שתף קטע נבחר

אופים לחם בבית - 3 מתכונים שתמיד מצליחים

אין כמו ריח של לחם טרי שממלא את כל הבית. חנוך בר-שלום מגלה לכם את רזי הלישה, התפיחה והאפייה ומגיש מתכונים לפוקאצ'ה עם רוזמרין, לחם בטטות וחלה

פוקאצ'ה עם רוזמרין

 

המרכיבים (ל-2 פוקאצ'ות):

1 ק"ג קמח

1 כף סוכר

80 גרם שמרים טריים

1 כף מלח

8 כפות שמן זית

2 כפות רוזמרין טרי קצוץ

כ-2 כוסות מים פושרים

מלח גס

2 כפות שמן זית מעורבב ב-2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את השמן, המלח והרוזמרין ומתחילים להוסיף בהדרגה את הנוזלים, תוך לישה. מעבדים את הבצק בידיים, עד שהוא חלק וגמיש (אפשר לעשות זאת בתוך הקערה, ואפשר להעביר למשטח עבודה מקומח).
  2. מכסים את הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לשים את הבצק 5 דקות נוספים ומשהים כחצי שעה לתפיחה נוספת.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומשטחים אותם בידיים על משטח עבדוה מקומח, לעיגולים בקוטר של 25-30 ס"מ.
  5. משמנים תבנית תנור או מרפדים אותה בנייר אפייה, ומשהים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס).
  7. מפזרים על הבצק את המלח הגס ויוצרים בו גומות בקצות האצבעות. יוצקים את שמן הזית המעורבב במים מלמעלה ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.

 

 

לחם בטטות ורוזמרין

 

המרכיבים (ל-2 כיכרות בינונית):

400 גרם בטטות קטנות, שטופות

600 גרם קמח + 200 גרם קמח

50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים

1/2 1 - 1 כוסות מים

1 כף שטוחה מלח

1/4 כוס שמן זית

1 כף רוזמרין טרי, קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס) ואופים את הבטטות השלמות כ-40 דקות, עד שהן רכות. מצננים, קולפים ומועכים (אמורים להתקבל כ-225 גרם בשר בטטות נטו).
  2. מערבבים 600 גרם מהקמח ואת השמרים (אם מדובר בשמרים טריים מפוררים אותם, ואם מדובר בשמרים יבשים מפזרים אותם) בקערה גדולה. מוספים את המים בהדרגה, ומערבבים עד שנוצר בצק. אם הבצק יבש מדי: מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק נוזלי ודביק מדי: מוסיפים עוד מעט קמח או נמנעים מלהוסיף את כל כמות המים. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים 5-10 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
  3. משמנים קערה גדולה ומעבירים לתוכה את הבצק. הופכים את הבצק כך שיכוסה בשמן מכל צדיו. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים לשעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. טופחים על הבצק, כך שרוב האוויר יוצא ממנו ומוסיפים את המלח, השמן, הרוזמרין, הבטטות ושאר הקמח (200 גרם). לשים שוב, עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מחזירים לקערה, מכסים בבד לח ומשהים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מחלקים את הבצק לשניים. צרים שתי ככרות עגולות, או מאורכות. זורים מלמעלה מעט קמח, ומעבירים לתבנית או לתבניות. חורצים 3-4 חריצים בכל ככר (מקפידים להשתמש בסכין חדה).
  6. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליו את הככרות ואופים כ-40 דקות עד שהככרות שחומות וקלות וכשנוקשים על התחתית נשמע קול חלול. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

 

 

חלה

 

המרכיבים (ל-2 חלות בינוניות):

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים

4 כפות סוכר

2 ביצים, טרופות

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

כ- 1/2 1 כוסות מים

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אפשרות: שומשום או פרג

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים. מוסיפים את המלח. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך לישה. אם הבצק יבש מדי: מוסיפים עוד מעט מים בהדרגה. אם הבצק רטוב מדי: מוסיפים עוד מעט קמח או נמנעים מלהוסיף את כל כמות המים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים, עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת ומגלגלים את הבצק בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדיו. מכסים בבד לח ומשהים לתפיחה שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. לשים את הבצק שוב כ-5 דקות, עד שהאוויר יוצא ממנו. מכסים בבד לח ומשהים לתפיחה נוספת כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס) מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק לשניים, מחלקים כל מחצית ל-3 רצועות שוות. מגלגלים את הרצועות לגלילים ארוכים וקולעים כל 3 רצועות לצמה. מניחים את החלות בתבנית, מכסים בבד לח ומתפיחים כ-30 דקות, עד שהחלות גבוהות ותפוחות.
  5. מושחים את החלות בביצה הטרופה וזורים את הפרג או השומשום (או כלום). אופים כ-40 דקות, עד שהחלות מזהיבות. מצננים על רשת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתפיחים פעמיים. לחם בטטות ורוזמרין
צילום: פיליפ מיטראי
לאשה בפייסבוק
מומלצים