קפיצה זריזה למקסיקו
שלושה מתכונים מקסיקניים ב-20 דקות עבודה: סלסה, גוואקמולה ואמפנדס. ויש גם בונוס: צ'ורוס מטוגן ומתוק עם סוכר וקינמון

פתגם פולני נודע גורס ש"מה שלא מתוק כמו גפילטע, כנראה חריף כמו הגיהינום". אל תאמינו לפולנים, הם לא יודעים על מה הם מדברים, לא כשהנושא הוא אוכל מקסיקני. ניתן לשלוט במידת החריפות של האוכל באמצעות שימוש בפלפלים מסוגים שונים, החל בסתם גמבה אדומה וכלה בפלפל חלפינו, פלפל ירוק

קטן ובשרני, בעל מידת חריפות בינונית.

 

המטבח המקסיקני מבוסס בעיקר על הטורטיה - סוג של פיתה עיראקית דקיקה ופריכה שעשויה מקמח תירס לבן, שלא גדל בישראל. ניתן לקנות את הטורטיה מוכנה כמעט בכל סופרמרקט. מרכיב עיקרי נוסף הוא רוטב הסלסה. כמו הריקוד הסוער גם הרוטב הזה הוא חגיגה לעיניים וגם בפה. הוא מורכב מתערובת צבעונית למדי של עגבניות אדומות, בצל, פלפל חריף, מיץ לימון וחומץ. וגואקאמולה - ממרח עשיר המובסס על אבוקדו וירקות.

 

אתם יכולים להיות רגועים. מלבד היותו טעים להפליא, האוכל המקסיקני מהיר ופשוט להכנה. הפעם נתכבד בשלושה מתכונים זריזים:

 

סלסה מהירה

 

כמה זמן: 5 דקות ולא שנייה יותר

 

החומרים (ל-2 כוסות רוטב):

12 עגבניות אדומות בשלות

2 שיני שום גדולות

1 בצל בינוני חתוך גס

2 פלפלי חלפניו כבושים (אבל גם פלפל חריף רגיל יעשה את העבודה - ושיסלחו לנו המקסיקנים)

מיץ מ-1/2 לימון, או 2 כפות חומץ

¼ כוס כוסברה קצוצה

2 כפות קטשופ

מלח

סוכר

 

אופן ההכנה:

  • קוצצים את כל המרכיבים במעבד מזון. מתבלים במלח ובסוכר.

 

 

גוואקמולה

 

עשו טובה לעצמכם ואל תשמרו את הממרח הזה יותר מידי זמן. הכי טוב לאכול אותו טרי.

 

כמה זמן: 10 דקות וזהו.

 

החומרים:

2 אבוקדו בשלים, קלופים ומרוסקים

1 בצל סגול, קצוץ דק

1 עגבניה

1 גמבה

1 פלפל ירוק (לא חריף)

2 בצלים ירוקים, ללא החלק הלבן

1/4 כוס כוסברה, קצוצה

מיץ לימון

שמן זית

מלח

 

אופן ההכנה:

  • קוצצים את כל הירקות ומערבבים עם האבוקדו. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית והמלח.

 

 

אמפנדס של ארוחת בוקר

כיסון בצק מטוגן ממולא רק טוב. תנו לעצמכם דרור ומלאו בו ככל העולה על רוחכם. הנה אפשרות אחת

 

כמה זמן: 20 דקות למעדן

 

החומרים (8 מנות): 

 יחידות בצק מוכן לאמפנדס (להשיג בסופרמרקטים הגדולים)

3 כוסות שמן לטיגון + 3 כפות

2-3 נקניקיות צ'וריסוס או קבנוס, חתוכים לקוביות

1 בצל סגול, קצוץ

2 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות

2 עגבניות בשלות, קצוצות

2 פלפלי חלפיניו (לא יפרוץ משבר מדיני עם מקסיקו, אם תחליפו בפלפל חריף מצוי)

1/4 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים את הנקניק ומטגנים עד שמקבל צבע שחום ויפה. מוסיפים את שאר הירקות מלבד הכוסברה וממשיכים לבשל כ-6 דקות עם מכסה.
  2. בסיר מחממים את שאר השמן.
  3. בינתיים: במרכז הבצק מניחים 1/8 מהמילוי. מרטיבים את קצה הבצק, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים היטב בעזרת מזלג. מחוררים בעדינות לאורך הכיסון.
  4. מטגנים 2 דקות עד להזהבה. סופגים את שאריות השמן בעזרת נייר סופג.

 

 

צ'ורוס

 

כמה זמן: 20 דקות לסיאסטה

 

החומרים (ל-4 מנות):

1 כוס קמח

100 גרם חמאה

3 ביצים

 כוס מים

מלח

שמן לטיגון

להגשה:

סוכר וקינמון

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מרתיחים את המים, החמאה והמלח. מוסיפים בבת אחת את הקמח וטורפים עד שהתערובת חלקה.
  2. בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים תוך כדי טריפה לסיר.
  3. מעבירים לשק זילוף עם צנתר רחב (ניתן להשתמש גם בשתי כפות טבולות בשמן).
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מזליפים לסיר את הבצק ברצועות של 10 סנטימטרים.
  5. סופגים את שאריות השמן בנייר סופג ומגלגלים בתערובת של סוכר וקינמון.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה קפיצה זריזה למקסיקו
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד