שתף קטע נבחר

נהג מונית שסירב להפעיל מונה נקנס ב-5,000 ש'

הנהג אף חוייב לפצות באופן אישי את הנוסע בסך של 500 שקל, לאחר ש-300 מטר מתחילת הנסיעה הוריד אותו לאחר שזה ביקש להפעיל מונה בטענה כי "הנוסעים מקפחים את פרנסתו"

בית משפט השלום בתל אביב גזר קנס של 5,000 שקלים על נהג מונית מחולון שסירב לבקשתו של נוסע להפעיל מונה, ואף הורה לו לרדת מהמונית.
שופט בית משפט השלום בתל אביב, ישראל ויטלסון, חייב את נהג המונית לפצות את הנוסע באופן אישי בסך 500 שקלים נוספים ופסל אותו מלהחזיק ברשיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים על תנאי למשך שלוש שנים. השופט חייב בנוסף את נהג המונית לחתום על התחייבות נוספת בסך 10 אלפים שקלים להימנע מלעבור עבירה דומה במשך 3 שנים.
מהכרעת הדין עולה, כי נהג המונית הסיע בנסיעה מיוחדת ("ספיישל") את הנוסע משדה התעופה בן גוריון לרמת גן. לפני תחילת הנסיעה פנה הנוסע לתחנת המוניות בשדה התעופה וביקש להזמין מונית שבה הנהג לא מעשן.
נהג המונית לא הפעיל מונה במהלך הנסיעה, ולטענת הנוסע - מיד בתחילתה פנה אליו ותבע לדעת מדוע ביקש להזמין נהג מונית שלא מעשן והוסיף כי "נוסעים מכתיבים לו כיצד לחיות".
לבקשת הנוסע כי יפעיל את המונה, התפרץ נהג המונית בצעקות כי "הנוסעים מקפחים את פרנסתו" וסירב להמשיך ולהסיע את הנוסע ליעד שביקש. נהג המונית עצר את המונית כ- 300 מטר מתחנת המוצא, הוציא את המזוודה של הנוסע מתא המטען וציווה עליו לצאת מהמונית.
מהכרעת הדין מתברר עוד, כי נהג המונית התנפל על הנוסע, חטף מידו את כרטיס הנסיעה וקרע אותו. הנוסע נאלץ לחזור ברגל כ-300 מטרים כאשר הוא נושא את מזוודתו לתחנת המוניות בשדה התעופה.
ממשרד התחבורה נמסר, כי בעקבות ריבוי מקרים בהם נהגי מוניות מסרבים להפעיל מונה החליט משרד התחבורה לאחרונה להחמיר עם נהגי המוניות ולתבוע גם פיצוי אישי למתלוננים.
על פי החוק, נהג מונית חייב להפעיל מונה לבקשת הנוסע, ואם הוא לא עושה כך ניתן להתלונן נגדו במשרד התחבורה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אזולאי
מונית. חובה להפעיל מונה
צילום: מאיר אזולאי
מומלצים