שתף קטע נבחר

הדרדסים תקפו אחרי חצות

קבוצה לא מוכרת בשם "הדרדסים בטריפ" פרצה לשרתים של נאסא כמה שעות לאחר התרסקות המעבורת בתור מחאה על המלחמה בעיראק. עומס של גולשים מאט את פעולת אתר האינטרנט של סוכנות החלל

אם לא די ל"נאסא" בצרה האחרונה שפקדה אותה בשמיים, אנשי סוכנות החלל האמריקנית נאלצו להתמודד עם בעיה נוספת, שאינה כרוכה באובדן חיי אדם אך עדיין טורדנית - כמה שרתים של מעבדת ההנעה הסילונית (JPL) של נאסא נפרצו ביום שבת על ידי קבוצת האקרים, שביקשו למחות על מדיניות ארה"ב במפרץ הפרסי.
דפי אינטרנט בשרתים שהותקפו הוחלפו במסרים פוליטיים המבקרים את מדיניות ארה"ב בעיראק, על פי דיווח של חברת האבטחה הבריטית mi2g, שאושר על ידי דובר נאסא בראיון לאתר IDG.net. הדובר סרב למסור פרטים נוספים אך ציין כי השרתים שנפגעו הורדו מהרשת למשך ארבע שעות בעקבות המתקפה.

המתקפה החלה לאחר חצות

המתקפה על תשעה משרתי האינטרנט של המעבדה החלה קצת לאחר השעה חצות בליל ראשון ונמשכה כמעט שעתיים. מדובר בשרתים ששימשו להפעלת אתר המעבדה באמצעות מערכת ההפעלה סולאריס של סאן, על פי חברת mi2g.
מקור ההתקפה הייתה קבוצת האקרים לא מוכרת המתכנה "הדרדסים בטריפ" (Trippin Smurfs), על פי הדיווח. ההאקרים החליפו את אתר האינטרנט של ה-JPL בהודעה בה נכתב: "אומרים שהמלחמה בעיראק היא בלתי נמנעת…ואנחנו שואלים למה. מה תמנע המלחמה הזו? מדוע ארה"ב תוקפת את עיראק?".
על אף שהמתקפה על השרתים אירעה מספר שעות לאחר התרסקות מעבורת החלל קולומביה, עם כניסתה לאטמוספירה, בהודעה הקבוצה שפורסמה באתר לא הייתה כל התייחסות לאסון ולא ברור אם המתקפה בוצעה כתגובה לאסון ואם היא קשורה בו.
דובר נאסא סירב למסור אם המתקפה קשורה באסון ההתרסקות של קולומביה ולא גילה אם נגרם נזק נוסף למידע שאוחסן בשרתים, אך ציין כי אתרי האינטרנט של נאסא הם יעד קבוע למתקפות של האקרים. על אף שכיחותן של המתקפות, התקפות מוצלחות, שבהן שיבשו התוקפים את פעולת השרתים של נאסא הן יותר ויותר נדירות, ציין הדובר. לדבריו, "הפעם האחרונה בה הושחת אתר אינטרנט של נאסא הייתה ב-1997". נאסא משתפת פעולה עם רשויות אכיפת החוק בניסיון לאתר את עקבות התוקפים, אמר.

עומס על אתר נאסא

מאז אסון ההתרסקות, דפי אינטרנט רבים באתר הראשי של נאסא אינם נגישים או נטענים במשך זמן רב. הסיבה לכך אינה מתקפת האקרים אלא העניין של ציבור הגולשים. סוכנות החלל מתקשה להתמודד עם תעבורת המידע שנוצרה עקב מיליוני הגולשים שפנו לאתר בעקבות האסון, אמר הדובר. בעקבות עומס הפונים, חדלה נאסא להפעיל את האתר באמצעות שרת אינטרנט בודד, הממוקם במפקדת הסוכנות, ועברה להתבסס על שרתים מבוזרים המופעלים על ידי AT&T.
במקביל, נאסא השיקה איזור מיוחד באתר האינטרנט שמיועד לאיסוף עדויות מהציבור שעשויות לסייע בחקירת האסון, בו נהרגו שבעה אסטרונאוטים. סוכנות החלל קוראת לציבור לשלוח לאתר כל תצלום או קטע וידאו המתעדים את ההתרסקות. התכנים שיועלו לאתר אינם מיועדים לצפיית הגולשים. נוסף על כך, נאסא ממשיכה לעדכן על חקירת האסון באמצעות דף מיוחד שנפתח באתר האינטרנט של הסוכנות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
נאסא. הצרות לא רק בחלל
צילום: נאס"א
מומלצים