בישקוטי: עוגיות בלי שיניים שבורות
כבר בתחילת ימי הביניים אפו אותן באיטליה, פעמיים, ומשום כך הן קרויות "בישקוטי" – אפויות פעמיים. פעם כבר התנסינו בהן כאן, אבל המתכון של היום שונה ומשודרג: עדיין בישקוטי, אבל רכים ולא ממש יבשים
חדי העין ובעלי הזכרון הארוך אולי יבחינו בכך, שפעם כבר הבאנו כאן מתכון לאפיית בישקוטי. למי שלא זוכר, או לא קרא, באיטלקית משמעות השם היא "אפוי פעמיים" (ביס– שוב, עוד פעם, קוטי – אפוי). ואכן כשמן כן הן, אופים אותן פעם אחת בצורת גליל, ואז פורסים אותן ואופים שוב עד שהן יבשות.

 

אז מה, ממחזרים? ממש לא. המתכון הזה קצת שונה. הבישקוטי לא ייצאו קשות כמו בישקוטי קלאסיות, ולכן לא נצטרך לשבור את השיניים ממש. טוב, אולי רק קצת.

 

בישקוטי עם שוקולד לבן

 

 

חומרים:

 

100 גרם חמאה

 

3/4 כוס סוכר

 

2 ביצים

 

1 כפית תמצית וניל

 

2 כפות ליקר אמרטו, או כל ליקר שקדים אחר

 

2 כוסות קמח

 

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

 

3/4 כוס אגוזי מקדמיה, קצוצים גס

 

1/2 כוס שוקולד לבן, קצוץ

 

כלים:

 

תבנית, מרופדת בנייר אפייה

 

הכנה:

 

1. במיקסר, מקציפים את החמאה והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומקציפים עוד דקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח וממשיכים לעבד רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ונותנים עוד ערבוב קל.

 

2. על משטח עבודה מקומח, יוצרים מהבצק שני גלילים בעובי 3 ס"מ כל אחד.

 

3. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות, או עד שהגלילים מתקשים ומתחילים להזהיב.

 

4. מוציאים, מקררים בטמפרטורת החדר במשך 5 דקות, חותכים לפרוסות בעובי 5 ס"מ, מניחים בתבנית, או על רשת ואופים שוב, הפעם בחום של 160 מעלות צלזיוס במשך כ – 20 דקות, או עד שהבישקוטי יבשים.

 

'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 תל-אביב.

 

 

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בישקוטי: עוגיות בלי שיניים שבורות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    3 אחים אופים
    ליאור אדרי
    בישקוטי. בלי לשבור את השיניים
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת