שתף קטע נבחר

בשנגחאי הפסיקו להשתמש ב"וורד"

בתי הספר בעיר עברו לשימוש בתוכנת אופיס מקומית. בשנה הקרובה תחייב הממשלה את משרדיה להתקין תוכנות מקומיות בלבד - לתוכנות זרות יידרש אישור מיוחד

סין מגבירה את המאמצים לשבירת המונפול של ענקית התוכנה מיקרוסופט, באמצעות תמיכה בחברות תוכנה מקומיות שפיתחו מעבד תמלילים חלופי לוורד – ושואפות גם לפתח מערכת הפעלה עצמאית כחלופה כוללת למערכת חלונות.

 

אתמול (ב') נכנסה לשימוש בכל בתי הספר בעיר שנגחאי תוכנת עיבוד תמלילים סינית בשם 2003 WPS מבית היוצר של חברה מקומית בשם "קינגסופט". התוכנה החליפה את כל תוכנות האופיס של מייקרוסופט שהיו בשימוש עד כה. נוסף על כך, מסר משרד החינוך של העיר, כי בחוברת לימוד מחשבים חדשה צומצמו למינימום האזכורים למיקרוסופט.

 

ככל הידוע, על הצעדים הוחלט בשבוע שעבר במחאה על פניית מיקרוסופט למשרד החינוך בעיריית שנגחאי בדרישה לשלם תשלום רשיון לשימוש באופיס על כל אחד מהמחשבים בבתי הספר, וכן על פשיטת פקחים על מחשבי הכיתות. רק באחרונה החליפו גם 15 ממשרדי הממשלה הסינית את תוכנת האופיס שלהן בתוכנת 2003 WPS.

 

ככל הנראה, יש בכוונת הממשלה להורות לכל משרדי הממשלה והוועדות לעבור לשימוש בתוכנה המקומית העדכנית, הזולה ביותר מ-50% מאופיס XP של מיקרוסופט (המחיר לצרכן של WPS אופיס 2003 הוא 156 דולר, בשעה שמחיר אופיס אקס.פי הוא 465 דולר).

 

המטרה: דחיקת רגלי מיקרוסופט

 

זאת ועוד, במהלך השנה הקרובה, צפויות להיכנס לתוקף תקנות חדשות שיחייבו להתקין בכל מחשב ממשלתי חדש תוכנות מקומיות בלבד. התקנה של תוכנות זרות כלשהן, תחייב אישור מיוחד. הדבר יביא להיעלמות הדרגתית של תוכנות מבית מיקרוסופט, ויקדם את בתי התוכנה המקומיים בסין. המטרה הסופית של הממשלה היא דחיקת רגליה של מיקרוסופט כליל, ופיתוח מערכת הפעלה עצמאית.

 

אם תקנות אלו אכן ייכנסו לתוקף, צפוי קינגסופט להיות המנצח הגדול. תוכנת עיבוד התמלילים WPS פותחה כבר בשנת 1988, והחברה החזיקה בנתח שוק של כ-90% - עד שנדחקה לשוליים בתחילת שנות התשעים עם כניסת מייקרוסופט לסין, והשימוש הולך וגובר בוורד. את תמיכתה המחודשת של הממשלה הסינית בתוכנה הסבירה דוברת החברה בכך שהתוכנה המקומית מתאימה טוב יותר לצורכי השפה הסינית.

 

במקביל, הופיעו באחרונה פרסומים לא מעטים על השאיפה הסינית לפתח אלטרנטיבה למערכת ההפעלה חלונות של מייקרוסופט. אך אנליסטים בבייג'ין אמרו אתמול, כי בשלב זה מדובר יותר בדיבורים מאשר ביכולות ומעשים. שלשום נודע, כי יפאן, דרום-קוריאה וסין בודקות אפשרות לשתף פעולה בפיתוח מערכת הפעלה חלופית למייקרוסופט, שתתבסס על מערכת ההפעלה לינוקס ותבנה עליה אפליקציות חדשות.

 

מחר (רביעי) ייוועדו שרי המסחר של 3 המדינות במסגרת ועידה של מדינות דרום-מזרח אסיה בפנום-פן, קמבודיה, וידונו בסיכויים לחתימה על חוזה ביניהן באמצע ספטמבר. בכינוס של שרי החוץ של דרום מזרח אסיה, שנערך אתמול, סיפר שר התעשייה היפאני טאקו הירונאמה כי הממשלה תחבור לתאגידים פרטיים כמו נק, הי - טאצי ואחרים, כדי לקדם את השימוש בתוכנות הפעלה ובתוכנות ישומיות שאינן מתוצרת מיקרוסופט, ושמבוססות על הקוד הפתוח של לינוקס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גייטס. פרסונה נון גרנטה בסין?
צילום: איי פי
מומלצים