שתף קטע נבחר

אוכל שאריות

אורז מטוגן (שנשאר מהאוכל של אמא בשבת), תפוחי אדמה אפויים (עם שקיקי התבלין שנשארו מהפיצה) וכדורי שוקולד שיכורים (מעוגה מוכנה). דרור פינטו מאלתר ב-20 דקות עבודה

בדיוק נכנסתי הביתה מהעבודה כשהטלפון צילצל. מעברו השני של הקו היו החברים מהצבא, שהודיעו שהם מצטערים אבל הם נתקעו בפקק ויאחרו לארוחה החגיגית שאליה הזמנתי אותם. אותה ארוחה חגיגית ששכחתי ממנה לגמרי.
פתחתי את המקרר וגיליתי שנותרו בו רק שאריות של מצרכים שבהם השתמשתי למחצה או ששכחתי מהפעם האחרונה שעישיתי ניקיון יסודי במטבח (ומתי זה היה בכלל?).
כמו במצבים של חיים או מוות דרשתי מעצמי למצוא מוצא לבעיה שהראש המפוזר שלי הכניס אותי לתוכה. במשך שנים אני מפציר באזניהם של אותם חברים, שהם "פשוט חייבים לבוא לאכול אצלי איזה פעם". וכשהגיע הזמן לפדות את ההזמנה הם תופסים אותי במערומי.
ניסיתי לחשוב על כל המסעדות שאני מכיר, היכולות לשגר לביתי כמות ראויה של מזון איכות. ראיתי איך אני מספיק להעביר את האוכל מקופסאות הקרטון לסירים ולהשמיד את הראיות לפני שכולם מגיעים, ועוד לקצור מחמאות על מנות שאני בכלל לא בישלתי.
תחושת בושה מלאה אותי על המזימה שתכננתי לבצע. וגם הבנתי שהשליח בחיים לא היה מצליח להגיע אלי לפני שהאורחים נכנסים.
כאקט של ייאוש, כמו אסיר שטוען שהוא חף מפשע, שנייה לפני שהוא מוצא להורג, ניסיתי להכין משהו אכיל מכל השטויות שכמעט נרקבו לי במקרר. למרבה הפלא זה הצליח מעל המצופה. ארוחת גורמה לא הייתה שם, אבל כולם אכלו וביקשו עוד.
שאריות אורז לבן של אמא וכמה ירקות הפכו לאורז מטוגן לתפארת, התבלין של הפיצה שידרג כמה תפוחי אדמה עלובים שנשכחו בארון, כמה ביצים ומעט נקניק הפכו לפריטטה ועוגה קנויה הושקתה באלכוהול והפכה לקינוח למבוגרים.

אורז מטוגן



כמה זמן: 10 דקות גג



חומרים (2 מנות):

2 כוסות אורז לבן מבושל, קר (שנשאר מהאוכל של אמא בשבת)
6 כפות שמן צמחי (שמן סויה או שומשום)
2 ביצים גדולות
סלסלת פטריות יער או שמפניון טריות
2 פלפלים אדומים גדולים (שקנינו בסופר כדי להרגיש בריאים)
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר, או 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון יבש
4 בצלים ירוקים, קצוצים
5 כפות רוטב סויה (שנשאר מהטייק אווי של הנודל'ס)

וכך תעשו:

1. טורפים את הביצים עם כף רוטב סויה.
2. מחממים 3 כפות שמן בווק, מגירים את הביצים ומטגנים חביתה. מקפלים את הקצוות שלה תוך כדי טיגון לקבלת ריבוע. מוציאים את מהמחבת וחותכים לרצועות.
3. מחממים עוד 3 כפות שמן בווק, מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הירקות ומאדים 2 דקות.
4. מוסיפים את האורז, רצועות החביתה, הבצל ורוטב הסויה שנשאר, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.

תפוחי אדמה מתובלים



כמה זמן: 20 דקות בול



חומרים:

תפוחי אדמה (רצוי קטנים עם הקליפה)
שקיקי תבלין (שנשארו מהפיצה) או אבקת מרק פטריות (שנשאר מהחורף)
שמן זית (שנמצא בדירה עוד מהדייר הקודם)
מלח, פלפל
מים

הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שמתרככים למחצה. (מזלג צריך לחדור דרכם אבל לא לגמרי בקלות). מסננים מהמים.
3. אם תפוחי האדמה גדולים, חותכים אותם לקוביות. אם הקטנים פשוט חוצים אותם לאורך. מתבלים בתבלין לפיצה, מלח ומזליפים שמן זית.
4. מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה.

כדורי שוקולד שיכורים



כמה זמן: 15 דקות וזהו



חומרים:

עוגת הבית מוכנה, או עוגת שוקולד ישנה של אמא
חפיסת שוקולד (100 גרם)
100 גרם חמאה (אפשר גם מרגרינה)
1/3 כוס ברנדי או שתי כפיות נס קפה ממומסות בוודקה
מעט חלב

הכנה:

1. מפוררים ביד או במזלג את שאריות העוגה.
2. בסיר כפול ממיסים את השוקולד עם החמאה. כשהתערובת חלקה מוסיפים את האלכוהול.
3. יוצקים את הבלילה על פירורי העוגה ומערבבים בעזרת הידיים. אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף עוד מעט חלב או חמאה. יוצרים כדורים ומקררים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שאריות וכמה ירקות יהפכו למעדן מטוגן
עוגת יבשה וקצת שוקולד יגדלו לכדורים שיכורים
ותפוחי אדמה ישחימו בתנור
מומלצים