שתף קטע נבחר

אכילה בשביל שניים? זה לא בריא

מחקר חדש מוכיח כי אכילה מוגזמת בהריון לא רק שאינה נחוצה, היא אף מזיקה לעובר

אם יש מישהי שעדיין מאמינה שאשה הרה צריכה "לאכול בשביל שניים", בא מחקר חדש שנערך בבית החולים סנט תומס שבלונדון, ומוכיח שלא רק שאין זה נכון - זה אפילו מסוכן לתינוק.
על פי המחקר, אמהות שהתפריט שלהן הורכב מ-20 אחוזי שומן רווי, שנמצא בחמאה, חלב, ביצים ובשר, גרמו לעלייה מעל המותר ברמת הכולסטרול בדמו של התינוק. מצב זה עלול לסכן אותו בעתיד ולגרום לו לחלות במחלות לב, לחץ דם גבוה וסוכרת.
המחקר, שבדק במשך חמש שנים כבשים וחולדות הרות, הוא הראשון שקובע כי בריאות העובר תלויה במידה רבה בתזונת האם. החוקרים סבורים כי ניתן להסיק ממנו מסקנות גם לגבי בני אדם.
"נשים רבות סבורות שעליהן לאכול במהלך ההריון עבור שניים, אך למעשה, אשה בהריון צריכה תפריט מאוזן, בתוספת כ-150 עד 300 קלוריות ביום", אומרת חנה לשם, דיאטנית קלינית. "הקלוריות הנוספות יכולות להיות בצורת דגני בוקר עם חלב, כריך גבינה או יוגורט פירות, מזונות העשירים בסידן, או שתי מנות פרי המכילים ויטמינים".
כללית, מומלץ לאשה לצרוך עשרה אחוז שומן רווי ובשום אופן לא להכפיל את צריכתו. מעשית זה אומר אכילה של מנה אחת של כ-200 גרם עוף או הודו, ולא בשר בקר שמן או איברים פנימיים שמכילים שומן רווי רב, או חמאה. מומלץ לאכול דגנים מלאים או דגני בוקר המכילים סובין ועשירים בוויטמינים ומינרלים, וכן להרבות באכילת פירות וירקות. "חוץ מזה, חשוב מאוד לצרוך סידן בהריון, כדי שמאגרי הסידן בגופנו לא יידלדלו. גם לסיבים תזונתיים יש חשיבות רבה, כי הם מונעים עצירות, ששכיחה בגלל תוספי הברזל, וכמובן ויטמינים שחיוניים לגופנו", אומרת לשם.
ועוד משפט חשוב לסיום: אשה בהריון אמורה להוסיף למשקלה בין 11 ל-15 ק"ג. די לה בתפריט מאוזן הכולל 1,800 קלוריות ביום, ועשרה אחוז שומן רווי. אבל אם בתחילת ההריון היא סבלה מעודף משקל, מוטב שתסתפק בעלייה של תשעה ק"ג בלבד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלין פריש
בהריון? אל תנצלי את המצב ותבלסי
צילום: אלין פריש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים