר מדי שומן שרוף עליהם אחרי בישול ארוך ראשון? מדוע את זה הכתבת לא בדקה?

צריך לקחת את כל הסירים היקרים שבכתבה ולהעביר אותם בישול קדרה סטנדרטי אני מהמרת שרובם לא ישרדו את הבישול הראשון ויתמלאו בשומן שרוף שלא יורד.

9. מירי צל דונטי - how could you forget??
Lorien   (28.01.11)
a whole lovely appetizing article and not a word on copper????

I agree, iron is good, but nothing is more accurate than copper. plus its not as heavy

oh.. and looks super too

lovely article though!!.

10. סיר פויקה
ציונה ,   ן   (28.01.11)
שאלה, האם אפשר להשתמש בסיר פויקה על כיריים חשמליים?
11. מעניין מאד
david   (28.01.11)
כתבה מעניינת המסבירה את עיקרי בישול הקדרה בבהירות ,תודה!
12. מה עם הסירים הקרמיים החדשים - זה באמת בריא יותר? טוב לקדרות?
אני ,   רק שאלה   (28.01.11)
13. כאשר משתמשים בתנור טורבו שהחום אופף מסביב , כל הסירים שווים
איש פשוט   (28.01.11)
14. בישול בקדירת חרס
אורנה ג.   (28.01.11)
האם אפשר לבשל בקדירת חרס על כיריים גז או קרמיות?
15. היכן ניתן לקנות קארי ירוק?
תמי-קרית מוצקין   (28.01.11)
16. לא שכחת את הסירים הכי טובים של le creuset ?
(28.01.11)
17. לכל סערה קדרה
DANY - דני ,   טורונטו, קנדה   (28.01.11)
גוגל
כמה מילים על SLOW COOKER, אשר יש לנו 2 והם חשמליים. וגם תשובות ל: 4 ,6, 9 + לכולכם.
ראשית "סיר לאט" כאן הוא חשמלי והיה עשוי מעטיפה מתכתית עם האלמנט החשמלי שאפשר לוסת אתו את הטמפרטורה. מה שבפנים, זה מה שחשוב: הסיר שבו מתנהל הבשול עשוי מאדמה - EARTHWARE. בגדול שלנו, את הסיר מוציאים החוצה בכדי לנקותו. אני מבשל עם אלו הרבה פעמים - יוצא מן הכלל !
4, מענין מאד ביחס לכימיכלים - בשר כשר; אנו יודעים על הוספת הכימיכלים לבשר רגיל, כמיוחד לבשר ישן... אשר מדי פעם נתפס כאן.
6, כמובן שבשלו בסירי ברזל וסירי אדמה - EARTHWARE ועדין מבשלים כאן בסירי ברזל.
9, do you not know that cooking in copper is not advised, because the acidity of the dish combines with the copper; the same about aluminum), we only have a stainless steel pressure cooker! AND the high price of encapsulated copper doesn't warrant buying it.
אפילו אלומיניום זה לא טוב - החומציות של האוכל ואלזנהימר. אנו לא מבשלים עם טפלון רגיל וסיליקון( אפויים ).
בכלל אני משתמש בבשול "השראה חשמלית" - INDUCTION COOKING, אשר משתמש בסירי נירוסטה( עם רכיב ברזל חלקי - החרכי ליצירת ההשראה ). זה תהליך מצוין ויעיל, חוסך זמן, ויסות כמויות הטמפרטורה והאנרגיה - לחוד, נקי מאד, בקיצור - יוצא מן הכלל, אפילו יותר טוב מגז !!!
18. מתכונים נהדרים. כתבה מצויינת. רק הערה אחת.
שף בשטח ,   צפון אמריקה   (28.01.11)

עדיין, לטעמי, סירי הברזל היצוק המושחרים עדיפים על אלו המצופים. לאורך זמן טעמי האוכל שנספגים בברזל משביחים את התוצאה.

אני מתחזק את הסירים ללא סבון, רק שטיפה מיידית במים חמים מאד מייד לאחר סיום הבישול, קרצוף חלקים גסים מדפנות הסיר באמצעות כלי רך יחסית (פלסטיק או עץ) והרתחה נוספת של מים נקיים. לאחר מכן נותן לסיר להתייבש באוויר (ניגוב אינו מספיק!), משמן בשכבה דקה של שמן בישול ומאחסן.

מצאתי שסבון לא עושה טוב לברזל.

יש לי כלי ברזל בני עשרים שנה ומצבם רק משתבח עם השנים בשיטה הזו.

 

הכלים המצופים כמובן אינם דורשים טיפול מיוחד, אבל גם התוצאה פחות טובה.

19. קדרה קרמית בתנור
שאולי ,   בית שמש   (28.01.11)
ישנם קדרות קרמיות (בד"כ תוצרת גרמניה) שמכניסים לתנור. היתרון הוא בשליטה על החום ובחימום האחיד.
התוצאה טובה בהרבה מסיר (לא משנה איזה) שיושב על להבת הגז
20. סיר של "אדמה"
המבשלת ,   מרכז   (28.01.11)

כלי קרמי של אדמה הכי הכי טובה לקדרה! אין יותר טוב!

21. קדירת חימר מקרמיקאית=הבישול הטוב ביותר!!!
קדירה מחימר ,   קדירה   (28.01.11)
22. למה שכחו את סירי הברזל של איקיאה:עגול,אליפטי ומחבת?
מישהו התנסה בהם? ,   מצופים מבחוץ בכחול   (28.01.11)
23. חבל שלא כל יום שבת...
ruthy ,   הרצליה   (28.01.11)
הי מירי.
כתבה מצונינת שעושה חשק לגשם, בית, משפחה ותבשיל קדרה.
נהנתי מאד, כרגיל.
אני צריכה כתבה על משטחי ברזל יצוקים המונחים על הגז לצלייה מכל סוג(ירקות פרוסות לחם עם שום בשר)
תודה ושבת שלום
רותי(של פאולו)
24. מתכון פשוט לקדירה:
יובל   (28.01.11)
עושים חמין ומבשלים 3 שעות במקום כל הלילה, באחריות
25. לא
מה פתאום?! ,   צפון   (28.01.11)

לא מומלץ אם רוצים לשמור על הכיריים!

26. מה שלא ברור הוא למה דווקא סיר ברזל פשוט הוא כה יקר
אחד   (28.01.11)

סיר ברזל הוא הכי פשוט להכנה: יוצקים סיר מברזל, וזהו.

 

זה הרבה יותר קל וזול לעומת הכנת הסירים החדישים שמצופים בציפויים שונים, גלזורות, אמייל, טפלון וועשויים מסגסוגות מתקדמות בהרבה.

 

בסיר הברזל אין כלום פרט לברזל - אז למה המחירים האלה ?

27. קדירת בשר
רחובותי ,   רחובות   (28.01.11)

בתור לקוח  קבוע ב טוק טוק הרחובותית אני יכול להגיד לכם שהמנה הזאת היא פשוט מעדן לחיך.

28. שאלות למומחים..
רק פשטות ,   ת"א   (29.01.11)
יש לי קדירת חרס פשוטה וזולה מספרד, שנראה לי שאי אפשר לשים על הגז. צריך קודם לסגור את העוף או הבשר בסיר רגיל על האש ואח" להעביר לקדירה לתנור? או שאפשר לזרוק הכל לתנור ולקוות לטוב? על איזה חום התנור צריך להיות אם שמים ישר בתנור? אני קצת עצלנית אז הצעות תפעול פשוטות יתקבלו בברכה :)
29. כתבה מצוינת. שמרתי. תודה.
(28.01.11)
30. מחירים מטורפים!!!
בשלן ,   ולא פלצן   (28.01.11)

לפני כארבע שנים קניתי סוטאז' יציקת ברזל של STAUB גודל 28 ב- 240 ש"ח.

פשוט אז עוד לא היה הטרנד של כלי ברזל והמחירים היו סבירים.

היום היבואנים עושים עלינו קופה ונוסעים במרצדסים ויגוארים, והציבור משלם...

תגובות נוספות
חזרה לכתבה