שתף קטע נבחר

לימון, שקדים וגבינה

לשים בצק, מכינים גם מלית, מסדרים את הכל בתבנית ומקבלים טארט לימון ושקדים. ליאור אדרי במתכון מתקתק לשבת



טארט לימון ושקדים

לבצק:

2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
125 גרם חמאה רכה
1 כפית גרידת לימון
1 כפית מיץ לימון
2 ביצים

למילוי:

350 גרם גבינת ריקוטה
1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כף גרידת לימון
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס שקדים קצוצים
4 כפות שקדים פרוסים

כלים:

תבנית פאי בגודל 24 ס"מ, משומנת

הכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, שמים את הקמח, הסוכר, החמאה והביצים ולשים לבצק רך. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל - 20 דקות.
2. בינתיים מכינים את המילוי: במיקסר, מערבבים את הריקוטה והסוכר. מוסיפים ביצה ומקציפים במשך דקה. מוסיפים את הביצה הנוספת ומקציפים עוד דקה ומוסיפים את הביצה השלישית. מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון והשקדים הקצוצים.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים. מעבירים לתבנית ומכניסים למקרר לחמש דקות נוספות.
4. יוצקים את המלית מעל הבצק, מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 50-60 דקות. מגישים קר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים