שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 2 - אלינוער והפסיפלורה

אלינוער רבין, בשלנית מדופלמת והיועצת הקולינרית של התוכנית צוקריה, אוהבת פסיפלורה. ניר מכין לה מאפינס וגם גלידה

גלידת פסיפלורה מאפינס פסיפלורה 

גלידת פסיפלורה

חומרים:

8 פסיפלורות

כף סוכר

10 מ"ל מים

שפופרת חלב ממותק

מכל שמנת מתוקה או גביע קרם פרש

הכנה:

1. חוצים את הפסיפלורות ובעזרת כפית מעבירים את הפנים לקערה, עם הגרעינים.

2. מערבבים את המים והסוכ רבסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 3 דקות ויוצקים על הפירות. משהים כרבע שעה ומסננים. (אפשר לשמור חלק מהגרעינים לקישוט).

3. מוסיפים את החלב הממותק ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה, מקפלים יחד, מעבירים לתבנית מוארכת, או לכלים אישיים ומקפיאים.

4. מוציאים מהמקפיא רבע שעה לפני ההגשה. אפשר להחליף את השמנת בקרם פרש, לקפל עם התערובת (אבל לא יותר מדי כדי להשאיר חלק מהקרם בפסים לבנים) מקפיאים.

חזור למעלה
מאפינס פסיפלורה

חומרים:

1 כוס סוכר

125 גרם חמאה מלוחה רכה

2 ביצים

2/3 כוס מיץ פסיפלורה לא מסונן

1/2 1 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

100 גרם פירות יער או פרי אחר בקוביות קטנות

כלים:

תבנית שקעים למאפינס (עם 12 שקעים)

הכנה:

1. מקציפים את הסוכר והחמאה, מוסיפים את הביצים והמיץ. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מקפלים פנימה את האגוזים והפירות.

2. משמנים את השקעים, מחלקים את התערובת בין השקעים

ואופים במשך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), מבלי לייבש. משחררים בעדינות מהתבנית ומצננים על רשת.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים