שתף קטע נבחר

מעבדת MP3 ביתית

התוכנות הבאות מאפשרות להשיג מוזיקת MP3 ברשת, לארגן אותה ולהאזין לה. הנה המוצלחות ביותר

שיתוף קבצים Ripping המקודד ארגון שירים 
הנגן אתרים מומלצים 

אנחנו מתרכזים בחמישה תחומים: שיתוף קבצים, Ripping, קידוד/דחיסה, ארגון וניגון. תוכנות מהסוג הראשון יאפשרו לכם להוריד מוזיקה מאינטרנט. תוכנות משני הסוגים הבאים, יאפשרו לכם להמיר מוזיקה מתקליטור ל-WAV או MP3 וחזרה. הסוג הרביעי יאפשר לכם לארגן את אוסף קבצי המוזיקה שלכם, כך שלא תלכו לאיבוד. הסוג החמישי והאחרון, יאפשר לכם לכבות את האור, להגביר אל הווליום ולנגן עד שהשכנים יתקשרו למשטרה.

שיתוף קבצים

AudioGalaxy ,Kazaa או MusicCity Morpheus

איזוהי תוכנת שיתוף הקבצים הטובה ביותר? לא תמצאו סוגיה שנויה יותר במחלוקת, והוויכוחים שהתעוררו סביב השאלה הזו חילקו את התגובות למספר מחנות, כמספר התוכנות. לבסוף, החדר התחלק לשני אגפים: חלק טענו כי כל שיר שקיים בצורה דיגיטלית הגיע מתישהו לרשת AudioGalaxy. אחרים טוענים כי דווקא התוכנות שמשתמשות בטכנולוגיית Fast Track, כמו Kazaa או Morpheus הן הבחירה הנכונה. אחרי שהתחלנו להשוות בעד ונגד, גילינו שמעורבות כאן יותר מדי אמוציות והחלטנו שלא לבחור.

לדעתנו, שתי האפשרויות מציעות מגוון יעיל של תכונות ומבחר עצום של שירים, ובמקרה הזה עדיף שכל אחד יבחר לעצמו את החביבה עליו, לפי סדר העדיפויות הפרטי שלו, יהיה זה המבחר הגדול והמימשק החסכוני של AudioGalaxy או הלקוחות הסימפטיים של Kazaa ו-Morpheus.

מאז פטירתה בטרם עת של נאפסטר (ולמרות חזרתה הזומבית) אין תוכנה מושלמת אחת. חובב מוזיקה מקצועי יעשה בחוכמה אם יחזיק בשתי תוכנות (לפחות).

חזור למעלה
Ripping

Exact Audio Copy

Ripping הוא התהליך בו קטע מוזיקה הנמצא על תקליטור הופך לקובץ מחשב. אפשר גם לקרוא לזה "העתקה", אבל אנשים אוהבים "Ripping", אז שיהיה. מכל מקום, התהליך הזה כלל אינו פשוט, למרות שלכאורה כל המערכת דיגיטלית. למעשה, התוכנה שקוראת את הדיסק צריכה להתחשב בפרמטרים שונים המשפיעים על המידע המועבר אליה, כמו סוג כונן התקליטורים, פגמים בדיסק, מהירות הקריאה וכו'.

מבין כל עשרות התוכנות שמסוגלות לבצע את המשימה הזאת ביעילות, רק אחת עושה את זה באופן מושלם: Exact Audio Copy, תוכנה קטנה שכתב סטודנט גרמני למדעי המחשב. התוכנה קוראת כל קטע בתקליטור לפחות פעמיים, על מנת לוודא שהוא אכן נקרא נכון, ובמקרה של דיסק שרוט או מלוכלך, התוכנה תקרא את הקטע הפגום עד 82 פעמים (!).

לאחר התקנת EAC, כדאי לעבור על מסכי ההגדרות ולבקש מהתוכנה לזהות את כונן התקליטורים בעצמה. זיהוי נכון יאפשר לתוכנה לנצל את יכולותיה המתאימות לכונן הספציפי.

חוץ מיכולת קריאה מעוררת השתאות, התוכנה מציעה גם עורך שירים, קישור לבסיס נתונים להורדת שמות שירים באופן אוטומטי, קריאה נכונה של מרווחים בין טראקים על הדיסק ועוד. לאחר הקריאה, EAC מסוגלת להפעיל דוחס MP3 משלה, שימיר את קבצי ה-WAV שנוצרו לקבצי MP3. חובה לנסות.

