שתף קטע נבחר

מבשלים בקפה

כנפי עוף ברוטב ברביקיו וקפה, עוגיות בטעם קפה וגרניטה צוננת של קפה, כמובן, ותפוזים. דרור פינטו מכין אוכל ב-20 דקות ומגלה עתידות

פגשתי אותה לפני חצי שנה ברחוב ישן ביפו. בכניסה לביתה הוצבו עשרות עציצים בכדי חרס חומים. מקצתם ידעו ימים טובים יותר. מעולם לא האמנתי בקוראים בקפה וכך גם לא בקוראים ביד, בקרחת או בשאר הסוגים של מגדי עתידות. בחיי הקצרים נתקלתי בכמה וכמה טוענים ליכולות, אך מעולם לא חשתי כל סוג של כוחות מיסטיים או חזיונות. מעולם לא האמנתי שיש מישהו שיכול לחזות את העתיד, עד שפגשתי את אותה האשה מיפו.
זה היה במהלך ראיון שערכתי לצורך כתבה, שצצה מידי ראש השנה בעיתון זה או אחר בנושא ההפתעות המצפות לפוליטיקאים אנשי צבא וכוכבים במהלך השנה הבאה.
הקשבתי בזלזול מופגן לכל מה שהיא סיפרה לי. על איך הסכם שלום ייחתם וייכשל ועל מפלגות שתעלה ותרדנה. גם על הזוג הנוצץ הבא שיודיע על גירושיו היא ספירה לי. היא סיפרה ואני רשמתי הכל בפנקסי מבלי להפנים דבר, כמו מכונה.
ההפתעה הגדולה הכתה בי דווקא בסוף אותו ראיון מייגע. כבדרך אגב שלחה יד לעבר כוס הקפה הגרוע שהגישה לי בתחילת מפגשנו. מבלי להסיר את עיניה מהכוס, ולו לרגע, החלה לספר לי פרטים על חיי, וגם כאלה שאיני יודע.
בעודי מחייך לעברה כמעיין מחווה של נימוס החל ליבי לפעום בחוזקה. היתרון הגדול בראיון, להבדיל משיחה, הוא שהמראיין משאיר את עצמו מחוץ לתחום. וכשהיא החלה לחשוף פרט אחר פרט אודות חיי כך חצתה יותר ויותר את הגבול שניסיתי להציב.
את הפרטים שהיא גילתה לא אספר, כפי שהיא סרבה לגלות איך היא יודעת אותם. "הכל בקפה", היא אמרה, "הכל נמצא בקפה".
השבוע נשבע בכנפי עוף ברוטב ברביקיו וקפה, נקנח בעוגיות בטעם קפה ונרווה צמאונינו בגרניטה צוננת של קפה, כמובן, ותפוזים.

גרניטה מהירה מקפה ותפוזים



כמה זמן: 3 דקות לתענוג קריר



חומרים (ל-2 מנות):

1 כוס שמנת מתוקה (או חלב לגרסה רזה יותר)
1 כוס קפה ( שחור, או פילטר) חזק מאוד, מצונן
¼ כוס ליקר גרנד מרינייה (או כל ליקר תפוזים אחר)
4 כפות אבקת סוכר
3 כוסות קרח כתוש

הכנה:

טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר חזק, מוזגים לכוסות מקוררות ומגישים.

כנפי עוף ברוטב ברביקיו וקפה



כמה זמן: עשרים דקות ולפה



חומרים (ל-2 מנות):

10 כנפי עוף, נקיות מנוצות, עם עור

לרוטב:

½ כוס חומץ תפוחים
1 כף סוכר חום
¼ כוס קפה פילטר חזק, אספרסו או נס קפה מאיכות טובה
¼ כוס רוטב ווסטרשייר (קונים מוכן בסופר)
1 כוס קטשופ
½ כפית חרדל

הכנה:

מחממים תנור לחום גבוה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומכסים את הכנפיים. מסדרים אותן בתבנית רחבה שכוסתה ברדיד אלומיניום. צולים בשליש העליון של התנור במשך כ-15 דקות. אם הכנפיים לא שחומות מספיק ניתן לצרוב אותן בגריל של התנור מספר דקות. טיפ: כדי להיפטר מהנוצות המעצבנות שעל הכנפיים, העבירו אותן מספר פעמים מעל להבה.

עוגיות קפה ואגוזי לוז



כמה זמן: רבע שעה ולא דקה יותר.



חומרים (ל-15 עוגיות):

2 כוסות קמח תופח
½ כפית סודה לשתייה
150 גרם חמאה מומסת
150 גרם אגוזי לוז, טחונים
3/4 כוס סוכר חום כהה
1 כף אבקת נס קפה באיכות טובה

הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (150 מעלות צלזיוס).
2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, סודה לשתייה, נס קפה, אגוזים וסוכר). מוסיפים את החמאה.
3. משטחים כדורים בגודל כדור פינג-פונג על תבנית אפייה משומנת ואופים כ-10 דקות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
"הכל נמצא בקפה"
צילום: גבי מנשה
מומלצים