שתף קטע נבחר

מזכרת בתיה וקריית עקרון לא יאוחדו עם רחובות

החלטת משרד הפנים התקבלה באזור הקלה. אריק חדד: "באיחוד עם מזכרת בתיה יש פוטנציאל חיובי לשני היישובים". דוברת מזכרת בתיה: נלמד את פרטי ההחלטה ונחליט כיצד לנהוג

החלטת משרד הפנים כי היישובים קרית עקרון ומזכרת בתיה לא יאוחדו עם רחובות התקבלה בהקלה בשלושת היישובים. על פי ההחלטה, לא תאוחד רחובות עם יישוב נוסף, ואילו קרית עקרון ומזכרת בתיה יאוחדו ליישוב אחד. בקרית עקרון מתגוררים כיום כ- 10,000 תושבים ובמזכרת בתיה כ- 7,500 תושבים. ראש מועצת קרית עקרון, אריק חדד, הביע קורת רוח על ההחלטה. "אני חושב שבאיחוד עם מזכרת בתיה יש פוטנציאל חיובי ומנוף לפיתוח שני היישובים. אני לא מקבל את הגישה של פוליטיקאים הפוחדים מהתמודדות האישית שלהם באיחוד כזה. כבר לפני שבע שנים הצעתי להתאחד, ולדעתי זו האלטרנטיבה הטובה ביותר. בעניין ההבדלים בין שני היישובים, אני חושב שהסיפור של מושבה ותיקה ומעברה נגמר לפני שנים רבות. הפער בין שני היישובים הצטמצם מאד גם בנדל"ן וכן בהרכב הסוציואקונומי של התושבים. בכל עיר שמכבדת את עצמה יש כל מיני רובעים, ובכל מקרה, הכיוון של שני היישובים הוא בנייה צמודת קרקע, ויש פיתוח אינטנסיבי. אני רואה באיחוד ניצחון. לא היססתי מההתחלה, ולכן הצעתי אלטרנטיבות של איחוד בינינו".
איך אתה רואה את היישוב המאוחד?
"תהיה לו מועצה אחת. יש להניח שהמועצה תוקם, למשל, בבילו סנטר, ותשרת את שני הישובים. אצלנו יש תפקידים שאין בקרית עקרון, כמו מזכיר ומנהל מחלקת חינוך. מי שמכהן בתפקידים במזכרת בתיה יוכל להמשיך עד שיוצאו מכרזים לכל התפקידים. בתפקידים חופפים יצטרכו לקיים הסבות מקצועיות ושינויים בהדרגה בליווי משרד הפנים. אין זו מהפכה של יום אחד, אלא מהפכה שתימשך קדנציה שלמה. קודם כל יוחלט על ראש מועצה, והאתגר של הרשות יהיה דרך לאחד את המנגנונים בהדרגה".
"בד בבד", מוסיף חדד, "צריך לזכור שכבר כיום יש לשני היישובים כמה גופים משותפים כמו הוועדה לתכנון ערים זמורה ואיגוד ערים לאיכות סביבה דרום יהודה. מלבד זאת, בשני היישובים עוסקת בפינוי האשפה חברה פרטית, אצל אותו קבלן. יש לנו ניסיון משותף ועבודה משותפת, והצלחת האיחוד הוא עניין של מנהיגות נכונה. זה יכול להיות מנוף לא רגיל. אני מציע לקחת את זה כמציאות חדשה ולבנות יישוב מדהים.
"אני מאמין באפשרות לבנות יישוב גדול מבוסס כלכלית עם חיסכון של שמונה מיליון שקל בשנה, יישוב שיאפשר דיור צעירים עם רזרבות קרקע. הישוב יכול לפתח מערכת חינוך מצוינת, כי בשני הישובים השקענו בחינוך. יישוב בגודל שלנו הוא אופטימלי למערכת חינוך טובה. בה בעת נשמור כל אחד על הייחוד שלו ולכל יישוב יהיה ייצוג במועצה".
משמעות האיחוד היא גם פיטורי עובדים בשתי המועצות?
"להערכתי, עובדים אינם צריכים לחשוש, כי שתי הרשויות הקפידו להחזיק עובדים מעטים. יש אולי חמש משרות של בכירים, למשל גזברים ומנהלי רווחה, שבהם יש חפיפה ואפשר למצוא להן פתרון. בהנחה שהיישובים יתפתחו יותר בעתיד זה יכסה את עצמו".
ראש מועצת מזכרת בתיה, רפי סוויסה, הביע בעבר את רצונו להישאר יישוב עצמאי ולא להתאחד עם קרית עקרון. יחד עם זאת ציין השבוע מקורב לסוויסה כי בין ראש מועצת מזכרת בתיה לאריק חדד קיימים יחסים טובים וכי בכוונתו של סוויסה להתמודד על ראשות האיחוד. דוברת המועצה, גלית גנדלמן: "ראש המועצה נמצא כרגע בכנס בחו"ל כשישוב נלמד את פרטי ההחלטה ונתייחס לדברים".
דובר עיריית רחובות, צבי אייל: "רחובות תישאר עצמאית כמו שביקשנו. לא היינו שותפים להליך האיחוד ואנחנו שמחים על החלטת הוועדה".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: האתר הרשמי של רחובות
רחובות. בינתיים נשארת עצמאית
צילום: האתר הרשמי של רחובות
מומלצים