שתף קטע נבחר

קטנות, מתוקות ומלאות חמאה

שקדים, קוקוס-תפוז ושוקולד צ'יפס. דרור פינטו מכין עוגיות ב-20 דקות ומזכיר את כלל המפתח באפייה: לעולם אל תשוחחו בטלפון כשהעוגיות בתנור

יש משהו בעוגיות, יותר מאשר בעוגות ובשאר קינוחים, שמדבר לכולם. תראו, למשל את ההולנדים, איך כבר מזמן הם כבשו את העולם עם עוגיות החמאה הפריכות והנימוחות שלהם. הם אפילו ביססו כלכלה שלמה על ההמצאה המתוקה. קראתי פעם באיזה מאמר שההולנדים נוהגים להגיש עוגיה אחת לכל אורח הפוקד את ביתם. ויסלחו לי כל ההולנדים אם איני מדייק בפרטי המנהג הזה, אבל אני לגמרי יכול להבין מדוע הם בוחרים לשמור את העוגיות האלה לעצמם. ושלא יעשו לנו טובות. לצערם של ההולנדים, ולשמחתנו, הישראלים, גם אנחנו כבר תפסנו את השיטה.
עוגיות חמאה מקבלות את השארם שלהן בזכות העובדה שהן מבוססות על חמאה. וזה ההבדל בין שאר העוגיות הקנויות שאורבות לנו במדפי הסופרמרקטים. כי בניגוד לדבר האמיתי, החקייניות הקנויות מבוססות על מרגרינה. והאבסורד הכי גדול הוא שישנם אנשים נלוזים שמחלפים במצח נחושה את החמאה במרגרינה, גם כשהם אופים לעצמם עוגיות בבית. אם זה היה תלוי בי הייתי גוזר עליהם עונש מאסר עולם עם עבודת פרך, ועד אחרון ימיהם ייאפו עוגיות.
לפני שנפשיל שרוולים שימו לב לכלל המפתח לאפיית עוגיות מוצלחת, כפי שלמדתי על בשרי: לא משנה אם מלחמה כוללת תפרוץ במזרח התיכון או אסטרואיד ענק יתקרב לכדור הארץ, לעולם אל תשוחחו בטלפון בזמן שאתם אופים עוגיות. תמיד, אבל תמיד שוכחים אותן והן נשרפות.
השבוע נכין עוגיות שקדים (בשביל התה עם סבתא), עוגיות קוקוס ותפוז (בשביל הויטמינים) ועוגיות שוקולד-צ'יפס (בשביל הנשמה).

עוגיות שקדים

כמה זמן? 15 דקות להנאה מושלמת.



חומרים (20 עוגיות):

400 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
כוס קמח לבן
1 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית שקדים
גרידת לימון
2 ביצים
300 גרם חמאה

הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס).
2. מערבבים את כל החומרים. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
3. מסדרים בתבניות ואופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתבקעות וטרם הזהיבו.

עוגיות תפוז וקוקוס



כמה זמן: 20 דקות גג



חומרים (25 עוגיות):

2 כוסות קמח לבן
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
ביצה
מעט מלח
קליפה מגוררת מתפוז שלם
1 כף ליקר גרנד מרנייה
½ כוס קוקוס טחון
נייר אפייה

הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס).
2. מערבבים את הקמח, הקוקוס, הסוכר, המלח וגרידת הלימון. מוסיפים את החמאה, הליקר והביצה ולשים עד שהבצק גמיש ואחיד. ביום חם כדאי להכניס למקרר למשך שעה (או במקפיא, עטוף בניילון נצמד, למשך 10 דקות).
3. מרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי כחצי ס"מ (בערך, לא צריך סרגל). קורצים עיגולים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
4. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

עוגיות שוקולד צ'יפס

אין, פשוט אין על העוגיות האלה.

כמה זמן: 15 דקות בול



חומרים (15 עוגיות):

1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר לבן
2/3 כוס סוכר חום
1 ביצה
100 גרם חמאה, רכה
מעט מלח
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר

הכנה:

1. מקציפים את הסוכר הלבן, החמאה והביצה עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הווניל, הסוכר החום, הקמח, המלח ואבקת אפייה. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
2. קוצצים בסכין את השוקולד, אוכלים קצת, ומערבבים את השאר עם הבצק.
3. בתבנית עם נייר אפייה יוצקים שתי כפיות מהעיסה עבור כל עוגיה. (אל דאגה הן משתטחות קצת לבד).
4. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס (בינוני גבוה) עד שהעוגיות מזהיבות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
בניגוד לדבר האמיתי, החקייניות הקנויות מבוססות על מרגרינה
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים