תוכנית מס' 15 - פטריות, חצילים ואלכוהול
פטריות ממולאות וגלילות חצילים. ניר מארח את אילן אביצור- מומחה לאלכוהול שחי בהנג אובר תמידי
פיטריות במילוי נקניק | גלילות חצילים |
חומרים:
500 גרם פטריות שמפינוין גדולות
בצל בינוני קצוץ
חמאה לטיגון
200 גרם נקניק פולני יבש ושמן, קצוץ דק
½ מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 חלמונים
4 כפות שמן זית
הכנה:
1. מסירים לפטריות את הרגליים וקוצצים אותן. מטגנים את הבצל בחמאה, עד שהוא מזהיב, מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את קוביות הנקניק ומטגנים דקה. מוסיפים את השמנת, בוחשים ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש ומקפלים פנימה את החלמונים.
2. מקפיצים את הפטריות בקערה עם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וממלאים אותן בתערובת הנקניק. מסדרים בתבנית אפייה כשהמילוי כלפי מעלה.
3. אופים 5-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוי-גבוה, 200 מעלות צלזיוס. מגישים מיד.
חומרים:
2 חצילים מאורכים וצרים
שמן לטיגון
300 גרם גבינת צאן או צפתית
נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס גס
חומץ בן יין אדום
חומרים:
1. מסירים את הקצוות ופורסים את החצילים דק, שוטפים ומנגבים במגבות נייר.
2. מטגנים את הפרוסות משני הצדדים בשמן חם ומניחים במסננת לניקוז השמן.
3. חותכים את הגבינה לאצבעות בעובי ס"מ, מניחים רצועה על כל פרוסת חציל, מפזרים מעל נענע, מתבלים במלח ופלפל ומגלגלים לגלילה.
4. מזליפים מעל מעט חומץ בן יין אדום. מניחים את הגלילות בצפיפות על צלחות הגשה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומשהים לילה במקרר. מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים