שתף קטע נבחר

שניים מהרוגי הפיגוע הובאו למנוחות

יחיאב אלשד מחדרה וענבל וייס מזיכרון יעקב, שנהרגו בפיגוע ליד מחנה 80, הובאו למנוחות. שמו של ההרוג השלישי טרם הותר לפרסום, משום שלא כל קרוביו אותרו. הוריה של ענבל וייס חיכו לה בתחנת האוטובוס, אבל היא לא הגיעה. "דיברנו אתה בפלאפון חמש דקות לפני הפיגוע", מספרת אמה. "כמה עוד נסבול?", קראו קרוביו של אלשד

שניים מההרוגים בפיגוע ההתאבדות שהיה ביום ה' ליד מחנה 80, הובאו אתמול (ו') למנוחות: יחיאב אלשד מחדרה הובא למנוחות בבית העלמין ירקון; ענבל וייס מזיכרון יעקב נטמנה בבית העלמין במושבה. שמו של ההרוג השלישי בפיגוע טרם הותר לפרסום, מכיוון שלא אותרו עדיין כל בני משפחתו.

"דיברנו אתה בפלאפון חמש דקות לפני הפיגוע"

"היא היתה מלאך אמיתי", אמרה מריאן וייס בעיניים דומעות ובקול חנוק על בתה, ענבל, שנהרגה בפיגוע. וייס, תלמידת שנה שנייה במדעי המדינה ומשאבי אנוש במכללת עמק יזרעאל, היתה בדרכה הביתה לזיכרון יעקב, כאשר נהרגה. "היא העדיפה לנסוע דרך וואדי ערה, כי זה קיצר לה את זמן הנסיעה, אבל אנחנו מאוד חששנו", אומרים הוריה, מריאן ואבנר.
השניים המתינו לה אתמול, מודאגים, במשך שעות ארוכות בצומת גן שמואל, הסמוכה למקום הפיצוץ. "דיברנו אתה בפלאפון כשהיא הייתה אחרי אום אל פאחם, ממש חמש דקות לפני שאירע הפיגוע, זו הייתה השיחה האחרונה אתה", משחזרת האם.
לאחר שהאוטובוס בושש לבוא, ובמקום חלפו עשרות ניידות משטרה, הבינו ההורים כי משהו קרה. "הפעלנו את מקלט הרדיו. כשהבנו שמדובר בפיגוע, נסענו מייד לבית החולים".
ענבל הייתה תלמידה מצטיינת במכללה. לפני מספר ימים הוצע לה לעבור לתוכנית BA למצטיינים. "היא היתה אחת כזאת שצריכה להצליח בכל", מספרת אחותה, אביטל, וסבתה אסתר מוסיפה: "נשמה טובה עם לב רחב".

שישה הרוגים מזיכרון בחודשים האחרונים

במהלך החודשים האחרונים ספגה זיכרון יעקב מכה קשה: מניין ההרוגים מפיגועים עלה שלשום לשישה. תושבי המקום, שהגיעו לבית משפחת וייס, אמרו שהכאב קשה מנשוא: "עד מתי, אני שואלת? למה זה מגיע לנו?" אמרה כרמלה, אמא של חנית ארמי ז"ל, שנהרגה לפני מספר חודשים בפיגוע התופת בבנימינה.
ענבל, בתם הבכורה של מריאן ואבנר וייס, השאירה אחריה שלושה אחים, הלווייתה החלה בשעה 13.30 בבית העלמין בזיכרון יעקב.

"הממשלה מבזבזת את דם הילדים"

"רצחו את הילד שלי", כך קראה אמו של יחיאב אלשד, בן 28 מתל אביב שנרצח בפיגוע באוטובוס סמוך למחנה 80. "עד מתי זה ימשך?", שואל מרק רבינוב, ידיד המשפחה. "עד מתי הממשלה וכוחות הביטחון ימשיכו לבזבז ככה את הדם של הילדים שלנו. כל תושבי הארץ בסכנת מוות. המצב פשוט בלתי נסבל".
תחת ביתו של אלשד בתל אביב נקבצו לפני הצהריים מאות נשים אבלות. על פי מסורת העדה הקווקזית, הובאה הגופה אל ביתו של אלשד, עטופה בתכריך סגול מעוטר ברקמה, וסביבה נקבצו הנשים המקוננות, לבושות בשמלות שחורות.
אלשד עלה עם משפחה גדולה מאוד מקווקז לפני שבע שנים. תחילה השתקעה המשפחה בנצרת. בחודשים האחרונים הוא שכר דירה בתל אביב והחל לחפש עבודה. לפני שנה הוא נפצע בידו בתאונת דרכים ובעקבות הפציעה איבד את כושר העבודה. ביום הפיגוע נפסק לו בבית המשפט בנצרת סכום פיצויים על השנה האחרונה, שהיתה לפי בני המשפחה, שנה קשה עבורו.
אלשד עלה על האוטובוס לאחר שטייל בצפון בין קרובי משפחתו שעדיין מתגוררים בעיר נצרת. "זה רצח, זה רע, כמה עוד נסבול?" אומר דודו, יוסי קרדשו.
מרק רבינוב, ידיד המשפחה ונציג עולי יהדות קווקז, אומר היום על המשפחה: "הם עלו לכאן מתוך ציונות, כי זו הארץ שלהם. מדובר במשפחה מאוד גדולה. רק השבוע יחיאב קיבל עבודה חדשה. אתמול נגמר הסבל שלו ובית המשפט קבע לו פיצויים על התאונה שעבר. את הכסף הוא אמור היה לקבל בעוד 20 יום. הוא רצה להתקדם בחיים אבל עכשיו הכל נגמר".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רונן לידור
ענבל וייס
צילום רונן לידור
צילום רפרודוקציה דלית שחם
יחיאב אלשד
צילום רפרודוקציה דלית שחם
מומלצים