שתף קטע נבחר

משפט בשארה ייפתח היום בנצרת

המשפט, בו נאשם בשארה בפרסום דברי אהדה לארגון חיזבאללה, ייפתח בבית משפט השלום בנצרת. הפרשה זוכה להתעניינות עצומה בעולם הערבי, ותחנות טלוויזיה בסוריה ולבנון אף פתחו "גל פתוח". בדמשק ובבירות נערכו הפגנות תמיכה בבשארה

תכונה רבה בעולם הערבי לקראת פתיחת משפטו של ח"כ עזמי בשארה היום (ד') בבית משפט השלום בנצרת. בשארה נאשם בפרסום דברי אהדה לארגון החיזבאללה בנאומים שנשא בסוריה ובאום אל פאחם.
המשפט ייפתח בפני הרכב של שלושה שופטים, בראשם יעמוד נשיא בית המשפט, תאופיק כתילי. את בשארה ייצגו שלושה עורכי דין מארגון "עדאללה".
כתב האישום הוגש תחילה לבית משפט השלום בירושלים, אולם העליון נעתר לבקשת סניגוריו של בשארה והעביר את המשפט לנצרת. בכתב האישום הנוסף, שנדון אף הוא בבית המשפט בנצרת, מואשם בשארה בסיוע ל-19 קבוצות של אזרחים ערבים לצאת לביקור במדינת אוייב – סוריה.
בפתיחת המשפט, במהלך חודש דצמבר, אמר בשארה שהוא שמח שהכנסת בחרה להסיר את חסינותו, "כך יוכל להתנהל נגדי משפט בו אוכיח את חפותי".
למשפט צפויים להגיע 8 משקיפים בינלאומיים, ביניהם חברי הפרלמנט האירופי ונציגים של ארגוני זכויות אדם. מדובר נציגים מצרפת, שוודיה, נורבגיה ומדינות נוספות.
בתוך כך נערכו אתמול אחר הצהרים ב-23 ישובים ערביים בארץ משמרות תמיכה בבשארה.

"הוכחה לאפרטהייד בישראל"

העיתונות הערבית הרבתה לעסוק בימים האחרונים במשפט בשארה. הטלוויזיה הסורית והלבנונית, במיוחד תחנת "אל מוסתקבל", בבעלותו של ראש הממשלה רפיק אל חרירי, פתחו מאז שעות הבוקר אתמול במשדר פתוח על הפרשה.
כל המרואיינים גינו את "גזענות המשטר בישראל" וציינו שהעמדת בשארה לדין מוכיחה את השקר מאחורי הטענה על אופיה הדמוקרטי של ישראל. כמו כן הרבו המרואיינים להשוות בין מדיניות ישראל לבין מדיניות האפרטהייד של דרום אפריקה.
בין המרואיינים: פוליטיקאים, עיתונאים, אינטלקטואלים, ופעילי זכויות אדם, וגם חברים בוועדים הלבנוניים והסוריים שהוקמו להגנה על בשארה.
לשידור עלו גם ראש הממשלה הלבנוני לשעבר, סאלים אל חוס, ויו"ר הפרלמנט בלבנון, נביה ברי. חלק מהמרואינים אף אמרו שפרשת בשארה משקפת את מצבו של כל העולם הערבי ושל הפלסטינים בפרט.
בדמשק ובביירות התקיימו שתי הפגנות תמיכה בבשארה. המפגינים הגישו לנציגי האו"ם עצומה הקוראת לארגון למנוע את העמדתו לדין ולהבטיח פיקוח בינלאומי על המשפט.
עיתונאי לבנוני בכיר המתמחה בענייני ישראל אמר בשיחה ל-ynet כי הסיקור הטלוויזיוני הנרחב בסוריה ובלבנון של הפרשה מעיד על הערכה הגדולה לה זוכה בשארה. לדבריו, "עבור רבים בשתי המדינות בשארה הוא מודל ונחשב למי שמייצג לא רק את הפלסטינים אלא מייצג גם אותם".
לדבריו, "עזמי הוא מה שהוא שאין להם במדינות שלהם, ומכאן ההערכה העצומה לה הוא זוכה. קל מאוד היום בסוריה ובלבנון לארגן הפגנות תמיכה בבשארה, שנחשב לנציג האותנטי של הפלסטינים ושל האינתיפדה, במיוחד כאשר הנציגים הפלסטינים הרשמיים אינם אהודים ורצויים בתקשורת הסורית והלבנונית".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי תיבון
בשארה. משקיפים מאירופה
צילום: גלי תיבון
מומלצים