שתף קטע נבחר

מדד חודש פברואר עלה ב-0.8%

עיקר הסיבה לעלייה במדד - הפיחות שגרם לעלייה חדה של 3.2% במחירי הדיור; בחודשיים הראשונים של השנה מסתכמת כבר האינפלציה ב- 1.9%

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר עלה ב-0.8%. כך נמסר היום (ו') מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. שיעור העלייה במדד תאם את הרף התחתון של הערכות הכלכלנים במשק, שצפו עליית מדד של 0.8%-1.1%. בחודשיים הראשונים של השנה מסתכמת כבר האינפלציה ב- 1.9%.
העלייה החדה יחסית במדד פברואר נגרמה בעיקר מעלייה חדה של 3.2% במחירי הדיור. כך למשל, מדד מחירי התשומה בבנייה רשם עלייה של 0.7%, ומדד מחירי תשומה בסלילה עלה ב-0.9%. המדד ללא דיור עמד בחודש פברואר על 0.1% בלבד.
במחירי המזון נרשמה עלייה קלה של 0.1%. בסעיף הירקות והפירות נרשמה ירידה חדה של 2.1%, כאשר המדד ללא ירקות ופירות עמד על 1.0%. במחירי ההלבשה וההנעלה נרשמה ירידת מחירים של 4.9%.
העלייה במדד נבעה בעיקר מהפיחות החד שנרשם בשבועות האחרונים בשער השקל מול הדולר. שערו של המטבע האמריקני זינק בכ-10% מאז הודעת הנגיד מה-23 בדצמבר על הורדת ריבית חודש ינואר בשיעור של 2% ל-3.8%. התחזקות הדולר הביאה לעליית שכר דירה ומחירי דירות הנקובים בדולרים.
החלטתו של נגיד בנק ישראל, ד"ר דוד קליין, אם להמשיך ולהעלות את הריבית לחודש אפריל תלויה בעיקר בשיעור מדד המחירים לצרכן. על-פי הערכות פעילים בשוק ההון, המדד הגבוה יחסית ייאלץ את בנק ישראל להעלות את הריבית בסוף החודש, מהלך שצפוי לגרום לירידה בשער הדולר, למנוע העלאת מחירים ולאפשר עמידה ביעד האינפלציה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים