שתף קטע נבחר

שלושה שוקולדים מהירים

בומב עם דובדבנים, עוגה מנצחת ופונדנט. דרור פינטו מאמין למחקרים שאומרים שהמתוק הזה רק יעשה אותו בריא וחטוב יותר

הדבר הבאמת חשוב שעשה קולומבוס, היה להביא את השוקולד לאירופה. מאז, העולם כולו התמכר. תחילה עשו ממנו משקה ורק מאוחר יותר למדו להפוך אותו לדברים יצרתיים באמת.

 

בשנים האחרונות דיברו בעיקר על הנזקים שגורם השוקולד לגוף שלנו: אמרו שהוא משמין, עושה חצ'קונים, הורס את השיניים ומכיל כמויות לא בריאות של קפאין. אני, באופן אישי, מעדיף לקרא ולתייק בזיכרון רק את המחקרים שטוענים שאכילה מרובה מהחטא המתוק הזה דווקא תהפוך אותי לבריא וחטוב יותר. למרות שברוב המקרים, מי שמממן אותם הן חברות המזון.

 

פעם, כשבאו לביתנו אורחים, הם היו מביאים בונבוניירה מקושטת - מהסוג הזה שקונים בקיוסקים ביפו בשבת בצהריים, כשמחליטים לנחות ללא הודעה מראש. בדרך כלל הבונבוניירה הזו, שתאריך התפוגה שלה עבר שנה קודם לכן, הייתה נשמרת באריזתה ומאופסנת במזווה עד לפעם שאנחנו יצאנו לביקור פתע אצל מישהו אחר ולא רצינו לבוא בידיים ריקות.

 

לפעמים נדמה היה שבישראל הייתה רק בונבוניירה אחת פשוט עברה לה מיד ליד. וכשהתגנבנו למטבח כילדים ופתחנו את הבונבוניירה, היא בדרך כלל הכילה פרלינים זולים עשויים צימקאו וממולאים בליקר ורדרד שעושה בחילה.

 

עם השנים התפתחה תעשיית השוקולד בישראל והפכה לבת תחרות אמיתית בשוק השוקולד העולמי (אתם מצליחים לדמיין? שוק שכולו שוקולד) וכיום ניתן למצוא שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים גם בסופר. השתדלו להשתמש רק בהם. בקינוחים המבוססים על שוקולד יש בדרך כלל מעט מרכיבים, כך שטעמו שכל אחד מהם מורגש בבירור. אם תשתמשו בשוקולד זול הקינוח, מה לעשות, יצא לכם מעפאן. ושלא תגידו שלא אמרתי לכם.

 

השבוע נכין שלושה קינוחי שוקולד, שיפילו את כולם מהרגליים: פונדנט שוקולד, בומב שוקולד לבן והמתכון המנצח לעוגת שוקולד מושלמת.

 

עוגת השוקולד המנצחת

חיפשתי, בדקתי, השוותי והגעתי למסקנה אחת: זה המתכון לעוגת השוקולד המושלמת.

 

כמה זמן: 20 דקות לחגיגה

 

חומרים (ל-6 מנות):

250 גרם שוקולד מריר משובח

250 גרם חמאה

5 ביצים

½ כוס סוכר

100 גרם אגוזי מלך טחונים דק

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

קליפה מגוררת מתפוז אחד

3 כפות ליקר תפוזים

1/2 כוס קמח תופח

 

הכנה:

1. ממיסים את החמאה ואת השוקולד בבאן מארי. טועמים עם האצבע.

 

2. מקציפים במיקסר את הביצים במשך 5 דקות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מגירים את תערובת השוקולד פנימה יחד עם תמצית הווניל, הליקר וקליפת התפוז. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

 

3. מוסיפים את האגוזים הטחונים והקמח ומערבבים ערבוב מינימלי.

 

4. מחלקים לתבניות אישיות (כי זה מרשים יותר וגם מהיר יותר) ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, או בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ כ-40 דקות.

 

בומב שוקולד לבן עם דובדבנים

המתכון אומנם מורכב מכמה שלבים, אבל איננו מסובן בכלל. השתדלתי לפשט כמה שניתן.

 

כמה זמן: 20 דקות עבודה, שעתיים קירור (אבל המקרר עובד לבד…)

 

למוס:

300 גרם שוקולד לבן מאיכות טובה, קצוץ בסכין

½1 כוסות שמנת מתוקה

3 חלמונים

70 גרם חמאה

כוס דובדבנים טריים

¾ כוס סוכר

כף ברנדי

 

לציפוי (לחלוטין לא חובה):

1/2 כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

כף ברנדי

כף חמאה

 

לתחתית:

טורט שוקולד קנוי, מאיכות טובה

 

הכנה:

1. מרתיחים ½ מכמות השמנת. יוצקים על השוקולד וטורפים על שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים לתערובת.

 

2. מחלקים את המוס לארבע קערות מיוחדות ל"בומב", או קעריות עגולות ועמוקות מצופות ניילון נצמד. מהדקים כדי למנוע "חורים". שומרים פריזר.

 

3. בינתיים: מחממים במחבת את הדובדבנים עם ¾ כוס סוכר, הקינמון והברנדי. מבשלים דקה ומסננים מנוזלים עודפים (אפשר לשמור אותם לרוטב).

 

4. מרכיבים את המנה: יוצרים בעזרת כף שקע במרכז כל "בומב". ממלאים בדובדבנים. מכסים בטורט וחותכים שוליים מיותרים. מרטיבים מעט במיצי הדובדבנים. מניחים מעל צלחת קטנה (שתהדק את כל העסק). תוקעים בפריזר לשעתיים לפחות. להגשה: הופכים על גבי צלחת.

 

פונדנט שוקולד

(שזה בסך הכל עוגת שוקולד אישית ונימוחה במיוחד, ממולאת ברוטב שוקולד חם)

 

כמה זמן: 20 דקות בול

 

חומרים:

150 גרם חמאה

3 ביצים קטנות

3 חלמונים

90 גרם (1/3 כוס + כף) אבקת סוכר

180 גרם שוקולד מריר

40 גרם (1/4 כוס פחות כף אחת) קמח

 

וכך מכינים:

1. ממיסים את החמאה עם השוקולד בסיר כפול (באן מרי). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מקציפים את הביצים והחלמונים עם אבקת הסוכר.

3. מקפלים את תערובת הביצים לשוקולד ומוספים בכמה פעמים את הקמח.

4. מחלקים את התערובת לתוך טבעות מצופות נייר אפיה או סתם כלים אישיים. אופים במשך 7 דקות (או אפילו קצת פחות) בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס. מגישים מייד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם תשתמשו בשוקולד זול הקינוח, מה לעשות, יצא לכם מעפאן
מומלצים