חזור למעלה
המקודד

LAME 3.9

דוחס (MP3 Encoder) היא תוכנה המאפשרת הפיכת קבצי WAV לקבצי MP3. זה המקום לנפץ מיתוס ישן ונפוץ בקרב המשתמשים: קובץ MP3 באיכות של 128Kbps אינו זהה באיכותו לקומפקט דיסק. רוב הדוחסים מסוגלים להגיע לאיכות תקליטור רק בדחיסה של 256Kbps (הטוב שבהם מסוגל להתקרב אליה ב-192Kbps). זכרו זאת בפעם הבאה שאתם מעוניינים לחסוך מעט מקום בשביל הרבה איכות.

בבחירה בין תוכנות הדחיסה השונות אין מקום לספק ולהתלבטות. בעוד בתי תוכנה פופולריים משקיעים שעות פיתוח רבות ומניבים תוצאות בינוניות בלבד, קהילת הקוד הפתוח שפיתחה את LAME, הצליחה ליצור כלי דחיסה מושלם במחיר עגול.

LAME (ראשי תיבות של Lame Ain't MP3 Encoder) התחיל כמחאה נגד החשש מהשתלטות על זכויות היוצרים של השימוש בטכנולוגיות MP3. הקוד של התוכנה, שהתבסס ברובו על הקוד המקורי של דוחסי MP3 דאז עבר שינוי מקיף, וכיום אין לו זכר בתוכנה.

LAME עובד במימשק DOS (כן, כן, באותו חלון שחור), ולמרות זאת מציע שלל אפשרויות. הגרסאות שלו מעודכנות באופן שוטף, לעיתים אף מספר פעמים בשבוע. עם הזמן יצרו מפתחים נוספים תוכנות מימשק לסביבת Windows, המאפשרות גישה נוחה לכל האופציות של LAME.

מבחני דחיסה ופריסה שנערכו לו משאירים את כל שאר המתחרים הרחק מאחור ומוכיחים שהוא מציע את איכות הדחיסה האופטימלית. למרות שיש תוכנות מסחריות שמשתמשות ב-LAME כדוחס שלהן, עדיין שווה להשתמש במוצר המקורי. התוכנות המסחריות מתבססות לעיתים על גרסאות ישנות יותר, וחבל שלא לנצל אפשרויות חדשות. כדאי גם להימנע מבאגים ישנים.

בתחום הפריסה (המרת קובץ מפורמט MP3 ל-WAV) מבצע LAME את מלאכתו נאמנה. מבחינתנו, מדובר בדוחס המושלם.

חזור למעלה
ארגון שירים

Tag & Rename 2.0

אחרי שצברנו אוסף מרשים של קבצי MP3 מתקליטורים ומהרשת, זה הזמן לסדר אותם. כל מי שמכיר את הניסיונות המרים לשמור אוסף גדול בתיקייה בודדת, יודע עד כמה חשוב להשתמש בתוכנת טובה, שמארגנת את הקבצים - במיוחד כשכל קובץ מגיע ממשתמש אחר, ושם הקובץ נקבע לעתים לפי מספר השיר בדיסק, לעתים לפי המבצע ולפעמים בלי קשר לכלום. בנוסף, קבצי MP3 מכילים בתוכם תגיות זיהוי, שנקראות IDv2 או IDv1. תגיות אלו מאפשרות לנגן שלכם להציג נתונים על שיר שאתם שומעים, כמו שם האמן או שנת היצירה. הנתונים האלה חשובים לבעלי אוספים גדולים, שמעוניינים לסדר אותם בצורה נוחה וקלה להתמצאות.

התוכנה הטובה ביותר מבחינתנו היא 2.0 Tag & Rename. עם יכולות מרשימות של כתיבת ID לתוך הקבצים ושינוי שמות של קבצים באופן גורף, היא מבצעת את המשימה העיקרית בצורה מושלמת.

הורדתם שירים מתוך דיסק מסויים לתוך תיקייה אחת? התוכנה מסוגלת להתחבר לאתר מכירות של דיסקים ו"לשאוב" מתוכו את שמות השירים ואת הסדר שבו הם מופיעים על הדיסק ולעדכן את שמות הקבצים שלכם בהתאם. העזרה מקיפה ומשלימה, וחלק מהפונקציות זמינות בצורה של אשפים המקלים על השימוש.

למרות שהרישום לתוכנה עולה $24.95, חישבו על הכסף שחסכתם על קניית דיסקים באמצעות הורדות MP3. לאלו שמעדיפים לשמור על הכסף, אנחנו ממליצים על MP3/Tag Studio, שהיא תוכנה חופשית, אבל כוללת פרסומות.

חזור למעלה
הנגן

Winamp 2.77

למי שעדיין לא בטוח, שכח או גר באנטרקטיקה בחמש השנים האחרונות: Winamp הוא נגן ה-MP3 הנפוץ ביותר והטוב ביותר.

