תוכנית מס' 21 - הכל מבצק פריך
קיש חצילים וזיתים לבוקר, וקיש כרישה לצהרים, שניהם על בסיס בצק פריך. האורחת הערב: חני לשם - עורכת דין שעזבה את עולם המשפט לטובת אפיית עוגיות
בצק פריך | קיש חצילים וזיתים | קיש כרישה |
חומרים:
300 גרם קמח רגיל
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה שלמה
מעט מלח
הכנה:
מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח, כשהתערובת דומה לפירורים מוסיפים את הביצה והמלח, בוחשים ולשים לקבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים במקרר.
חומרים:
50 גרם בצק פריך
מעט שמן זית
4 כפות קוביות חצילים מטוגנות
50 גרם גבינה בולגרית בקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
כף זיתים מגולענים פרוסים
הכנה:
1. שוטחים את הבצק לעיגול, מורחים במעט שמן זית, מפזרים מעט חצילים, גבינה, תבלינים וזיתים.
2. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) עד שצבע הבצק זהוב.
חומרים:
100 גרם בצק פריך
כרישה קטנה, רק החלק הלבן
מעט חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
ביצה
100 גרם גבינה לבנה 9%
25 גרם גבינת עזים מפוררת או גבינת קשקבל מגוררת
טימין
מלח, פלפל
יין לבן
הכנה:
1. מרפדים תבנית אישית בבצק פריך, על התחתית והדפנות, אופים כ-10 דקות בחום בינוני, עדיף עם כיסוי של רדיד אלומיניום.
2. פורסים דק את הכרישה ומטגנים במעט חמאה, עד שהיא הופכת לשקופה. מפזרים על הבצק החצי אופי, יוצקים מעט יין לבן, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים עלי תימין. מערבבים יחד שמנת, ביצה וגבינות ויוצקים על הכרישה. אופים כ-20 דקות בחום בינוני, עד שהמילוי מתייצב.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים