שתף קטע נבחר

פרק 6: עולם בלי תלושי אוכל

מה התכלית של סיר מלא אבק, באיזה תבלינים צריך להצטייד ומה עושים כשזה לא עובד

פעם היית רגיל לרדת למטה בהפסקת הצהריים, לעבור ליד המסעדות ולבחור איפה אתה צריך לאכול. לשלם? היה לך תלושים של העבודה לארוחת צהריים עסקית. בערב, אם היית מגיע הביתה לפני 22:00, היית אוכל איזה משהו קל, מעדן חלב או פרי. בסופי שבוע אתה וזוגתך הייתם אוכלים אצל ההורים, ויוצאים משם עם אוכל בשקיות (או ב-Tupperware). בישול היה סוג של תכניות שרואים בטלויזיה עם גידי גוב והשף העירום. לא היה לך שום סיבה לפתוח את הארון מלמטה ולהוציא את הסיר.

מה לעזאזל עושים עם ארוחת צהריים?

פתאום, אתה מוצא עצמך בשעת צהריים מת מרעב, ואין לך תלושים או שום מקום קרוב לאכול בו. אז בהתחלה תזמין פיצה כמה פעמים, או נודלס, או כל דבר אחר. אחר כך תלך למסעדה קרובה, ואחר כך, אחרי שתבין שאין לך תקציב לשלם כל יום שלושים שקל על ארוחת צהריים עסקית, לא כולל שתייה וטיפ, אפשר יהיה להגדיר את מצבך כמצב של משבר עמוק.

מה לעזאזל עושים עם סיר מלא אבק?

תן לי לעזור לך לעבור את המשבר הזה. ובכן, הפיתרון קל ממה שאתה חושב: תתכופף, תפתח את הארון למטה ותוציא את הסיר. כדאי שתשטוף אותו טוב טוב (הוא בטח צבר אבק וקורי עכביש). תעיף בו מבט כי הוא הפתרון שלך למשבר הנוכחי. מתברר שהסיר לא נועד לאחסון של כלים קטנים אלא נועד לבישול. בדיוני ככל שזה יישמע, מתברר שפעם, לפני עידן ההיי-טק, בני האדם היו מכינים בעצמם את המזון שלהם.

מה זה לעזאזל פלפל אנגלי?

לא, אני לא מתכוון להפוך אותך לטבח גורמה, למרות שזה דווקא רעיון לא רע. אני מציע שבשלב הראשון תערוך קניות ותדאג לשני סירים גדולים, צמד מחבתות (אחת עמוקה), סיר קטן, כמה כלי מטבח בסיסיים (פומפייה, כף, מערוך ועוד). תקנה גם תבלינים (צ'ילי, אורגאנו, פלפל אנגלי), ירקות (שום, בצל, עגבנייה) ויש לי עוד כמה דברים שאני ממליץ אבל זה לא המקום לפרט יתר על המידה. אגב, תקנה גם מכנס קצר. אליו כבר נגיע בהמשך.

איך לעזאזל עושים קניות?

מעכשיו, ובכלל, אני מציע לעשות את הקניות בצורה מסודרת, ולנסות לא להתפתות לכל מיני מוצרים חדשים שאינך צריך. גם בסופר אפשר לבזבז מאות שקלים על כלום ובלי להרגיש שקנית משהו חיוני, אז כדאי מאוד להיות זהיר. אחרי שרכשת מיומנות מינימלית בקנייה בסופר, נעבור לשלב הבא, הבישול. יש כמה שיטות לבשל.

בישול מרוכז

כאשר פעם בשבוע אתה מבשל כמה תבשילים בבת אחת, הרעיון הוא פשוט: ברגע שאתה כבר עומד ומערבב את התבשיל המהביל (ברור שבהתחלה זה יראה כמו עיסה דביקה, אבל אחר כך יגיע גם שלב הביתא. אל תיתן לאף אחד לטעום לפני שעשית QA רציני) אתה יכול בבת אחת, על אותו בסיס, להכין כמה תבשילים. לדוגמה: אורז עם שקדים, אורז רגיל, אורז ברוטב, פלפל ממולא אורז ועוד. בנוסף, אתה יכול להקפיא את הכל, יש לך הרבה זמן עד שהמשבר ייגמר.

ריכוז מאמץ במצרכים

אם אתה דווקא אוהב לאכול אוכל טרי, השיטה הזאת בדיוק בשבילך. מתברר שיש מצרכים שההתעסקות איתם מרגיזה, כמו חיתוך בצל, שום או פלפל, ואם תחתוך יותר – תחסוך לך את ההתעסקות מחר. אז פשוט תקצוץ יותר ותשמור במקרר יום יומיים. בזמן הזה הם לא יתקלקלו ועוד מאתיים איש יפוטרו, כך שאין לך מה לדאוג. יש זמן, ים של זמן, אוקיינוס של זמן.

ביקורים בשעת האוכל

תקבע ביקור אצל החברים, המכרים או המשפחה בערך לסביבותה שעה שתים עשרה בצהריים, אף אחד לא אוכל לפני שתים עשרה בצהריים. כך, בשיטה זו, תוזמן כבר להישאר לארוחת הצהריים. עם יד על הלב, למרות שאין לי ספק שתלמד לבשל, הפלפל הממולא של הדודה (של כולם, בשלב זה) הרבה יותר טעים משלך.

ימי עיון

לא, השיטה הזו לא שייכת לפרק אחר. מתברר שישנם ימי עיון שההרשמה אליהם איננה כרוכה בתשלום, ומוגשת שם ארוחה. תפתח את העיתונים והמגזינים המקצועיים ותירשם אליהם. זה הזמן המתאים לבדוק מה חדש בקהילת עורכי הדין, או בקרב מנהלי מערכות המידע של ארגונים גדולים. אני יודע שאינך עורך דין או מנהל מערכות מידע, אבל האוכל של השכן (אם הוא עובד) – טעים יותר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
אסור להתפתות בסופרמרקט
צילום: דלית שחם
סיר לא נועד רק לאיחסון
צילום: יונתן בלום
מסעדה יפנית: היו זמנים
צילום: יונתן בלום
מומלצים