תוכנית מס' 5 - מיסו, שרימפס וקאפרנייה
מעצבת האופנה חגית ויטמן וניר מבשלים שרימפסים ברוטב יין לבן, מרק מיסו עם אצות וטופו ושותים קאפרנייה עם הרבה לימון וקרח
מרק מיסו | שרימפס ביין | קפרנייה |
חומרים:
2 כפות מחית מיסו
2 כפות אבקת מרק דאשי או שבבי דגים מיובשים
עלה של אצות מיובשות
5 כוסות מים
בצל קטן פרוס בעובי חצי ס"מ או בצל ירוק פרוס
2 כפות שבבי אצות מיובשות, מושרות במים קרים
150 גרם קוביות קטנות של טופו
הכנה:
1. מביאים לרתיחה את המים עם אבקת מרק הדגים והאצות. מוסיפים את הבצל. מרחיקים את האצה הנפתחת לעלה גדול מאוד.
2. סוחטים את שבבי האצות המיובשות ששרו במים קרים ומוסיפים. מוסיפים גם את מחית המיסו, מפזרים מעל את קוביות הטופו ומבשלים כ - 20 דקות.
חומרים:
200 גרם שרימפס מנוקה וקלוף
מעט חמאה לטיגון
1/4 כוס יין שזיפים
50 גרם חמאה קרה בקוביות
מלח, פלפל
הכנה:
1. ממיסים חמאה ומוסיפים את השרימפס, מטגנים דקה מכל צד, עד שינוי הצבע.
2. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים מעט עד צמצום הנוזלים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את קוביות החמאה הקרה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
חומרים:
שוט קשאסה
1/2 לימון חתוך לקוביות קטנות עם הקליפה
2 כפיות סוכר לבן
קרח כתוש
הכנה:
כותשים את הלימון עם הסוכר בכוס, מוסיפים את הקשאסה מערבבים עם קרח כתוש מגישים מייד.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים