שתף קטע נבחר

צה"ל הקים ועדה לבדיקת גורלו של רון ארד

הרמטכ"ל הקים ועדה חיצונית בראשות השופט בדימוס וינוגרד, שתבדוק מחדש את המידע שבידי מערכת הביטחון ותקבע האם הנווט הנעדר עדיין בחיים

הרמטכ"ל, רא"ל שאול מופז, מינה היום (ה') את השופט בדימוס, אליהו וינוגרד, לעמוד בראש "צוות חשיבה מחדש בעניין הנווט הנעדר, רון ארד". גורמי צבא מסבירים שצה"ל מעוניין שוועדה חיצונית תקבע אם ארד עדיין בחיים.
לא ברור אם התקבל בצה"ל מידע חדש וחד משמעי אודות גורלו של ארד. בשל התקופה הארוכה שעברה מאז התקבל אות החיים האחרון ממנו, הוחלט, על סמך המידע הקיים, לקבל חוות דעת מוועדת בדיקה חיצונית. מדובר צה"ל נמסר ש"הצוות נדרש לבחון את מכלול המידע הקיים לשם הסקת מסקנות אפשריות באשר לגורלו של רון ארד כיום".
רון ארד נעדר 15 שנים וחצי, מאז 16 באוקטובר 1986, עת הופל מטוס הפנטום שלו בלבנון במהלך תקיפת מוצבי מחבלים דרומית מזרחית לצידון. צוותי חילוץ של חיל האוויר הצליחו לחלץ את הטייס כעבור שעה, אך לא הצליחו לאתר את הנווט. בתוך זמן קצר התברר כי רון ארד נפל בשבי ארגון אמל. שנה לאחר מכן הגיע אות חיים ראשון ואחרון מארד: תצלומים ומכתבים לבני משפחתו. מאז ועד היום, למרות כל המאמצים של ממשלות ישראל ומערכת הביטחון, עדיין אין מידע מדוייק לגבי גורלו. בחודש שעבר (5 במאי) חל יום הולדתו ה-44 של ארד. עד היום, בשל הרגישות הציבורית ובשל חוסר הוודאות בעניין המידע המודיעיני דחה צה"ל את ההכרזה על מותו.
בני משפחתו של רון ארד סירבו להגיב לידיעה. לאחרונה הביעה המשפחה אי שביעות רצון מהדרך בה טיפלה המדינה בעניין. בני המשפחה אמרו לפני כחצי שנה ש"לצערנו, מדינת ישראל לא עושה כל שביכולתה, למרות המידע שברשותה כדי להחזיר את רון הביתה".
דובר צה"ל הבהיר בהודעתו היום ש"צה"ל, מערכת הביטחון ומדינת ישראל ממשיכים במאמצים להשיב את רון ארד הביתה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים