שתף קטע נבחר

 

משרד החינוך: הגנים הפרטיים לא ערוכים למלחמה

מנתונים שהוצגו בפני ועדת החינוך עולה תמונה מדאיגה: קיים מחסור חמור במערכות סינון למוסדות החינוך המיוחד, והמצב בחמישית מבתי הספר אינו ברור. שעת ה-שי"ן מתקרבת, אך טרם הוחלט אם התלמידים יישארו בבית

רוב גני הילדים הפרטיים שבפיקוח המועצות המקומיות אינם ערוכים למלחמה עם עיראק. כך התברר בדיון שנערך בשעות הצהריים (יום ב') בוועדת החינוך של הכנסת.
במהלך הדיון ביקש ח"כ איתן כבל, בעצמו אב לשתי בנות, להבין מהם האמצעים בהם נקט משרד החינוך לקראת המלחמה הצפויה. הוא דרש לדעת, למשל, האם תורגל שימוש במסכות הגנה על-פי חתך גילאים. אולם מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, וראש מחלקת מיגון בפיקוד העורף, אלוף-משנה אילן בוכבינדר, לא יכלו לספק תשובות ברורות.
תירוש הסבירה בדיון כי משרד החינוך אינו מעורב בנעשה בחינוך הפרטי. היא קראה להורים לגלות עירנות, ולראשי המועצות לקחת אחריות.

פערי מיקלוט, מחסור במערכות סינון

מהנתונים שהוצגו בפני ועדת החינוך עולה כי קיים מחסור חמור במערכות סינון מרכזיות למרחבי המיגון שבמוסדות החינוך. כיום מותקנות מערכות כאלה רק ב-41 מתוך 964 בתי הספר וגני הילדים של מערכת חינוך המיוחד.
ב-20 אחוזים מכלל בתי הספר לא ידוע כלל אם קיימים מקלטים או מרחבים מוגנים. במגזר הבדואי הבעיה קשה אף יותר: התלמידים במגזר פזורים וחלקם לומדים באוהלים. אם תתקבל הנחיה מפיקוד העורף, יופסקו הלימודים לאלתר בכל המגזר.
מנכ"לית משרד החינוך אמרה כי אין במלאי מסננים, וכמות המערכות שניתן להרכיב בזמן נתון היא מוגבלת. במשרד הינחו את מוסדות החינוך להשלים את התקנת המסננים בהקדם האפשרי.
יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אילן שלגי (שינוי), הביע דאגה לנוכח הפערים הקיימים בין האזורים השונים בתחום המקלטים, וקרא למצוא בדחיפות פתרון להשלמת התקנת המסננים.

מי יגיע לבית הספר?

במשרד החינוך נערכים לארבעה תרחישים אפשריים: קיום לימודים סדירים, ללא מעורבות כלשהי של ישראל במערכה; קיום לימודים סדירים, עם אפשרות לנפילת טילים בשטח ישראל ללא התרעה מוקדמת; ביטול הלימודים, וזאת על-פי הוראת משרד החינוך והנחיות פיקוד העורף; קיום לימודים בכפוף לתפוסת המיגון במקלטים.
אם יוחלט על האופציה האחרונה, מספר התלמידים שיגיעו לכל מוסד חינוך יהיה בהתאם לתפוסת המקלט שנמצא בו. במקרה זה, סדר העדיפויות נקבע מראש, כאשר הראשונים שיידרשו להגיע לבית-הספר הם הלומדים במערכת החינוך המיוחד, ואחריהם תלמידי כיתות א' ו-י"ב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך אתר פיקוד העורף
מה עושים עם הילדים? (אילוסטרציה)
צילום: מתוך אתר פיקוד העורף
מומלצים