שתף קטע נבחר

משרד החוץ יגייס קשישים להסברה באינטרנט

שיתוף פעולה בין משרד החוץ ואיגוד האינטרנט הישראלי במטרה לשלב את בני גיל הזהב במאמץ ההסברה הישראלי הבינלאומי באינטרנט

משרד החוץ ואיגוד האינטרנט הישראלי קוראים לבני גיל הזהב, בעלי ידע בשפות זרות, להתנדב ולסייע למאמץ ההסברה הישראלי באינטרנט. קריאה זו באה בהמשך למאמץ המשותף של שני הגופים לקדם את נושא ההסברה ברשת.
"תשובתה של מדינת ישראל, מהמובילות בעולם בפיתוח היי טק, מגומגמת וחלושה כשמדובר בהסברה על גבי הרשת", נכתב בכרזה של איגוד האינטרנט, הקוראת לקשישים להתגייס למען מאמץ ההסברה, "מול אלפי אתרים פרו-פלסטינים עומדים אתרי אינטרנט ישראליים בודדים, שעל אף היותם מעמיקים ורציניים, אינם נותנים תשובה הולמת ליריבים הווירטואליים. בסטנדרטים של עולם האינטרנט, אתרים בודדים אינם יכולים להחשב למענה הולם. יש צורך ביצירת 'מבול של אתרים ישראליים', שיופיעו בעשירייה הפותחת בכל חיפוש במנועי החיפוש".
מטרת הפרויקט המשותף היא להיעזר ביתרונות של האוכלוסייה הבוגרת (ידע בשפות שונות, ניסיון חיים, זמן פנוי ורצון טוב) לטובת תרגום חומרי הסברה באינטרנט מעברית לשפות זרות ולהשתתף בפעילות הסברה באינטרנט. הקשישים שייענו לאתגר יוכלו לתרגם חומרי הסברה חיוניים שיועלו לאתרי אינטרנט שונים, ישתתפו בפורומים ובקבוצות דיון באינטרנט וישלחו תגובות לכתבות שמתפרסמות באינטרנט. את המידע והחומרים יספק משרד החוץ.

המתנדבים יעברו הכשרה

המתנדבים בני הגיל השלישי שייבחרו להשתתף בפרויקט יעברו הכשרה מקדימה בנושאי הכרת המחשב והאינטרנט, אותה יעבירו תלמידים וסטודנטים. עם סיום ההדרכה הבסיסית, ישולבו המתנדבים בפעילויות ההסברה השונות - תרגום חומרי הסברה שיסופקו על ידי משרד החוץ לשלל שפות זרות, תגובה למאמרים ולכתבות שיטנה ברשת האינטרנט, כתיבת זכרונות אישיים והעלאתם לאתרי אינטרנט שונים ועוד. המדריכים ילוו את המתנדבים לאורך כל הפעילות.
לדברי נאוה גלעד, מנהלת קבוצת המשימה של איגוד האינטרנט הישראלי, המרכזת את הפרוייקט, משרד החוץ יזם את שיתוף הפעולה בעקבות כתבה קודמת שפורסמה ב-ynet בחודש אוגוסט ועסקה ביוזמת ההסברה בשיתוף בני הגיל השלישי.
הפעילות הנוכחית באה בהמשך להצלחתו של פרוייקט פיילוט, שנערך ב"בית ברט" בירושלים. לטובת הפרוייקט התגייסה קבוצת סטודנטים, שמתנדבים במסגרת הפרויקט. בעזרת הקבוצה גוייסו מתנדבות סטודנטיות ממכללת אמונה, הפועלות בפרוייקט "פרח קשישים", וכן תלמידות מתיכון "נווה חנה".

המטרה - גיוס 50 עד 100 קשישים

גלעד מציינת כי כ-20 קשישים השולטים בשמונה שפות משתתפים בפרויקט כיום. עד כה, הפרויקט הוצג בבתי אבות בירושלים ובנגב. גלעד מקווה שבהמשך יוצג הפרויקט לקשישים בבתי אבות נוספים. "אם יגויסו במסגרת שיתוף הפעולה הנוכחי כ-50 עד 100 פעילים בני גיל הזהב, יהיה בכך די והותר בשלב זה", היא אומרת, "לכאורה, בני הגיל השלישי חשים שהשימוש אינטרנט אינו מיועד בעבורם אך העולם הזה פותח בפניהם אפיקים חדשים. משרד החוץ חשב שנכון להיעזר בהם, לנוכח הזמן הפנוי והידע הרב שברשותם".
לדברי גלעד, הקשישים יתרגמו חומרים הקשורים להיסטוריה הרחוקה של ישראל ועד ימינו, מידע על אירועים תרבותיים בישראל בתחום האמנות והקולנוע ותכנים מתוך האתר של משרד החוץ. התכנים המתורגמים יבדקו על ידי הנציגויות השונות של משרד החוץ. הקשישים שיבקשו להגיב לכתבות ובפורומים לפרסומים שגויים ברחבי הרשת הנוגעים לישראל יפעלו על פי שיקול דעתם וללא הנחיות של משרד החוץ. היוזמה, כך מדגישים שני הגופים, היא א-פוליטית במהותה.
לפרטים נוספים ומידע אפשר לפנות בכתובת הדואר האלקטרוני hasbara@isoc.org.il.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוגו איגוד האינטרנט הישראלי
קשישים הסברה אינטרנט
מומלצים