תוכנית מס' 26 - אגסים מטוגנים ואורז
אורז ירוק עם עשבי תיבול קצוצים ומשמשים מיובשים ואגסים מטוגנים ואפויים בציפוי שטרויזל. ניר צוק מבשל לקרן צור
אורז ירוק | אגסים מטוגנים ואפויים בציפוי שטרויזל |
חומרים:
2 כוסות אורז פרסי
שמן לטיגון
2 כפות אבקת מרק עוף + 4 כוסות מים רותחים
מעט מלח ופלפל שחור טחון טרי
כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, שמיר ונענע
75 גרם משמשים מיובשים פרוסים
הכנה:
1. מטגנים את האורז בסיר כבד עם מעט שמן חם תוך בחישה, עד שהאורז מתחיל להזהיב. מסירים מהאש.
2. מוסיפים את המים עם אבקת המקר ומערבבים. מחזירים לאש, מתבלים במעט מלח ובפלפל שחור ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים מאד את האש ומבשלים כ- 20 דקות, עד שהאורז רך.
3. מסירים מהאש ומערבבים עם עשבי התיבול והמשמשים.
חומרים:
8 אגסים
50 גרם חמאה
2 כפות סירופ מייפל
לשטרויזל (פירורי בצק מתוקים, מתאימים לכל הפירות. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא):
100 גרם חמאה רכה
כוס קמח
מעט תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
לקישוט:
75 גרם אגוזי מלך
הכנה:
1. חוצים את האגסים, מרחיקים את הליבה והגרעינים וקולפים.
2. ממיסים את החמאה והסירופ במחבת רחבה, מוסיפים את חצאי האגסים ומטגנים כחמש דקות מכל הצדדים.
3. מעבירים את האגסים עם הרוטב הנותר לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.
4. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון מרסקים יחד את החמאה, הקמח, הוניל והסוכר עד לקבלת פירורים. מפזרים על האגסים.
5. מפזרים מעל את האגוזים, קצוצים גס מאד. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) עד שהציפוי זהוב. מגישים חם עם כדור גלידה וניל או קרם פרש.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים