שתף קטע נבחר

איך עדיף להגיע לנתב"ג

חישבנו עבורכם את עלות הנסיעה לנתב"ג בתחבורה ציבורית מול הרכב הפרטי. נסיעה טובה

בעוד כמה שנים, כשנתב"ג-2000 יחל לפעול, אולי נזכה גם לרכבת שתסיע את הנוסעים מכל רחבי הארץ לשדה התעופה וחזרה, כפי שנהוג במדינות רבות בעולם המערבי. עד אז, בזמן שנמל תעופה מודרני בישראל הוא עדיין בגדר חלום רחוק, נמשיך לחפש דרכים נוחות להגיע לנתב"ג.
בתקופה זו של השנה - כשהפקקים בכניסה לנתב"ג הופכים בלתי נסבלים ובחניון לטווח ארוך תתקשו מאוד למצוא מקום - כדאי לשקול להגיע לנמל התעופה בתחבורה ציבורית, המציעה מגוון של אפשרויות, שחלקן זולות מנסיעה ברכב הפרטי ולא פחות נוחות.
אפשרות אחת, המתאימה לתל-אביבים או למי שמגיע לת"א ברכבת, היא קו 222 המופעל על-ידי חברת תור-בוס. החברה מפעילה את האוטובוס בקו סדיר משעה 04:00 לפנות בוקר ועד חצות הלילה, בימי חול. הקו עובר במסלול דרך בתי-המלון לאורך רחוב הירקון, ואחר-כך יוצא מתחנת רכבת ת"א-צפון. המסלול משדה-התעופה לת"א דומה. המחיר: 16 שקל למי שיוצא מת"א ו-12 שקל למי שעולה על האוטובוס בתחנת הרכבת.
היוצאים מחיפה יכולים לנסוע ברכבת לת"א ושם לתפוס את הקו הזה. המחיר ברכבת מחיפה לת"א הוא 21 שקל למבוגר. המחיר מנהריה הוא 32.5 שקל ומנתניה 11 שקל. בתוספת הנסיעה באוטובוס 222 לנמל התעופה: 33 שקל מחיפה, 44.5 שקל מנהריה ו-23 שקל מנתניה.
הנוסעים מחיפה יכולים להגיע גם באמצעות מוניות עמל. החברה מפעילה קו שירות סדיר לנמל התעופה 24 שעות ביממה, בימי חול. המחיר הוא 54 שקל מחיפה לנמל-התעופה או הפוך.
בנתב"ג פועל שירות מוניות של חברת נשר. זהו שירות סדיר לנוסעים לירושלים, וגם הוא פועל 24 שעות ביממה. תמורת 40 שקל לאדם, יקחו אתכם מנמל-התעופה לירושלים או מירושלים לנמל-התעופה.
שירות של מוניות ספיישל מפעילה חברת המוניות הדר-לוד בשדה-התעופה. המוניות יוצאות משדה-התעופה ומגיעות אליו מכל חלקי הארץ. המחיר למונית מנתב"ג: 270 שקל לחיפה ביום ו-338 שקל בלילה. לנהריה - 350 שקל ביום ו-438 שקל בלילה; לירושלים - 140 שקל ביום ו-175 שקל בלילה.
בכיוון לנמל-התעופה המחיר זול ב-5 שקל, בגלל שביציאה מנמל-התעופה המוניות משלמות מס 5 שקל. בנוסף, קיים תשלום של 2.5 שקל עבור כל מזוודה (לא כולל תיקי יד) וכן תשלום מיוחד של 25 שקל אם במטען יש גם טלוויזיה.
עכשיו, תעשו לעצמכם את החשבון מה עדיף - להגיע בתחבורה ציבורית או ברכב הפרטי. החניון לטווח ארוך בנמל התעופה גובה 25 שקל עבור כל יום חנייה ועוד 4 שקל לכל שעה נוספת עד חיוב עבור יום נוסף. מי שגר בת"א ויוצא ל-7 ימים לחול, ישלם רק עבור החנייה 175 שקל, ויוסיף לחשבון גם כמה שקלים על הדלק. לעומת זאת, 4 אנשים שיוצאים מרכבת ת"א-צפון לנמל התעופה בקו 222 ישלמו 48 שקל לכיוון, כלומר 96 שקל הלוך ושוב. עלות המונית לתחנת הרכבת היא בממוצע 20 שקל לכיוון. בחישוב גס, זו הדרך הזולה ביותר והיא גם נוחה למדי.
מי שגר בחיפה, הרכבת לת"א ועוד קו 222 יעלו לכם יחד 33 שקל למבוגר ו-29 שקל לילד עד גיל 10. למשפחה בת 4 נפשות המחיר הוא בערך 241 שקל. עם מוסיפים את המוניות בחיפה, מתקרבים למחיר של החנייה לטווח ארוך בנמל-התעופה. מצד שני, הדלק יעלה עוד כ-100 שקל הלוך ושוב, ואת הפקקים והעצבים בדרך אי אפשר לחשב במספרים. הרכבת והנסיעה בקו 222 הן עדיין הפתרון הזול יותר עבור משפחה.
החישוב לגבי כדאיות הנסיעה לנתב"ג עם הרכב הפרטי מלמד, שככל שהחופשה קצרה יותר, כך משתלם יותר כספית להחנות את הרכב בחנייה לטווח ארוך. ככל שהחופשה ארוכה יותר, עדיף להגיע לתחנת רכבת תא-צפון ומשם להמשיך באוטובוס 222, או לקחת מונית שירות מיעדים שבהם מופעל קו כזה. אם אתם משפחה גדולה, בת 7 נפשות, כדאי בהחלט לשקול מונית מיוחדת, בעיקר בגלל ענייני נוחות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום ערוץ 2
פקק בכניסה לנתב"ג. כמה שווה השקט הנפשי
צילום ערוץ 2
מומלצים