תוכנית מס' 16 - מבשלים עם הילדים
מעיין ומורן, האחיינים החמודים והרעבים של ניר הגיעו למטבח. בזמן שהוא שוקד על עוגת גבינה עם פירורים, הם מקימים פס יצור לשניצלים
שניצל עגל | עוגת גבינה עם פירורים |
חומרים:
4 פרוסות עגל דקות
מלח ופלפל
כף מיץ לימון
קמח
1-2 ביצים
פירורי לחם
שמן לטיגון
לימון חתוך לרבעים
הכנה:
1. שוטחים את פרוסות הבשר על משטח עבודה ומתבלים במלח ופלפל, מזליפים מעט מיץ לימון ומשהים כעשר דקות. שוטחים את הקמח בשכבה דקה על צלחת, טובלים את פרוסות הבשר משני הצדדים, מנערים מהמיותר.
2. טורפים את הביצים בעזרת מזלג בצלחת עמוקה, טובלים את הבשר משני הצדדים. מעבירים לצלחת שטוחה עם פירורי לחם.
3. מחממים היטב שמן במחבת כבדה, מנמיכים את האש לבינונית ומטגנים כשלוש דקות מכל צד. מגישים מיד עם רבע לימון.
חומרים:
לבצק:
200 גרם חמאה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח
לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
¾ כוס סוכר
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
הכנה:
1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק, מעבדים עד לקבלת כדור בצק. שוטחים שלושה רבעים מהבצק על התחתית של תבנית קפיצית מספר 26, את הרבע הנותר שוטחים על תבנית נפרדת. אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שצבע הבצק זהוב.
2. מערבבים את הגבינה עם הסוכר והווניל. מקציפים בנפרד את השמנת ומקפלים אל תערובת הגבינה. שוטחים את הגבינה על הבצק ומפוררים מעל את הבצק האפוי. מצננים לילה במקרר לפני ההגשה.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים