שתף קטע נבחר

הטבות המס בשטחים ב-2001: 130 מיליון שקל

מנתוני מינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר עולה, כי אשתקד עמד שיעור הנישומים בשטחים שהם מעל סף המס (ולכן גם נהנים מהטבות המס) על כ-53%; היקף הטבות המס לכל נישום ביו"ש הסתכם ב-6,456 שקל ו- 8,934 שקל בחבל עזה; עוד מתברר כי העלות האמיתית של חוקי הנגב גדולה בהרבה ממה שהעריכו תחילה - כ-981 מיליון שקל

אחד הסודות השמורים ביותר יוצא היום (ג') לאור היום: היקף הטבות המס לתושבי יהודה, שומרון וחבל עזה הסתכם בשנת המס 2001 בכ- 130 מיליון שקל. כך מתברר מנתונים של מינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר. נתוני האוצר מתייחסים, כמובן, רק לעלות הכספית של ההנחות הישירות ממס שמהן נהנים תושבי השטחים, ולא לכל יתר העלויות העקיפות, המסתתרות בסעיפי הוצאה אחרים, כמו סלילת כבישים אזרחיים עוקפים, הוצאות אבטחה, חינוך, פיתוח ועוד.
על פי נתוני מינהל הכנסות המדינה, התגוררו בשטחים בשנה שעברה כ- 163,830 תושבים. מספר הנישומים הסתכם בכ- 36,320, מהם כ- 34,430 נישומים ביהודה ושומרון וכ- 1,890 נישומים בחבל עזה. שיעור הנישומים שמעל סף המס (ולכן גם נהנים מהטבות המס) הסתכם בחבל עזה ב- 53%. ההערכה היא שגם בקרב תושבי יהודה ושומרון היה שיעור זה פחות או יותר זהה.
היקף הטבות המס (במונחים שנתיים) לכל נישום שמעל סף המס בשטחים הסתכם בשנת 2001 לפי הפירוט הבא: 6,456 שקל לכל נישום ביהודה ושומרון ו- 8,934 שקל לכל נישום בחבל עזה. חישוב מהיר מאפשר לכן לחלץ את הנתון הבא: סך הטבות המס לתושבי השטחים הסתכם בשנת המס הקודמת בכ- 130 מיליון שקל.

חוקי הנגב יקרים יותר

מנתוני מינהל הכנסות המדינה מתברר נתון מעניין נוסף: העלות האמיתית של חוקי הנגב, שבהכנתם היה שותף גם שר האוצר סילבן שלום בהיותו חבר כנסת מן השורה, גדולה בהרבה ממה שהעריכו תחילה. בשנת 2001 הסתכמה העלות הכוללת של חוקי הנגב (במונחים שנתיים) בכ- 981 מיליון שקל, לעומת ההערכה המוקדמת שצפתה עלות של כ- 700 מיליון שקל.

ח"כ אריאל: גם בגליל ובקו התפר מקבלים הטבות

ח"כ אורי אריאל ("תקומה" האיחוד הלאומי ישראל ביתינו) אמר בתגובה לנתונים כי גם בגליל ובקו התפר יש ישובים המקבלים הטבות של 10%-25%. "מעניין שדווקא עכשיו, שעות מספר לאחר הודעת ראש הממשלה על הליכה לבחירות, ולאחר נאום ראש מפלגת העבודה נגד המתנחלים, מופיעה כתבה ה'מגבה בעובדות' את נאומו של פואד", הוסיף אריאל.

ח"כים דורשים דיון בוועדת הכספים

חבר ועדת הכספים, ח"כ יוסי פריצקי (שינוי), הודיע כי ידרוש לקיים דיון דחוף בנושא הטבות המס בוועדת הכספים. במקביל, אמר פריצקי בכוונתו להתנגד לכל תמיכה בתקציב עד שעיוות זה לא יתוקן. "בכל מדינה נורמלית, העבודה וההשכלה מחלצות מהעוני בלי קשר למקום המגורים. אצלנו המצב הפוך. ישנן משפחות שבהן ראש המשפחה עובד ובכל זאת המשפחה נמצאת מתחת לקו העוני, בעוד מי שגר ביהודה, שומרון, עזה או במקומות מועדפים אחרים זוכה להטבות מס מפליגות שמאפשרות למשפחתו לחיות ברווחה כלכלית על חשבון משלם המסים. זה מצב בלתי נסבל שיוצר חוסר שוויון משווע בין אדם לאדם רק בשל מיקום מגוריו", אמר פריצקי.
ח"כ מוסי רז (מרצ), שאף הוא חבר ועדת הכספים, פנה היום ליו"ר הוועדה, ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה) בבקשה לכנס את הוועדה לדיון מהיר (פרוצדורה מינהלית המאפשרת לעקוף את לוח הזמנים הרגיל של הועדה - א. א.) בנושא זה. לדבריו, "יצא המרצע מן השק: המדינה שמקצצת מהגמלאים, מהחינוך, ומשכבות הביניים מעבירה לחצי העשיר של המתנחלים ביהודה ושומרון הטבות מס בסכומים אדירים. מן הראוי שהממשלה תדע כי המשק הישראלי הקורס לא יוכל לשאת עוד בנטל הטבות המס למתנחלים. לא יתכן שהטבות במס יינתנו על בסיס פוליטי ולא על בסיס סוציו-אקונומי".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
אחד הסודות השמורים ביותר
צילום: אלכס קולומויסקי
העלות האמיתית של חוקי הנגב גבוהה יותר
מומלצים