שתף קטע נבחר

שלושה מתכוני פטל מהירים

טארטאלטים, סופלה תפוחי אדמה ברוטב וזביונה - הכל עם פטל, והכל במקסימום 20 דקות הכנה

 מאז שנכנעתי לפקקים ונטשתי את האוטו, אמצתי את האינטרנט כדרך לעשות קניות בסופר. אין יותר "כרטיס מועדון" או מבצעים כפויים. אין פיתויים מיותרים שמתווספים לעגלת הקניות בדרך. אבל, לפעמים, אני נכנע ליצר המוזר הזה, למשש בידיים את המוצרים לפני שאני קונה אותם, והולך לסופר. גם אם מדובר סתם בכמה חומרי ניקוי ומגב.

 

אני תמיד מקפיד ללכת לאחד מהסניפים הענקיים האלה, שמוארים באור ניאון לבן וחזק המעניק תחושה של ג'וק קטן במעבדה של אלוהים, יצור זעיר וקל לתמרון, אחד מיני רבים, שהציבו בפניהם כל מיני פיתויים קטנים, ובודקים כמה זמן יקח להם לגלות שמשחקים בהם.

 

וכך גם קרה בפעם האחרונה בסופר, כשהצבע האדום סימן לי מרחוק להתקרב והתגרה בי כאילו הייתי שור עצבני. הריח דיגדג באף ועורר את הרעב (מה שמזכיר לי, אגב, שאסור לערוך קניות כשרעבים), והשלט הכתוב באותיות קידוש לבנה : "קנו עכשיו, העונה נגמרת", הפיל את הפור.

 

ואם יש שלוש מילים שיכולות לגרום לי לאבד שליטה אלו הן "מבצע" "סוף העונה". שכן, מדובר במחלה פתולוגית מוכרת, שנמצאת תחת מעקב של רופא מומחה, והתרופה היחידה היא התנהגותית. כך, למשל, אני מכין את עצמי בכל פעם שאני נכנס לחנות בגדים ומתעלם ממבצעי סוף-עונה. אומנם, אני נאלץ לשלם ביוקר עבור הבגדים שלי, אך לפעמים דרושים צעדים קיצוניים לפתרון בעיות חמורות. הבעיה הייתה כשלא התכוננתי למתקפה הזו על חולשותיי דווקא בסופר. אותה מתקפה שפיתתה אותי לקנות כמות כה גדולה של פטל שסותמת לי עד עכשיו את המקרר בבית.

 

פטל, כמו מרבית סוגי גרגרי היער, אפשר לאכול טרי אך ניתן גם להקפיא. רצוי לא להציף אותם במים כששוטפים ולדבר אליהם בנימוס כי נפשם עדינה ורגישה. השבוע נתקתק טארטאלטים, סופלה תפוחי אדמה ברוטב וזביונה - הכל עם פטל.

 

טארטלטים עם פירות יער

 

כמה זמן: 20 דקות לקינוח שווה

 

חומרים (ל-8 טארטים בקוטר 8 ס"מ):

3/4 1 כוס קמח

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

מעט מלח

1/2 כוס סוכר

2 ביצים מס' 1 טרופות

4 כוסות פטל אדום (אבל אפשר גם תותים אוכמניות אפרסקים או מה שבא ליד)

1/2 כוס ריבת פטל ביתית

נייר אפייה

 

וכך מכינים: 

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מכניסים למעבד מזון את הקמח, המלח והסוכר ומפעילים כדי לערבב את הכל. מוסיפים גם את החמאה ומערבלים בפעולות קצרות עד אשר מתקבלים פירורים קטנים. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד. מוציאים את הבצק, צרים 8 כדורים ומכניסים למקרר עד שנזדקק להם שוב.

 

2. לוקחים כל כדור כזה, ומניחים אותו על גבי ריבוע מנייר אפייה. מכסים בנייר נוסף ומרדדים אותו (דרך הנייר) לעיגול אחיד בקוטר התבניות פלוס השוליים. מקלפים את הנייר העליון והופכים על גבי תבנית. כך חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק. דוקרים כל תחתית במזלג, כדי שלא יתפחו, ואופים כ-10 דקות להזהבה קלה.

 

3. לאחר שהתחתיות הצטננו מעט, מברישים כף מהריבה ומסדרים מעל את פירות היער השונים. אפשר גם להוסיף אפרסקים או שזיפים פרוסים דק וקליפת לימון מסולסלת לקישוט. מחממים את שארית הריבה בשתי כפות מים רותחים ומרחים מעט הפירות לזיגוג. הולך מה-זה-טוב עם גלידת וניל.

 

זביונה עם פטל

 

כמה זמן: 10 דקות לפינוק מתוק 

 

חומרים (ל-4 מנות):

6 חלמונים

6 כפות סוכר

4 כפות יין מרסלה או קרם דה קסיס

חופן פטל טרי

 

 

כך מכינים:

1. מערבבים את החלמונים, היין והסוכר בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (אסור למים לגעת בקערה!).

 

2. מקציפים בעזרת מיקסר חשמלי (כי זה לוקח קצת זמן) את תערובת החלמונים עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

 

3 . מסדרים כף פטל טרי בארבע גביעי יין יוצקים מעט מהזביונה. מגישים מייד.

 

סופלה תפוחי אדמה ברוטב פירות יער

 

כמה זמן: 20 דקות ולשולחן

 

חומרים:

5 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים

½ מכל ריוויון

2 כפות עירית קצוצה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

3 ביצים

מעט אגוז מוסקט

מלח, פלפל

 

לרוטב:

1 חבילה פטל

2-3 כפות דבש

כף מיץ לימון

1/2 כוס מיץ תפוזים

3 כפות שמן רגיל לבישול

 

הכנה:

1. במחבת מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הרוטב. מבשלים על להבה נמוכה עד שהרטוב מסמיך דיו.

 

2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. מועכים את תפוחי האדמה למחית.

 

3. בינתיים: מפרידים את הביצים ומקציפים את החלמונים עם מעט מלח לקצף חזק.

 

4. מערבבים את מחית תפוחי האדמה, העירית, הריוויון, הגבינה והחלמונים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.

 

5. מערבבים את החלבונים עם בלילת תפוחי האדמה. יוצקים לכלים אישיים. אופים 10 דקות. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מייד.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
"מבצע סוף העונה"
צילום: סי די בנק
מומלצים