לאחר התחלה לא קלה ובאגים בגרסאות הראשונות, במיוחד במנוע ההשמעה, הנגן בגירסתו הנוכחית מבוצר היטב במקום הראשון, וכמו שאר נגני המדיה, גם הוא מחולק חינם. הוא קל, מהיר, נוח לשימוש ולקונפיגורציה (שבדרך כלל פשוטה מיותרת). השימוש שהוא מאפשר ברשימות השמעה פשוט וטבעי מאד, ועם המחשבים החדשים של היום גם האקולייזר הגרפי שלו הוא משהו שכיף להשתמש בו.

בנוסף לנגן עצמו, התפתחה סביב Winamp קהילה אדירה, שמספקת סקינים (טפטים שמתלבשים על התצוגה הגרפית של התוכנה) ותוספות שונות ומשונות.

גרסאות חדשות של הנגן משוחררות לשוק באופן שוטף ומציעות שיפורים ושינויים באופן מתמיד. הגירסה המשמעותית הבאה, גירסה 3, נמצאת בשלבי פיתוח, ועדיין לא ברור מועד יציאתה לשוק, אולם גרסת האלפא שלה, שכבר מסתובבת באתרים שונים, מצביעה על המשך היצירתיות והמקוריות של צוות הפיתוח.

והכי חשוב: למרות כל תכונותיו והיותו הנגן הטוב ביותר, קבצי ההתקנה של Winamp לא יצליחו למלא אפילו דיסקט. הדבר בולט במיוחד לעומת נגני המדיה המפלצתיים של מיקרוסופט ושל Real, שהתקנה סבירה שלהם תשתלט על עשרות מגהבייטים של דיסק קשיח ועל יותר מדי זיכרון.

ובכל זאת, למרות השליטה ללא עוררין של Winamp בשוק, מתחרה מוכשר מאיים ליטול ממנו את הבכורה. Sonique הוא נגן מדיה משובח, המציע גם הוא סביבה עשירה בסקינים ותוספות שונות. מימשק המשתמש שלו הוא ללא ספק חוויה ויזואלית על גבול האורגזמה (אם נאמין להגדרה של יוצריו). עם גירסה חדשה בפתח (2.0), שנכתבה מבראשית, וביצועים משובחים כבר בגרסאות הנוכחיות, Soniqueהוא בהחלט נגן ששווה התייחסות.

חזור למעלה
אתרים מומלצים

ShoutClub

האתר הזה מציע גירסאות עדכניות של נגני MP3, תוצאות מבחני איכות לתוכנות קידוד, חדשות ומידע נוסף בתחומים רלוונטיים. העמוד הספציפי אליו אנחנו מפנים כולל מבחן מקיף של נגני MP3 (תוכנות).

r3mix.net

אתר הנחשב למורה הדרך בכל הקשור לאיכות דחיסה ואיכות Ripping. מפתחי LAME שילבו בדוחס שלהם אופצייה על שם האתר, הדוחסת באיכות מקסימלית. באתר אפשר למצוא בין השאר מאמרים, ביקורת ופורום פעיל ויעיל.

MP3 Decoder Test

אתר לא כל כך מרשים ויזואלית, אבל יסודי ורציני, שמציג תוצאות של בחינות לפורסי MP3. כולל הסברים מפורטים על הטכנולוגיות השונות, וכן מבחני השוואה הכוללים גרפים ותוצאות מפורטות.

AirWindows

זהו אתר שעוסק במוזיקה דיגיטלית מהיבטים שונים. העמוד הספציפי הזה עוסק בדוחסי MP3, וכולל מבחנים, השוואות ביצועים ומאמרים מלומדים. יש כאן המון חומר על הנושא, מסודר בצורה פשוטה יחסית.

MP3 Newswire

אתר מוצלח עם חדשות, עדכונים, קישורים, רשימת מנועי חיפוש מובחרים והרבה טיפים, המלצות ומידע מועיל שקשורים ל-MP3. גולת הכותרת, ללא ספק, היא אוסף הביקורות המעודכנות על נגני MP3.

MP3 Converter

באתר הזה אפשר למצוא הכל על המרת מוזיקה ועל MP3. תוכנות קידוד ופריסה לכל הסביבות, כולל מוצרים מסחריים, חופשיים ושיתופיים. יש גם קצת מידע טכני, ותוכנות אחרות, וגם אוסף של קישורים חשובים.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זאת הכי טובה? AudioGalax
אולי זאת? kazaa
הנגן הטוב ביותר. Winamp
מומלצים