שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 8 - תבשיל ויין

אורנה צ'ילג היא ייננית ובעלת יקב פרטי, דוברת תנועת 'מרצ' לשעבר. ניר מבשל לה קדירה עם בשר ירקות ויין ומקפיץ תפוחים למנה אחרונה

תבשיל קדרה עם יין תפוחי עץ מוקפצים עם גלידה 

תבשיל קדרה עם יין

חומרים:

1/2 ק"ג בשר כתף בקוביות גדולות

שמן לטיגון

2-3 בצלים פרוסים

4 גזרים פרוסים עבה

6 שורשי פטרוזיליה

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי- פרוס עבה

2 כוסות יין אדום יבש

מלח ופלפל שחור טחון טרי

הכנה:

1. מטגנים את פרוסות הבצל בשמן עד שהן מתחילות להזהיב, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מספר דקות מכל הצדדים. מוסיפים את פרוסות הגזר, שורש הפטרוזילה וארטישוק ירושלמי ומטגנים מספר דקות תוך כדי בחישה.

2. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים עם תפוחי אדמה מאודים, אורז לבן או פסטה.

חזור למעלה
תפוחי עץ מוקפצים עם גלידה

חומרים:

4 תפוחי עץ (מזן סמיט)

100 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

גלידת וניל

הכנה:

מקלפים את תפוחי העץ וחותכים לרבעים. ממיסים חמאה במחבת כבדה, מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס.

מגישים עם כדור גלידת וניל.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים.

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר ואורנה טועמים
תבשיל קדירה. מגישים על אורז
תפוחים מוקפצים. עם גלידת וניל
מומלצים