שתף קטע נבחר

נדחתה בקשת דרעי לשחרור מוקדם; צפוי לערער

ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר קבעה כי דרעי לא ישוחרר לאחר ריצוי מחצית מתקופת מאסרו. בש"ס הגיבו בזעם. דרעי צפוי לערער על ההחלטה לבית המשפט

ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר קבעה שלשום (יום ה') כי אריה דרעי לא ישוחרר לאחר ריצוי מחצית מתקופת מאסרו.
דרעי, שצפוי לערער לבית המשפט המחוזי בתל אביב על ההחלטה, אמר בתגובה: "כשם שאמרתי אחרי גזר הדין בבית המשפט העליון, חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה. כך אני אומר גם עכשיו. אני רק תפילה לבורא עולם שיהיה כוח לנפגעים היחידים: אשתי והילדים".
כמאה מתומכיו של אריה דרעי הפגינו הערב סמוך לכלא מעשיהו במחאה על כך שוועדת השחרורים החליטה לא לשחררו מהכלא. התומכים הציבו רמקולים שמופנים אל תאו של דרעי בכלא ומשמיעים את שירו של בני אלבז: "כולנו מבקשים ממך סליחה אריה, שלא עמדנו לצדך".

לא הביע חרטה

דרעי ביקש להשתחרר על סמך "חוק דרעי" שנחקק בכנסת ובוטל כבר. לפי החוק, שעדיין חל על חלק מהאסירים, ניתן לקצר לכדי מחצית את עונשם של אסירים מסויימים.
הפרקליטות התנגדה לבקשת דרעי, וטענה כי שחרורו אחרי ריצוי מחצית מעונשו יפגע באמון הציבור במערכת המשפט. ועדת השחרורים שדנה בבקשת דרעי קיבלה כאמור את עמדת הפרקליטות.
נימוקי הוועדה היו: חומרת העבירה, חשש מפגיעה באמון הציבור במערכת המשפט, והעובדה שדרעי שלא הביע חרטה. חברי הוועדה אמנם ציינו לטובה את התנהגותו הטובה של דרעי בכלא, אולם החליטו כי אין בכך כדי לשחררו.
בכל מקרה, הפרקליטות הבהירה כי היא אינה מתנגדת לשחרורו של דרעי ממאסרו בעוד כחצי שנה, ב-15 ביולי, לאחר ריצוי שני-שלישים מתקופת מאסרו.
בהבהרת דובר משרד המשפטים נאמר: "עמדת היועץ המשפטי לממשלה היא שבעוד שאנו מתנגדים להפחתת חצי מתקופת מאסרו של האסיר, כפי שנומק, הרי שעל פי המצב הנוכחי ובהיעדר התפתחויות בלתי צפויות ובמסגרת השיקולים המקובלים בשחרור מוקדם, לא תהא סיבת ההתנגדות להפחתת העונש בבוא המועד. המועד לפי החוק במקרה דנן בחלוף חצי שנה ממועד ההחלטה, משמעו בפועל הפחתת שליש מהמאסר".

"רוצחים את הציבור הספרדי"

כאשר נודעה החלטת הוועדה, פרצה סערה מחוץ לכלא מעשיהו. עשרות תומכי דרעי פרצו בקריאות זעם. בין היתר נשמעו הצעקות "מערכת המשפט היא מאפיה אשכנזית" ו"אתם שונאים מזרחים".
השר אלי סוויסה וחברי הכנסת דוד טל, רחמים מלול, אמנון כהן, יצחק גאגולה, אמנון כהן והרב אריה גמליאל הגיעו למקום והביעו זעם על ההחלטה. "משרד המושחתים שינה את הרכב הוועדה והכניס שתי אשכנזיות בתור נציגות ציבור לועדת השחרורים, כדי שיחליטו לא לשחרר את דרעי", אמר ח"כ גמליאל. משה עידן, מראשי מחנה דרעי, אמר: "היועץ המשפטי אליקים רובינשטיין הורה בשבוע שעבר להרוג בן אדם ולנתק אותו ממכשירי החייאה והיום הוא ממשיך בהוראה לנתק אבא ל-9 ילדים ולהמשיך ולרצוח את הציבור הספרדי".
יו"ר תנועת ש"ס, השר אלי ישי, תקף בחריפות את החלטת ועדת השחרורים ואמר כי "מדובר בהחלטה פחדנית, מתעמרת ושרירותית, שמקורה בלחצים בלתי סבירים ובלתי הוגנים. היא פוגעת קשות באמון הציבור במערכת המשפטית, שגם כך נמצא בשפל". ישי הביע צער על הסבל הרב ומפח הנפש המיותר, כהגדרתו, שנגרם למשפחתו של דרעי.
יהודה אזרד, לשעבר מנכ"ל מאהל המחאה "שאגת אריה", אמר בשידור למאזיני ערוצי הרדיו של ש"ס: "שוב הוכח שבמדינת ישראל כשמדברים על אמון הציבור הכוונה לא אלינו – המזרחיים – אלא על האמון של תושבי רחביה וצפון ת"א".
לעומת זאת, יו"ר סיעת שינוי ח"כ טומי לפיד, הביע שביעות רצון מפסיקת ועדת השחרורים. "הניסיון של תנועת ש"ס להבטיח את שחרורו המוקדם של דרעי על-ידי חקיקת חוק מיוחד – נכשל כשלון חרוץ, כל חוק התפור לגופו של אדם הוא חוק פסול, ולא כל שכן חוק שנועד לשחרורו המוקדם של פושע", אמר לפיד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דלית שחם
יערער על ההחלטה. דרעי
צילום דלית שחם
מומלצים