שתף קטע נבחר

281 אלף מובטלים באפריל

גם באפריל נותר שיעור האבטלה במשק ברמה הגבוהה של 10.8% מכוח העבודה האזרחי. ישראל במקום השני בדירוג האבטלה של כל מדינות המערב, אחרי ספרד

גם בחודש אפריל נותר שיעור האבטלה במשק ברמה הגבוהה של 10.8% מכוח העבודה האזרחי, שמשמעותו כ- 281,400 מובטלים. שיעור האבטלה באפריל היה דומה לזה שנרשם ברבעון הראשון של השנה וגבוה ב- 0.5% משיעור האבטלה הממוצע בכל השנה שעברה. כך מתברר מנתוני התעסוקה שמפרסמת היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי שיעור האבטלה הממוצע בארבעת החודשים הראשונים של השנה גבוה בהרבה מזה שנרשם במשק בשנים הקודמות: 9.4% מכוח העבודה האזרחי בשנת 2001 ו-8.8% בשנת 2000.
נתוני האבטלה המעודכנים אינם גבוהים רק ביחס לנתוני העבר במשק הישראלי, אלא גם ביחס למקובל במדינות שאליהם רוצה ישראל להשתייך. למעשה, הנתונים שמפרסמת היום הלמ"ס מציבים אותנו במקום השני הלא מכובד בטבלת האבטלה של כל מדינות המערב, אחרי ספרד (11.2%). שיעור האבטלה הממוצע ב- 15 מדינות האיחוד האירופי הסתכם בשנה החולפת ב- 7.6%, ואילו ברוב 30 המדינות המתועשות בעולם (OECD) הסתכם אשתקד שיעור האבטלה הממוצע ב- 6.8%.
הנתון שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הוא נתון של מגמת האבטלה, ולא נתון מקורי המתקבל מסקרי כוח אדם, שעורכת הלמ"ס אחת ל- 3 חודשים. בחודשיים שבין כל סקר מפרסמת הלמ"ס רק את נתוני המגמה, שהם מעיין אומדנים לנתוני האבטלה עצמם.
לדברי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, האומדנים החודשיים מבוססים רק על כשליש מהמדגם הרבעוני, ולכן טעויות הדגימה בהם גבוהות יותר מאשר באומדני האבטלה בסקרים עצמם. זאת בנוסף לעובדה שהסדרות הכלכליות, ובכלל זה גם נתוני האבטלה, מתאפיינות באי סדירות גבוהה, בין השאר כתוצאה מאירועים ביטחוניים. דבר זה בא לידי ביטוי בתנודתיות גדולה מחודש לחודש, וכתוצאה מכך נוצר קושי לאמוד ולנתח את המגמה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ידיעות אחרונות
הפגנת מובטלים
צילום: ידיעות אחרונות
מומלצים