שתף קטע נבחר

"ביזנס וויק": ישראל עלולה להפוך ל'מקרה צדקה'

"מדי יום הולכת ומצטיירת תמונה בה עמודי התווך הכלכלה של ישראל הולכים ונסדקים, כאשר הסכסוך בין ישראל לפלסטינים מחריף, והמשקיעים הזרים מדירים את רגליהם מישראל, ובעיקר מתעשיית ההיי-טק", כותב השבועון האמריקני במאמר מיוחד על ישראל

קיימת סכנה להידרדרות כלכלת ישראל למצב של 'מקרה צדקה', בו תיאלץ להיתמך על ידי תרומות של ארה"ב ויהודי ארה"ב. כך כותב השבועון הכלכלי "ביזנס וויק", במאמר מיוחד שפורסם שלשום (ו') על ישראל. עם זאת, מדגיש השבועון כי ישראל עדיין רחוקה מהמצב הכלכלי ששרר בשנות ה-80' בהן האינפלציה הגיעה לממדים של 3 ספרות והמערכת הבנקאית היתה על סף קריסה.
"עדיין אין סימנים לפאניקה, למרות שהשקל פוחת בשנה האחרונה ביותר מ-12% מול הדולר", נכתב במאמר. "אולם, מדי יום הולכת ומצטיירת תמונה בה עמודי התווך של הכלכלה של ישראל הולכים ונסדקים, כאשר הסכסוך בין ישראל לפלסטינים מחריף, והוצאות הביטחון גדלות בהתאם, והמשקיעים הזרים מדירים את רגליהם מישראל, ובעיקר מתעשיית ההיי-טק", כותב השבועון.
שר האוצר, סילבן שלום, אמר בראיון ל"ביזנס וויק", כי עלות מבצע "חומת מגן" הסתכמה ב-1 מיליארד דולר בהוצאות ישירות מתחילת מרץ, בנוסף לאובדן של 5 מיליארד דולר מפגיעה בתיירות ובענפים אחרים, מאז ספטמבר 2000. "המשקיעים לא מגיעים לישראל והאנשים פוחדים להגיע לקניונים ולמסעדות – דבר המעמיק את המיתון ומגדיל את שיעור האבטלה", אמר שלום.
נגיד בנק ישראל, דוד קליין, אמר בנימה ביקורתית בראיון ל"ביזנס וויק", כי "הגידול בגירעון וההימנעות משמירה על יציבות מחירים מאיימים על יסודות הכלכלה בישראל". לדבריו, המדינה חייבת להתמקד בצמצום התקציב, ולהימנע מהעלאת המסים.
בני גאון, לשעבר מנכ"ל כור וכעת בעל חברת אחזקות, אמר ל"ביזנס וויק" כי הסכסוך עם הפלסטינים מחזיר את ישראל לתקופה של 1948. "כל ההישגים הכלכליים שהושגו בתהליך השלום לפני 4 שנים נמוגו", אמר גאון.
ינקי מרגלית, מנכ"ל חברת אלדין, אמר ל"ביזנס וויק" כי החברה שלו חתמה בשנה שעבר על הסכם גדול עם חברה יפאנית, שהחליטה לבטל את ההסכם לאחר אסון הדולפינריום. "החברה היפאנית הסבירה בהודעה הרשמית, כי הסיבה לביטול היא 'סוגיית המחיר', אך ברור כי אין זו הסיבה האמיתית".
זאב הולצמן, מנכ"ל קרן ההון סיכון גיזה, הוסיף בדאגה, כי הוא לא צופה שנראה בשנה הקרובה משקיעים זרים בתעשיית קרנות ההון סיכון.
טוביאס פישביין, אנליסט היי-טק של ליהמן בראדר'ס בתל אביב, אמר: "לא קל למצוא שותפים אסטרטגים. מי יסכים להשקיע בחברה בה הוא לא ביקר?". פישביין מעריך כי השקעות ההון סיכון בישראל ייפלו השנה לרמה של 1 מיליארד דולר, לאחר שבשנת 2000 הגיעו לשיא של 3.1 מיליארד דולר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : איי פי
פסימיות בחו"ל
צילום : איי פי
מומלצים