שתף קטע נבחר

"ישראל חימשה צוללות בטילי שיוט גרעיניים"

גורמים בממשל לשעבר אמרו ל"וושינגטון פוסט": ישראל ערכה לפני שנתיים שיגור ניסיוני של טילי שיוט חדשים, המסוגלים לשאת ראש נפץ גרעיני. השיגור בוצע באוקיינוס ההודי ובפיקוח הצי האמריקני

ישראל חימשה שלוש צוללות בטילי שיוט חדשים, המסוגלים לשאת ראשי נפץ גרעיניים. כך אומרים גורמים בפנטגון ובמחלקת המדינה האמריקנית לשעבר בראיונות לעיתון "וושינגטון פוסט".
לדברי הגורמים, ביצעה ישראל לפני שנתיים שיגור ניסיוני של טילי השיוט החדישים. השיגור, שבוצע בפיקוח הצי האמריקני, נערך באוקיינוס ההודי, לא הרחק מסרי לנקה.
בכיר לשעבר בממשל אמר, כי גורמי ניתוח והערכה בצבא ארה"ב למדו על היכולת הגרעינית של טילי השיוט. לעומתו אמר מקור בפנטגון לשעבר, כי השאלה, האם טילי השיוט יחומשו בראשי נפץ גרעיניים, הוגדרה "מעבר לסודי ביותר". מקור רשמי אחר אמר: "אנחנו בדרך כלל לא שואלים".

המטרה: יכולת "מכה שנייה"

בשנים האחרונות העניקה גרמניה לישראל שלוש צוללות מסוג "דולפין". בעיתונות הזרה נכתב, כי הצוללות אמורות לספק לישראל יכולת של "מכה שנייה", כלומר: אפשרות להגיב גם לאחר פגיעה קשה בריכוזי האוכלוסייה של המדינה או בבסיסיה הצבאיים.
ה"וושינגטון פוסט" כותב, כי חימוש הצוללות בנשק גרעיני עשוי להצביע על חשש גובר בקרב ממשלת ישראל מהמאמצים שמשקיעות עיראק ואיראן בפיתוח טילים ארוכי טווח, העלולים לפגוע בארסנל הגרעיני הישראלי ולהוציאו מכלל שימוש. על פי העיתון, אמורות הצוללות לספק אלטרנטיבה ליכולת השיגור האווירית והקרקעית של ישראל.
לדברי פרשנים צבאיים, יכולת שיגור ימית משפרת במידה ניכרת את היכולת הגרעינית, המצויה על-פי פרסומים זרים בידי ישראל. עם זאת, מעריכים הפרשנים, הימצאות טילי השיוט החדשים עלולה לפתוח שלב חדש במירוץ החימוש במזרח התיכון, וכן "לסבך" את ארה"ב במאמציה למנוע הפצת נשק גרעיני באזור ובמקומות נוספים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה`ל
צוללת "דולפין" ישראלית
צילום: דובר צה`ל
מומלצים